Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цялостно светодиодно осветление

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цялостно светодиодно осветление

И така колеги ... след дълго отлагане на занимавка ето че дойде време и за реализация на някои мои идеи по колата .... тъй като много държа на осветлението ..вътре и вън ... реших да започна с малко обновления ... и така като начало е плафона които е изграден от 52 светодиода... от магазин за автоаксесоари си купих плафон със светодиоди които в последствие разглобих и монтирах на мястото на рефлектора на моя плафон ... това са 2 големи платки на които са закачени светодиодите ... в плафона който аз си купих имаше и монтирани рефлекторчета за всяко едно диодче ... и така светлината става значително по силна и по ефектна ... двете отделни платки са звързани както следва по местата така че когато се включи лявата секция да свети само лявата половина и обратно .. а когато се отвори врата на колата да светят и двете .... след това си купих и устройство за плавно изгасване не осветлението след като се затвори вратата ... когато бях с нормалните крушки изгасването ставаше по бързо тъй като консумацията беше по голяма а сега със светодиодите времето за изгасване е малко повече ... устройството за плавно загасване на светлината е монтирано вътре в плафона а не както е описано на индикатора на вратата за това дали е отворена или затворена. с малко повече желание .. търпение ... и занимавка ... стана нещо доста ефектно .. особенно вечер когато се отвори вратата и в колата стане доста доста светло и то бяла светлина. Сега изчаквам удобния момент и сваляме стоповете .. за което очаквам да се получи нещо съвсем уникално по рода си ... и доста ефектно надявам се че доста от вас са харесали идеята ... ако има въпроси ще се радвам да отговоря на всички .. и като цена .. всичко това ми излезе малко по малко от 50лв.
    Прикачени файлове
    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Поздравления колега много ефектно се е получило. Можеш ли да дадеш малко повече информация за това устройство за плавно изгасяне на осветлението, какво представлява как се свързва и тн. ще съм ти много благодарен.
    Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Ето тази джаджа е ... струва към 5 лева ... във Варна е в М.Бриколаж.... има вариянти за 30с и 60с само че това е относително казано защото самото светене е може би почти наполовина ....свързва се към кабелите на плафона ... като черния кабел е към масата .. като в случая към случайно винтче за купето на колата а жълтия кабел в буксичката на сами плафон при средното кабелче! И всичко е готово ... то и на самата опаковка си има схема ама тя е даден за закачане направо на датчика за вратата ... а в бравото не е на мн интересно място както примерно в жигулито
      Прикачени файлове

Коментар

Просто си чудесен! Такава джаджа си търся отдавна. Ще ти следя темата с интерес!
        Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Колега ако можеш да покажи тези диодикак изглешдат на платка ли са?И ако мобеш да кажеш колко пари струват?Иначе е станло много хубаво и да питам още нещо плафонати т.е. стаклота(пластмаската) такили беше на квадрати или е ефект от диодите?Благодаря предварително.
          Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Диодите са запоени на платка така както е купена...има малки корекций тъй като беше по голяма. Снимка няма как да покажа защото всичко е хванато със силикон...а отгоре снимано си е най-обикновенна платка. Ефекта на квадратчетата идва от рефлектора на диодите от стандартния комплект! Комплекта струва 22лв. Взех два! Като той представлява стандартна кутийка с диоди и рефлектори и кабели и може да се монтира навсякъде в колата. Но аз малко го преработих за да влезе всичко в плафона!

Коментар

гхц

Колега,станало е направо убиец,поздравления.Ах как искам и аз такъв плафон,ама не ми се занимава,майче е доста играчка
              Nissan Primera 1.6 16v P11
              ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

Играчка е! Но светлината е толкова силна че се вижда дори и през деня! А вечер е повече от уникално!

Коментар

Как се казва джаджата? Под какво име да я търся по магазините? Питам, защото тази вечер мисля да посетя Брюколаж :D
                  Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

Име точно няма. Търси при автоаксесоарите! Опаковка с малка черна кутийка с 2кабела...черен и жълт. Има и лепенка 30сек или 60сек. По добре е 30. Успех

Коментар

Браво колега, много пинизчийско е станало :D

Коментар

Можете и сами да си направите реле за време Ето и схемата, преди малко я пробвах и работи перфектно :D плафона гасне на 25-тата сек.
                        Прикачени файлове
                        Fiat Bravo 1.2 16v
                        http://www.spritmonitor.de/en/detail/298072.html

Коментар

Еха, това ще се окаже свръх силите на много хора :D Купих си джаджата. В София е 7,50 Скапаняци! :D Но да не издребняваме! Сега остава да го монтирам и след това се отправям на "лов" за Плафон със светодиоди. Изпоокрадохме ти идеите! :D
                          Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

kesten написа:
                            Еха, това ще се окаже свръх силите на много хора :D Купих си джаджата. В София е 7,50 Скапаняци! :D Но да не издребняваме! Сега остава да го монтирам и след това се отправям на "лов" за Плафон със светодиоди. Изпоокрадохме ти идеите! :D
                            Е нали за това споделяме ... да има повече ентусиасти да се занимават аз също съм вземал идеи от форума

Коментар

Re: Светодиоден плафон за бравото

kazan написа:
                              И така колеги ... след дълго отлагане на занимавка ето че дойде време и за реализация на някои мои идеи по колата .... тъй като много държа на осветлението ..вътре и вън ... реших да започна с малко обновления ... и така като начало е плафона които е изграден от 52 светодиода... от магазин за автоаксесоари си купих плафон със светодиоди които в последствие разглобих и монтирах на мястото на рефлектора на моя плафон ... това са 2 големи платки на които са закачени светодиодите ... в плафона който аз си купих имаше и монтирани рефлекторчета за всяко едно диодче ... и така светлината става значително по силна и по ефектна ... двете отделни платки са звързани както следва по местата така че когато се включи лявата секция да свети само лявата половина и обратно .. а когато се отвори врата на колата да светят и двете .... след това си купих и устройство за плавно изгасване не осветлението след като се затвори вратата ... когато бях с нормалните крушки изгасването ставаше по бързо тъй като консумацията беше по голяма а сега със светодиодите времето за изгасване е малко повече ... устройството за плавно загасване на светлината е монтирано вътре в плафона а не както е описано на индикатора на вратата за това дали е отворена или затворена. с малко повече желание .. търпение ... и занимавка ... стана нещо доста ефектно .. особенно вечер когато се отвори вратата и в колата стане доста доста светло и то бяла светлина. Сега изчаквам удобния момент и сваляме стоповете .. за което очаквам да се получи нещо съвсем уникално по рода си ... и доста ефектно надявам се че доста от вас са харесали идеята ... ако има въпроси ще се радвам да отговоря на всички .. и като цена .. всичко това ми излезе малко по малко от 50лв.
                              Супер е плафона! Един въпрос за стоповете-ако смяташ да слагаш светодиоди как ще решиш въпроса с чека? Знам че продават играчки за целта, но цените ми се струват твърде високи-45-50лв на брой!
                              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Working...
                              X