Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Демпване" на вратите - кратко ръководство

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

mareauser написа:
    Аз ще пробвам,но ми трябват по-силни говорители.А друго да питам.Водата,която се стича в края на прозореца(нали има малка дупчица),не отива ли във вратата и няма ли да повреди говоритела. ...
    Предполагам ,че говорителя ще се прецака! Факт е ,че при оригиналната ми конфигурация говорителят във вратата беше опакован. Зад него и около него имаше изолиращ материал...нещо като това което се ползва при подложка за ламинат,но много тънко! Интересно е също ,че баса беше перфектен, а самата врата би трябвало да се изолира по тоя начин...незнам. И още един факт: наложи се да демонтирам новите си говорители, различни от оригиналните и забелязах мръсни петна от водни пръски и капки по задната част на конуса и магнита. Първият път не бях сложил изолиращ "чохъл" -незнам кака да го кажа по друг начин. Сега съм "облякъл" говорителя и предполагам ще бъде защитен.Иначе в качествата на използваните ленти мисля че няма огромна разлика...освен това, че тази с алуминиевото фолио ще е по-тежка и по-твърда. Това според мен е по-добрия вариант защото по-добре ще улавя нежеланите вибрации и по-ефективно ще ги "гаси". Другата предполагам също ще работи ,но алуминиевата ще е по-ефективна. Успех!
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

Днес видях в Броколажа тази изолация с алуминиево фолио, а и не е скъпа 11.50 за ролка 0,5х5 метра, дебелината е 3мм. Мисля че би трябвало да стане :D Някой пробвал ли е с подобен материал да облепи вратите? Само трябва да измисля с какво лепило да го направя, че да не стопи самата изолация, че е нещо като стиропор. Май най-добре с двойно лепящо. Ето и снимка:
      Прикачени файлове
      Bravo 1.4 SX, 12V, 80hp

Коментар

То номера е не само да лепнеш нещо, а то да е достатъчно дебело, за да обере резонанса.Това фолио ми се струва неподходящо.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ами то е 3 мм изолация+фолиоТо не пречи да пробвам, няма как да се разбере иначе.
          Bravo 1.4 SX, 12V, 80hp

Коментар

Aми то май като се замисля и битумната лента да е и тя 3-4мм, ама знам ли де.Ако я купиш я снимай, важно е да има алуминиево покритие, на колегата на предната странитза е станало супер, но това ще спре само дрънченето, за звука е по-добре с алуминиево покритие.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Взех си една ролка, сега и време да намеря да облепя вратите ето и снимки, покритието е алуминиево, но тънко ми се вижда, малко по плътно от домакинско фолио Първо ще пробвам на едната врата.
              Прикачени файлове
              Bravo 1.4 SX, 12V, 80hp

Коментар

Темата ми се струва подходяща да споделя малко опит. Днес си поиграх с корите отзад в багажника, и кората на задната врата, както и двете кори около стъклото. Облепих ги всички по ръбовете, включително по ръбовете на капаците на стоповете, самите конзоли които държат лампите. Имам счупена щипка на кората на задната врата, и там доста ми хлопа. Сега като покарам ще видим дали има ефект. Докато се сетя да ги наснимам, обаче, стана утре. Все пак последната кора я щракнах, а другите изглеждат по подобен начин. Това в средата е фабричен дунапрен, мой е само белият.
                Прикачени файлове

Коментар

Вчера се хванах и "оправих" едната врата :D като цяло не усетих съществена разлика във звука, само изчезна едно бръмчене във вратата при усилена музика. Оказа се че оригиналните колкони във вратите свирят по-добре от едни SONY, които мислех да слагам но се отказах. Звука ми идва главно от елипсите отзад и предните ги ползвам само за фон За сега мисля да добавя само едни хубви високи в таблото, а за в бъдеще да сменя и тези във вратите, кажете някои които свирят добре там по ваше наблюдение, с малки елипси дали ще се получи Ето и снимка на облепената врата, с двойно лепящо хваща добре
                  Прикачени файлове
                  Bravo 1.4 SX, 12V, 80hp

Коментар

Ето и моя резултат от демпването. Целта при мен е да шумоизолирам колата. За сега съм направил само лявата врата. Материалите които ползвах са битумна лепенка от Практикер за 17лв, дълга е 10m и е широка 10cm. Другото е Ехобон Echobon от Дитрейд. Продават го в минимум количество 2x1m и е по около 8лв на метър. Прилича на заводската изолация в някои коли.Ето демпването на вътрешната страна на вратата. Облепил съм цялата вътрешна повърхност.Сложих лепенка и на горната частЗа тези две неща ми отиде руло и половина лепенка, но май доста се престарах. Спокойно може да облепите по-малко и с една лепенка да направите предните две врати.При последното облепване, внимавайте с лостчето и дръжката за отваряне. Трябва да има място за спокоен ход на металните пръчки. При слагането на кората първия път, изглежда заради повечето изолация, нещо си прецаках лостчето за отваряне и затова предупреждавам.Това е снимка на коратаГоляма част от пластмасовите пъпки бяха счупени. Те държат кората с плата на вратата към пластмасата и съответно похлопваше от там. Хванах я с битумната лепенка и стана доста здраво.Последно сложих Ехобона. Дебел е 1cm и идва малко в повече. Кората влиза супер плътно. Изрязах допълнително около лостчето за затваряне и около дръжката. Също така направих място и на дупките за болтовече които са шестограм 5. Иначе изобщо не може да се сложи кората.Ехобона, не съм го лепил а само го хванах с хартиено тиксо за да не пада докато го слагам. Толкова плътно влиза че няма къде да отиде.Тази снимка е преди да изрежа отворите за дръжката и болтовете.Допълнително облепих с уплътнение за прозорци около уплътненията на вратата. В резултат, вратата спря да потропва нагоре надолу и вятъра почти не се учва. Шумоизолацията не знам колко има ефект, но облепването на уплътненията определено е добро. В момента от вратата почти не се чуват звуци, вятър почти не се чува и като карам по павета например, е доста по-приятно в колата.Ще облепя с уплътнения и дясната вата и ще видя как е. Ако целите шумоизолация и намаляване на тропането в колата, може би уплътненията ще са достатъчни, но ще видим.
                    FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Да покажа 2 нови изолации:1. не помня точна цена, но мисля около 20лв. излиза за цяла кола, врати, багажник, под. 2. лепяща се шумо изолация със затворена клетка на структурата: не знам още цени, само това парченцче ми дадоха - тази се слага на под, таван и под корите на вече демпнатите врати.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това от къде се купува? и на първия вид колко му е дебелината
                        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
                        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
                        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

1. 50мм дебела, но си е дунапрен и се сплесква, купена преди 6-7 месеца от Старозагорски строителен маркет - http://www.bagira.bg/2. 80мм, от някакъв сайт изолирай точка ком, нет или някой от другите домейни.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ето и малко инфо за сваляне на кората на 5врато Стило:С червено съм оградил мястото на болтовете.Най-долните се развиват с обикновеа кръстата отвертка, а другите са торксове.Със стрелките е показано, къде се наддига панела за управление на вратата. След като се свали панела, се вижда още един скрит торкс:Има още един последен торкс, зад дръжката за отваряне:След това от долната част, дърпате кората към вас, има 4 щипки, които се освобождават (тук не снимах, колегата Принко и той не снима).След като освободят щипките, корат се държи само на горната си част. Най-лесно свалянето и става, като се свали прозореца и с права отвертка се надигне самата кора. Като е свален прозореца, се вижда къде да се надигне. Ще гледам да снимам тези дни.Ето и вратата без кората:Твърдо бях решил да сваля металната "планка", но след развиването на болтовете, държащи я, се оказа, че стъклото се държи на нея и иска сваляне на машинката, компютъра на вратата .... дълга и широка стана.Затова демпнах, колкото можах от дупката за колоната: И багажника с лента 1 от предния пост:Ето и багажника, това е шумоизолираща лента:
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги,кажете от къде да си намеря такива щипки за корите на вратите на фиата...?оказа се голям проблем,никъде не мога да намеря...
                              Fiat power...

Коментар

emzo написа:
                                Да покажа 2 нови изолации:1. не помня точна цена, но мисля около 20лв. излиза за цяла кола, врати, багажник, под. 2. лепяща се шумо изолация със затворена клетка на структурата: не знам още цени, само това парченцче ми дадоха - тази се слага на под, таван и под корите на вече демпнатите врати.
                                Колега, това второто - за под и таван, къде с епродава ? Обиколих АЛАТИ,и ПРАКТИКЕР..не видях никъде.
                                FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

Working...
                                X