Кога да се обдухва?Когато се залепи или преди залепянето непосредствено. Преди да премахна предпазното фолио.Питам, понеже съм планирал демпване на вратите, но нямам възможност да обдухвам с нищо, поради липса на инструмент. А и пред блока нямам възможност да си прекарам ток, за да използвам дори и сешоар.Струва ли си да отложа процедурата до лятото догодина, малко далече ми се струва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Демпване" на вратите - кратко ръководство
Collapse
X
-
А emzo, със сешоар ще се получи ли, бих могъл да я облепя при баща ми, което е на втория етаж и мога да пусна разклонител с достатъчна дължина.Хубаво нагряване със сешооар преди и след облепянето..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Да, аз прочетох, затова и питам дали ако го стопля преди и след залепянето принудително, няма да постигна ефекта на пролетното слънце.Както и да е, ще реша дали да опитам или не, ще видим..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Нищо няма да загубиш ако я отложиш Моите врати съм ги натъпкал с 1см вата за суббуфери и да ви кажа, че не е зле"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Не намаляваш ли обема по този начин?А emzo, задължително ли е облепянето и вътре в кухината. Външната ламарина на вратата, но от вътрешната страна, не знам дали обяснявам разбираемо.Иначе тази вътрешната конструкция, монтажната да я наречем, както и самата кора ще я облепя, но нужно ли е и външната ламарина да е облепена.Не е въпроса в пинтилък, ами ще е по трудно загряването. Лятото ясно, че ламарината ще е гореща..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Точно външната ламарина е най-важно да се облепи добре (естествено и вътрешната).Поради самото облепяне се свежда резонанса на самата ламарина до по-допустими стойности.И все пак не съм съгласен че сега не става да се лепи, стига да се постарае човек с пистолет за горещ въздух и сега става.То по тази логика фирмите занимаващи се с Кар/аудио озвучаване трябва да спират тази услуга Зимата .Стига повърхността да се почисти добре с Коресалин (примерно), площа която ще се облепя да се обдуха и да се позагрее, да се прилепи лентата и след това Тя да се обдуха добре за да се разтопи битума и да залепне добре, съм сигурен че резултата ще е същия както и да се потиш Лятото облепяйки под слънчевите лъчи .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз багажника го облепях миналата зима на минусови температури :D с един пистолет за горещ въздух и яко нагряване, даже и по ламарината... по едно време си бях сложил и духалка да ме грее вътре Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 В интерес на истината стана по-добре отколкото предните врати (тях ги облепях септември на слънце около 25-6 градуса, но БЕЗ пистолет за горещ въздух)Мисля, че в нагряването е цакатаFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Така си е @PaUnOff с нагряване става много по-добре от колкото да разчитаме само на слънчевите лъчи през Август (примерно)Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз пистолет си намерих и в неделя ще действам, осигурих си всичко.В нагряването има ли някаква тънкост?Аз си го предстявам:1. Изчистване на повърхностите2. Залепяне на битумното фолио колкото да хване само3. Нагряване на самото фолио и притискане по загретите области.Страхувам се да нагрявам първо ламарината, особено от външната страна, да не би да прекаля с нагряването и да повредя боята. Никога не съм ползвал пистолет за горещ въздух.Лепил съм битум, но на покрив. Там битума на руло, с газовата горелка разтапям 10-15 сантиметра, колкото е отвън и лепя, 10-15 сантиметра и лепя. Докато свърши рулото. Застъпването с допълнителни парчета. Разтапям и с мистрийката, специална, малка и остра. С нея замазвам мястото където се съединяват двете парчета..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Дърво.Или моята Brava е някаква уникална или аз нищо не разбирам.Не можах да сваля корите на вратите.Ориентирайки се по изображенията, оставам с впечатлението, че бъркам.Най-отдолу имам три видии, не четири. Рапидни.Под "перваза" за ръката, дръжката и копчетата имам само един шестограм, не два.В средата на "джоба нямам никаква видия.Когато развия всичко, което трябва да се развие [дръжката за отваряне, три винта отпред, един шестограм под перваза и три винта най-отдолу], кората не мръдва дори назад.Имам чувството, че има още щипки, в горната страна, под прозореца.Маха ли се лайсната от вътрешната страна на прозореца.Такива въобще нямам, а кората не мръдва..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Дърво.Или моята Brava е някаква уникална или аз нищо не разбирам.Не можах да сваля корите на вратите.Ориентирайки се по изображенията, оставам с впечатлението, че бъркам.Най-отдолу имам три видии, не четири. Рапидни.Под "перваза" за ръката, дръжката и копчетата имам само един шестограм, не два.В средата на "джоба нямам никаква видия.Когато развия всичко, което трябва да се развие [дръжката за отваряне, три винта отпред, един шестограм под перваза и три винта най-отдолу], кората не мръдва дори назад.Имам чувството, че има още щипки, в горната страна, под прозореца.Маха ли се лайсната от вътрешната страна на прозореца.Такива въобще нямам, а кората не мръдва.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар