Аз пак да питам, че не получих отговор по-горе: Как решавате проблема с чека, когато сменяте габарити, стопове, осветление на номер или задни фарове за мъгла? Пробвал съм да трансформирам типо и стило и чека винаги се активира! Пак казвам има играчки дето го "лъжат", но цената за един елемент не си заслужава. Знам, че може да се излъже и с "крушка в паралел", но това е адски дървенгяс! Просто съпротивлението на крушката спрямо това на диода (диодите) е малко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цялостно светодиодно осветление
Collapse
X
-
скоро започваме
Така .. ето и идеята на цялата операция... вече са купени светодиодите ... около 120 броя супер ярки диоди 120 градусови. Ще се вързват по схема като картинката по долу описва горе долу какво ще става ... ЧЕРВЕНИТЕ точки са диодите които ще отговарят за габарита на колата и ще си стоят на мястото за габарита разположени по този начин на схемата ... СИНИТЕ точки ще са допълнителни диоди които ще светват само когато се натисне спирачката и трябва да светне стопа ... така ефекта ще е двоен и светлината от стопа ще е доста по явна ... като мястото на стопа където трябва да има крушка също ще има определено количество диоди които ще си отговарят само за стопа .... утре ще видим как точно ще свети и ще решим как точно да направим схемата .... но като цяло това е за сега замисъла ... имаше и доста големи диоди ... но светлината от тях щеше да се вижда явно ... а аз искам да се създаде ефекта на диодната светлина без да се вижда какво има в стоповете ... мигачите също ще са диодни ... но с жълти диоди ... а стоповете с червени.... закрепването ще стане направо върху рефлектора .... ще се дупчи и ще се закрепят направо в пласмасата ... утре започваме ... вечерта ще има снимки и коментари ако някои има мнение ... сега е времето да каже ... аз следя темата ... п.п. Съжалявам за гадната графика но адски много бързамПрикачени файлове
Коментар
-
плафон
като гледах плафона реших и на ПУНТОТО да направя същата процедура иднес направих първата час смених на плафона вместо лампа светодиоди и стана добревсе оща са само 20 амаможе и да ги увеличиме имадоста място на платката като разглобих плафона видях че отражатела една пластмаса където стой лампата почти е изгоряла и направила дупка сега е друго нещо по принцип на снимката се вижда много светлина ама си се виждат светодиодите нещо средно мужду очертаното с червено /което е отражението/ и плафона утре продъбжаваме с бутоните и после със стоповете и мигачите
Коментар
-
И такааа... равносметката от днешния ден .... първи етап .... ПЪЛЕН ПРОВАЛ .... то не бяха пушаци то не беше чудо .... малко са ни заблудили в магазина от където купихме диодите и сметката излиза грешна ... утре започваме всичко отново вече наясно с нещата и да се надяваме че до края на деня единия стоп ще е готов.
Коментар
-
кола
бутоните за стъклата са със светодиоди като се разглобят може да смениш диодите със по ярки SMD монтаж има ефект на запалката също става да се сложат диодина багажника може да се сложи от двете страни по трудно е на таблото че там има подсветка днес видях в КИРОВ БОШ 2бр сведодиоди като за габарити 6 лвмного висока цена а не бяха нещо кой знае какво в магазините за електроника има и по силни големи 10мм+ едно съпротивление за 12 волта и готово
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар