Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик на километража

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик на километража

Здравейте колеги .Вчера сменях термостета и маи нещо съм направил щотокилометража не ми отчита.Знам че термото няма връзка ама мисля за датчика на километража/не скоростомер тои работи/ каде се намира тои.Мерси предварително А и как да проверя дали работи/до вчера си работеше/
    BRAVO 1.6 16V 103HP 97

Аре бе хора каде се намира тоя датчик
    BRAVO 1.6 16V 103HP 97

Коментар

абе едно и също е бе човек Измерва ти с каква скорост се движиш, но на електронното дисплейче не ти брои километърите?

Коментар

Ами и аз от три месеца си карам и без километраж и без спидометър, така че вече свиках но на пролет смятам вече да я вкарам моята в бокса.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колега ogi28b не е се едно щот незнаеш колко си изминал /а това е важно/ а и не съм с ел дисплей а от тия с колелцата.Колеги нема ли кой да помогне.
          BRAVO 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Поне при мен доколкото разбрах имало някакво охлювче в скоростната кутия и т.н. явно се е прецакало нещо понеже при движение на скорост не но когато изключа и се движа по инерция се чува едно леко ритмично тракане.Но при мен нито скорост нито километри, при теб може да е нещо друго.
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

tcuri написа:
              не съм с ел дисплей а от тия с колелцата.
              Съжалявам, изобщо не предположих! Мо0ля да ме извиниш!

Коментар

Датчика се намира отгоре на скоростната кутия, вижда се добре, сваля се лесно.След около час ще кача снимка къде стои (стига да я пазя)А сега една на самия датчик и червяка:http://forum.fiat-bg.org/download.php?id=7641
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Явно при мен този червяк се е износил нещо или не знам точно но прищраква и не ми работи километраж и скоростомер.

Коментар

Изтрил съм снимката, която показва къде точно е датчика, ето една горе-долу къде е.Тук в София само червяка го продаваха за 12лв. в магазина на Стамболийски.Понеже беше свършил го купих от Т&Н Кар в комплект с металното за 54лв. (това са цени отпреди 2г. не знам дали имапромяна и накъде е) Имам го абсолютно чисто ново (понеже се наложи да сменя ск. кутия, та така си и остана), ако имапроблем с намирането.
                    Ex Fiat 126P
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

trace написа:
                      Датчика се намира отгоре на скоростната кутия, вижда се добре, сваля се лесно.След около час ще кача снимка къде стои (стига да я пазя)А сега една на самия датчик и червяка:http://forum.fiat-bg.org/download.php?id=7641
                      И аз го имам този проблем, и знам как да го отстраня, но при мен чуденето е кое да разглобя преди да мога да бръкна до него- така е уплътнено с какво ли не, че и с гола ръка едвам го докосвам с върха на пръстите си. Някакви идеи- дали ако сваля акумулатора и подложната му пластмаса, ще мога да го достигна?
                      Bravo 2.0/20V 1996 г.

Коментар

При ХГТ не знам как е, дори не съм поглеждал този мотор.При 1.6 е съвсем лесно, за 5 мин и си готов.
                        Ex Fiat 126P
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS

Коментар

Working...
                        X