Браво колега станало е супер с тия диодчета браво
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цялостно светодиодно осветление
Collapse
X
-
Тези които съм взел са 90 градусови. Мисля че има избор за този параметър но това е максимума. Може да се вдигне със специална леща но и тя струва колкото светодиода почти Сега резисторите ще са извън фара - на кабела ще се включват с една мъжка и една женска кабелна обувка.Днес ще мина да си взема по мощни за да нямам проблем с нагряване.Ето този модел са диодите които имам http://www.cree.com/products/pdf/XLamp7090XR-E.pdfНо за задния номер ми се виждат прекалено ярки ... Ето тук е описано как да се изчисли охлаждането на светодиода.http://www.cree.com/products/pdf/XLa...nagement.pdfИ това : Cree does not recommend operating XLamp LEDs without a heat sink. ...Колега, добе се получило с габаритите, но те съветвам да изолираш цялата "инсталация".За мигача не се притеснявай - релето си цъка с една скорост независимо каква крушка има. Имаше една тема в този раздел в която изпробвахме почти всички видове светодиодни крушки които се подават на илиенци - за жалост нито една дори не се приближи до светенето на 21W крушка ...Но китайците слагат от най евтините светодиоди в тези крушки ... така че с по хубави диоди - ще стане.
Коментар
-
И така колеги ето я последната щуротня с която се занимавах няколко дни!!! Доста нерви ми костваше но като не разбирам много от ел. това е положението!!! Та .. последната дивотийка е осветление под вратите!!! Адски готино се получи и ефекта е уникален ето и няколко снимки ... лентата с диодите е купена от магазин .. монтирането става като се даде постоянен + на +на ел. стъклата .... оттам се взема + за диодите ... а минуса е кабелче от прекъсвача за плафона .. и така ефекта е 2в1 ... хем тока се взима направо от вратата ... хем и изгасването става плавно заради джаджата монтирана в плафона На втората снимка съм показал светлината на диодите .. а те са 12 на брой и са адски ярки !!!
Коментар
-
Еваларка за това, което си измайсторил. И то сам. Взаимстван от твоите идеи, възнамерявам да пипна вътрешното осветление. Но ще купя готови платки с диоди. Само би ли ми казал от едната страна колко диодчета са наредени?Ето какво смятам да си купя от интернет. Разбира се, с повече диоди на платка .Това е за хора като менNOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
За осветлението в купето на плафона диодите са 26 като в първите страници от темата е описано как защо колко и т.н. Диодите не са от интернет а от магазин във Варна ... то си беше готов направен плафон с диоди и рефлектори в тях което дава по силен ефект на светене. Като преработката на платките е занимавка за да се направят точно ... аз използвах 2/3 от готовата платка с диодите и направо я монтирах в плафона от едната страна и по същия начин и от другата а от останалите 1/3 от платките сложих в средата като половината вързах към едната страна а другата половина към другата за да може когато се светне лявата секция да свети цялата че иначе много ме дразнеше.Колкото до диодите на вратите...... това са диодни ленти готови!!! Самите диодчета са много малки и разположени в твърд силикон който спокойно се гъне както си иска. Закрепени са под джоба на кората на вратата като някои места са леко изрязани за да може самата лента да прилепне плътно че иначе може да опре в прага. Самата диодна лента е дебела около 3мм. Светлината е супер много ярка и може да се ползва за осветление под колата примерно в цвят .... ленатата може да се допълва с още такива ленти .. има си жакчета в края за свързване на повече ленти за под колата например. така могат да се наредят 5 ...6 ленти само да има стотинки за целта че всичко си има цена ще направя снимки на светло да се види точно как е закрепено всичко и как може да се удължи лентата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар