Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цялостно светодиодно осветление

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Диоди бол ... аз намерих и по 3 вата за 20 лева ама не е там работата ... не мога на мястото на крушката да свети един диод ... тои ще прави гадна точка и няма да има разпръскване на светлината ... а аз точно това търся ... и тъй като с диодите не мога да ползвам рефлектора ... тогава редя толкова диоди .. колкото ще са нужни за да е наситена светлината и да е равномерна навсякъде ... за габарита диодите са червени .. а за мигача бели ... ако сложа малко но големи диоди ... те ще правят определени кръгове .. които стоят смешно ... изпитано е вече ... и тъй като стопа вътре е покрит с сребриста боя която служи за рефлектор .. за това и диоиде са 120 градуса и максимално ярки за да се вижда през деня и да не е ужасно вечер ... така се използва и рефлектора
    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Не знам куде търсиш и на какви цени ти ги предлагат но виж тук първо какви са http://home.comet.bg/shop/index.html . А и не казвам че са най евтините. Почти за всеки един диод се предлага отделно и оптика. И на й важното не е скъпа. Направена е от поликарбонат. Кеф ти за фокусиране кеф ти за разсейване. http://www.khatod.com/jsp/index.jsp И тва за рефлектора че ще го използваш рационално вече го забрави.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Колеги дайте идея за бели диоди за габаритите (отпред). Тези които си взех светят синьо (слабо синьо но не и бяло).
        . . (*)(*___)___/////___/(___*)(*) . .
        Lancia Lybra SW 1.6 16V
        Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

На много места има. Ама погледни първо във форума! :D Например: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=398832#398832
          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Идеята ми беше дали някой е пробвал тези които ми предлагаш, защото гледах и едни с изцяло метален корпус за 27 лв. и едни с по 5 светодиода за 63 лв. и на всичките казват че са бели ама нещо май не са
            Lancia Lybra SW 1.6 16V
            Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Колега, абе не че нещо, ама какво е това - 27, 63 лева...Аз направих така - купих си габарити светодиоди от магазин за голф-аксесоари за 2 лева (даже сега си търся още такива цокълчета). Те разбира се изгоряха. После с помощта на колегата ilkor и неговото ръководство "Непрофесионално за светодиодите" си купих бели светодиоди "фи 5", пресметнах нужното съпротивление за да огранича тока, и вече няколко месеца си ми светят, и по всичко личи че няма да изгорят скоро, надявам се. Инвестиции - около 3 лева. През нощта си светят съвсем добре, напълно достатъчно за габарит, в студено - бял цвят, тип "ксенон на 6000 К " Даже ако си намеря темата, ще ти покажа снимки да видиш какво DIY- изпълнение съм направил, и снимка на светлината в нощта.

Коментар

max_damage написа:
                Идеята ми беше дали някой е пробвал тези които ми предлагаш...
                На Бравата съм със светодиоди оттам - според мен не синеят (ама различните хора имат различни представи за цветовете, де ) - поне не заедно с фаровете. За съжаление нямам снимка само на габаритите, но ето фаровете с ксенон 5000К (и те от същото място ) и въпросните светодиоди.
                Прикачени файлове
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Утре ще снимам моите за да сверим цвета и за да видя дали има смисъл да купувам други диоди. А темата на колегата я знам и ако става така ще си модифицирам и моите диоди
                  Lancia Lybra SW 1.6 16V
                  Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Ето такъв е цвета на моите диоди. Кажете ако и вашите са такива или аз съм попаднал на кофти бройка и трябва да си ги преправя
                    Прикачени файлове
                    Lancia Lybra SW 1.6 16V
                    Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

И кво сички си сложихте светодиоди и никой не ще да пусне една снимка поне
                      Lancia Lybra SW 1.6 16V
                      Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Аз си сложих вчера едни "супер ярки" бели светодиоди с метален корпус, на цена 8 лв двата.Ето как светят само те и как светят със жълтите фарове за мъгла (за сравняване на цвета):
                        Прикачени файлове

Коментар

И сега ако ми кажеш че си ги взел от магазина на Д. Благоев ще се изям от яд Аз ги гледах там но не ми ги пуснаха и не се реших да ги взема. Сега трябва да си търся такива в София.П.П. Колега диодите са ти супер даже нямаш нужда от къси светлини :D
                          Lancia Lybra SW 1.6 16V
                          Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Те светят като къси направо ..Екстра са....
                            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
                            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Колега Immortal пусни една снимка на тези диоди. Дали са тези
                              Прикачени файлове
                              Fiat Bravo 1.2 16v
                              http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

Не светят толкова силно, колкото изглежда на снимката. Тя беше с дълга експозиция. Ще ги снимам днес и ще ви ги покажа, но са нещо подобно като тези на снимката на bochi, ако не са същите.Ако става въпрос за магазина на ул.Д.Благоев в Ямбол (в старото управление на СБА), не са от там, а от един подобен магазин до новата автогара, до пазара (близо до Биков мост).На мен ми ги пуснаха там на акумулатор, както и няколко други видове. Тези ми харесаха най-много.Ето така всъщност светят. А иначе са същите като на снимката на bochi, не успях да изкарам нито един от двата, щото трудно ги напъхах в дупката на фара и ме достраша да не падне диода вътре във фара. Явно трябва да поразширя малко отворите... ама няма да е днес П.П. Проблемът със снимката беше, че като е без светкавица, автоматично увеличава експозицията, а като е със светкавица - габаритите изобщо не се виждат. Сетих се обаче да закрия светкавицата с пръст, и така получих долната снимка, която е много близо до реалността.
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X