Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на крушките на задния рег. номер на Брава?Сменени !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на крушките на задния рег. номер на Брава?Сменени !!!

Здравейте на всички.Изгоряли са ми и двете крушки отзад на номера и искам да ги сменя.Да ама не.Не излизат пластмасовите носачи.Знам как трябва да стане.Имам схемата ама не искат.Напъвах ги доста ама ме достраша да не счупя нещо и се отказах.Та ако някой е сменял тези крушки моля да сподели има ли някакъв пиниз.Мерси.

Под бронята трябва да бръкнеш да стиснеш едни пластинки доколкото си спомням.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Знам ама не излизат.Ето и снимки.Натиснах пластината,напъвам с отверката и не ще.На никъде.
      Прикачени файлове

Коментар

Проблема идва от това че пластмасовия държач на номера пречи за нормалното вадене на държачите за крушките. Ако искаш пробвай да ги вкараш вътре в бронята и от вътрешната страна да ги смениш. Трудна работа е но не и невъзможна. Другия вариант е да свалиш номера (не е много трудно) да свалиш пластмасовия държач на номера и да ги обслужиш нормално. След това в обратен ред, като трябва да позанитиш нита на МВР за номера (не е нужно за пластмасата). Успех!

Коментар

daley написа:
          Проблема идва от това че пластмасовия държач на номера пречи за нормалното вадене на държачите за крушките. Ако искаш пробвай да ги вкараш вътре в бронята и от вътрешната страна да ги смениш. Трудна работа е но не и невъзможна. Другия вариант е да свалиш номера (не е много трудно) да свалиш пластмасовия държач на номера и да ги обслужиш нормално. След това в обратен ред, като трябва да позанитиш нита на МВР за номера (не е нужно за пластмасата). Успех!
          Точно държача на номера ми пречи.Ама не ми се иска да го свалям.Ша го мисля.Мерси за предложенията. :D

Коментар

с макетен нож леко режеш ръба на държача и си готов
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега ето точния и най-бърз и лесен начин за смяна на лампичките, ако искаш го последвай: (не знам дали на всички коли може да се бръкне под бронята, на моята може)Лягаш под бронята, поглеждаш къде влизат кабелите в корпуса на самите лампички, хващаш го с ръка, и РАЗВЪРТАШ 1/4 оборот, или 90 градуса. Вадиш нагоре, и излиза фасунката с лампичкката и кабела. Вадиш лампичката и слагаш новата, по обратен ред. Има един начин за слагане, не може да объркаш. За помощ - захващането на лампичките на мигачите в калника е същото, 1:1. Ако си свалял мигач, знаеш. Даже ей сега ще снимам на счупения си мигач как става и ще кача снимки. Лампичките са W5W - безцокълна лампичка за габарит се води. Същите са на габаритите, и на мигачите в калниците.
              Прикачени файлове

Коментар

Sev написа:
                с макетен нож леко режеш ръба на държача и си готов
                Това е абсолютно точното решение,пробвано е няколко пъти вече
                Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Аз пък си свалих бронята и си ги смених.Защото не ставаше да бръкна зад бронята ,не исках да свалям номера нито да режа пластмасата зад номера.
                  Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Мерси на всички за предложенията.Ще пробвам с макетно ножче.Няма кой да ляга под колата в това време.Пък и така мога да си карам(то аз май така си карам от доста време) докато се постопли.Абе това да ми е проблема.Поздрави на всички. :D

Коментар

Колега,вземи си ги смени възможно най-бързо за да нямаш главоболия с КАТ.Миналата година по това време органите на реда ми спряха служебното Пежо от движение за изгоряла крушка.Това важи за движение с неизправни светлини през тъмната част от денонощието
                      Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Смених ги за 5 мин.Нито рязах пластмасата на номера,нито лягах под колата.Напънах ги с отверката и те излязоха.Вече съм изправен. :D

Коментар

Само да допълня... често тези плафончета се "опъват", защото законтрящите пластинки са изкривени при предишни опити за сваляне. Така, че след, като ги свалите, поизкривете пластинките така, че да ви е по-лесно следващият път!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Току що ги смених на Бравото. Отдолу няма как да се бръкне (за браво говоря) да се извадят, а номера много пречи. Аз ги смених през прозрачната пластмаска. Подпъхнах един нож, чу се припукване и пласмаските се разлепиха. Оказа се че са доста мръсни отвъре. Измих ги, смених крушките и сега светлината доста по-силна от преди.
                            FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Коментар

Приложих начина с бъркането под бронята (Брава). Много лесно се вадят и сменят, без да се реже или кърти нещо.
                              Благодаря на колегата който го спомена в темата!
                              1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

Working...
                              X