Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Демпване" на вратите - кратко ръководство

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Номер2 е от сайт:изолирам.ком или изолирай.ком/нет/орг.Нещо такова беше.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Демпнах предните врати на Бравата още миналото лято. Саунд-а се промени усезаемо. Стана по-плътен, баса от фабричните колони е впечатляващ. Пробвах със смяна на говорителите, но фабричните имат най-добър ефект и пее та се къса. Използвах топло-изолационно фолио. Стана екстра. Сега мисля да направя промяна във демп-а и да видя какъв ще е ефекта. Тези материали, които видях в посочените сайтове са интересни.
      karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
      https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

Коментар

А пробва ли да смениш оригиналния говорител с нещо истинско вързано на усилвател.... не някое Сони или Блаупункт Yellow_Flash_Colorz_PDT_11
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

PaUnOff написа:
          А пробва ли да смениш оригиналния говорител с нещо истинско вързано на усилвател.... не някое Сони или Блаупункт Yellow_Flash_Colorz_PDT_11
          много на място казано.Докато Бравото беше в мен имаше DLS R6A през амп
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Еми на мен ми останаха само предните врати неизолирани и скоро започвам и тях с Битуселф-а. Днес махнах на шофьорската врата кората, че оригиналния говорител нещо започна да пльока и го видях колко е хубав.... Половината се беше оскъсал и мембраната се вееше като вестник. Приготвил съм едни http://www.aval-bg.com/car-audio/dls...ls-r6a-midbasi и като изолирам ще правя фланци че тоя елипсовиден размер незнам как го измислиха италианите :D Едно само се чудя- Как да намаля обема на вратата? С фибран?

Коментар

Колега, обема е идеален за Р6А !Според мен няма нужда от намаляне.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мхм, еми ще ги сложа така и ако свирят много ниско ще мисля вариант А ти "emzo" R6A ли беше или само мид-а, щото гледах някъде снимка на Стило-то с филтър Focal и мид R6

Коментар

Midbass-a само, и затова ти казвам, че обема на Браво е екстра, при мене е по-малък и се усеща
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги,да попитам изолирането на вратата от вътрешната страна (залепване на изолация за ламарината) не води ли до задържане на вода и това няма ли да предизвика ръждясване на вратата?
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                      Колеги,да попитам изолирането на вратата от вътрешната страна (залепване на изолация за ламарината) не води ли до задържане на вода и това няма ли да предизвика ръждясване на вратата?
                      Никой ли не може да отговори на този въпрос?

Коментар

До колкото си спомням, на дъното на вратата имаше дупчица, от която да се стича водата. Просто не облепваш дъното и толкова. До 5-6 пъти съм разглабял вратите и вътре не е имало следи от вода.
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Да, точно така, отдушниците не ги покривай.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ясно е,че отдушниците няма да ги покривам,но ме притеснява порестата структура на лентите дали няма да се напои с вода и докато изсъхне....

Коментар

Пореста ли ?За битумна лента говорим - битуселф или флашбенд.Между другото сега не е сезона, трябва да е топло иначе се разлепя.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

И сега става но трябва старателно да се обдухва с пистолет за горещ въздух.
                                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                                X