Светодиодите във вратите са в SMD (Surface Mount Device) корпус с размер 0805Ето малко инфо за включването на светодиодите и изчисляване на резистора който се ползва.http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...l_info/LED.pdf
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цялостно светодиодно осветление
Collapse
X
-
Благодаря! Във въпросното магазинче има "пръчки" от такива светодиоди. 15 бройки за 20 лева. Фабрично подредени и с избор от различни цветове. Една бяла май добре ще се почувства в багажника ми :D Имало и двойнозалепващо тиксо с диоди на метраж, но се е свършило. Сега 5 метра е 200 лева.Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
Re: врътки
kluchar написа:днес направих и врътките на парното да светят както трябва направо коренна разлика От магазина днес взех по хубави светодиоди и ефекта е поразителен спрямо крушките утре ще пробваме и за таблото там е малко по специано но надявам се да стане а после и на стоповетеFiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
Смяната на диодите на бутоните за задното стъкло, габарити за мъгла, халогени, климатик, клапа и автоматични стъкла е елементарна. За стъклата ти трябват 6 броя SMD, а за останалите бутони 10 прозрачни, като един от тях е оранжев(за нагревателя). Трябва ти поялник, вакуум помпа и тинол. При смяната внимавай за поляризацията на диодите, т.е. сваляш стария, слагаш новия. Размениш ли им ориентацията - няма светване. Моята препоръка е да си вземеш и два не толкова ярки зелени диода както и оранжевия. Те са за бутоните на задно стъкло, габарити и халогени. Защо!? Ако си с ярки, когато натиснеш бутона, ще светне много силно и дразнещо. Диода, осветяващ предназначението на бутона да ти е ярък, но този, който показва, че е включен, да не е толкова. Другия вариант е да сложиш нещо, с което да притъпиш светлината. Цялата процедура ще ти отнеме по-малко от два часа. Но си заслужава. Снимки не са необходими. Няма нищо специфично. Това е моят опит до сега. Предстои ми да позасиля светлините на трите врътки на парното и след това осветяването на таблото.Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
И така колеги .. след като си счупих веднъж главата ... вече сядаме и обмисляме нещата правилно и по няколко пъти за да не става както преди "ОТ КЪДЕ ПУШИ ТОВА ... ЗАЩО ГОРИ СИСТЕМАТА .... " След една обиколка на магазините във Варна се натъкнах на диоди .... които направо ме разбиха ... и веднага ми се появиха нови планове в галвата ... моите диоди които исках да слагам са 5мм ... а този които видях в магазина ... само светещата плочка вътре беще по голяма от моите диоди .. и работещ на макс ... светлината не може да се сравни с 2 шепи по малки диоди от моите .. .. та този екземпляр струва 9лв парчето ... и е точно 1 ват .... и доста загрява .... но това е решено ... идеята е следната ... в мигача слагам по 4 такива диода .... (който е зад мен като дам мигач да му мисли ... аудита ... мерцедеси ...ще ги черпя с пасти) ... на мястото на габаритите слагам от моите общо около 30 броя на стоп ... и за самите стопове ... 6 диода от огромните .... проекта го почвам утре ... като за сега ще се спрем само на габарита ... защото покрай празниците не ми се хвърлят 200лв за лампички .... а след нова година се очаква да пристигнат и бели диоди такива ... за сега има само червени и жълти ...и сини.... но светлината е просро скандална .... утре се надявам до края на деня да е готов единия габарит .. и да пращам снимки
Коментар
-
Виждал съм подобни, колегата ilkor една вечер ми светна с нещо подобно, и направо ми изкара очите. Свети "да си === майката". С подобни светодиоди са направени онези габарити, които се продаваха в бизнес раздела, дето има сниман един пасат, който го е виждал, се сеща. НО Не става ли твърде скъпо и донякъде неоправдано?www.cree.com
Коментар
-
За да свети един единствен светодиод на 12V и да го прави с мощност 1W към него трябва да има резистор който ще трябва да разсее 4W. Който иска може да го сметне и да провери.Така че всеки който твърди че продава светодиоди по 1W, 2W че и 3W в цокъл на крушка за габарит просто ЛЪЖЕ.Аз имам 10-тина 3W диоди и все още не съм успял да намеря решение как безопасно да си сложа по един светодиод вместо крушка в габаритите. И то не работещ на 3W а само на 1WПървоначалната ми идея беше да сложа по 3 диода на габарит като тогава щяха да светят общо с 3W като резисторът щеше да разсейва само 1,5W но се оказа че не се събират.
Коментар
-
Ако монтираш резистора извън фара?Тази идея ми дойде като мислих за задния номер - мога ли да сложа такива светодиоди? Тъй като вътре в самото тяло където влиза лампичката, мястото е критично малко, ако сложа 1 такъв МЕГА-диод, и отвън - някъде по кабела един резистор, май ще стане. Друг е въпросът дали си заслужава 15-20 лева за осветление на задния номер. lkor - Тези диоди насочено ли светят, или не? В смисъл подходящи ли са задния номер, сегашните ми нали ги знаеш какви са, не е добре.
Коментар
-
И така ... първо ... за диодите които видях по 1 ват .. наистина са нещо невероятно .. но и доста топлят ... затова ме посъветваха да не слагам нищо покрай тях за да може да има поне малък въздушен поток за да се охлаждат ... голям мерак ми беше да ги взема но пича в магазина не искаше да ми обясни какви резистори да взема за да светят диодите на макс и какво натоварване да сложа за да заблудим системата че има крушка 21 вата за да може мигача да мига правилно ... но скоро се надявам да взема тези големите и да ги сложа на мигача и на стопа ... а ако някои е наясно със сметките по схемата ще съм му много благодарен ако помогне. 2. След дълги мъки ... малка част счупен стоп .. няколко ранени пръста .. едно бушонче и 7 часа работа само по сглобяването ... единия габарит е готов ....на първата снимка се вижда че за да се сложат диоди навсякъде за да няма тъмни петна се наложи малко по груба сила....на втората снимка е вече готовата система от диоди ...на третата снимка вече е монтиран .. като искам да отбележа че диодите светят червено и когато минат през стъклото светлината изглежда доста наситена и доста по червена в сравнение с почти оранжевеещата светлина на другия габаритСъщо така с груба сила махнахме и бялото капаче пред една от крушките за да разсейва повече светлината от крушката ... но тъй като вече няма крушка ... и то се оказа излишно ... остава само още съвсем малко работа за да се оправят и най малките подробности ... но до утре вечер се надявам и това да стане за да пратя новите снимки ... и последно да добавя ... по всяко едно време може да се върне старата система с крушките ....колкото до това кой вариянт е по изгоден .. този с малките диоди е по евтиния вариянт ... но за габарита не ми трябва силна светлина .. а наситена .... а за стопа и за мигача смятам да си купя от големите диоди и да гоня ефекта на силната светлина и отсеченото светване и изгасване това е за сега
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар