Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Габарит не свети

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Габарит не свети

Здравейте колеги става вЪпрос за Фиат Браво, като изгася колата и вечер не мога да я оставям на габарит. Само аварийните ми работят, като е изгасена колата. Може ли аз да си го оправя и как става. Благодаря ви.
    MOTOCROSS POWER YAMAHA WR250F KAWASAKI KX250 HONDA CR250 KTM SX125

Re: Габарит не свете

Трябва да си на контакт, за да ти светят габаритите. Поне при мен е така. Не знам дали съм разбрал правилно какво искаш да кажеш. Беше ми малко трудно. Иначе не знам дали може да се преправи. Не мисля, че е удачно, тъй като се харчи от акумолатора. Но ти си знаеш какво да правиш и искаш. Жичкаджиите ще ти кажат
    NOW: ???
    Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
    Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Трябва да имаш едно палче на контактния ключ,включваш габаритите,натискаш това палче,завърташ ключа обратно на часовника,все едно гасиш и си готов-габаритите светят.

Коментар

На контактния ключ имаш едно черно бутонче. Натискаш го и въртиш ключа в обратна посока. Така ще ти работят габаритите и осветлението на таблото и ще можеш да си извадиш ключа. Това е направено нарочно, за да не си забравиш включени фаровете и/или други консуматори и да останеш без акумулатор edit:SHB ме е изпреварил
        Alfa 159 SW 2.4 Ti
        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

благодаря ви

Коментар

И ако ти е по разбита ключалката можеш да останеш там където си светнал габаритите.Явно след време тази функция не е желателно да се ползва.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ло6о,а ако останат така как даги загася

Коментар

Що за въпрос?? Като светнеш дома лампата, как я гасиш?Или май не си разбрал думите на Tornado? Иска да каже че след време патрона се разбива, и в момента в който използваш тази функция, патрона блокира, и самия ти оставаш там с колата, а не габаритите Тази тема определено трябва да отиде в раздел често задавани въпроси, ако вече я няма де...

Коментар

ogi28b написа:
                  Що за въпрос?? Като светнеш дома лампата, как я гасиш?
                  Ти сега ме вкара в размишления,никога не съм я ползвал тази функция,но имам някакъв спомен че с ключето за фаровете не се гасяха,ами трябваше пак да се върне контактния ключ в изходна позиция за да угаснат...ама не съм 100% сигурен,а може и на Браво да е различно.Това че се повреждала,еми то всичко дето се ползва се поврежда, сложено е за да се ползва.При мене е второто най-здраво нещо в колата след радиото.

Коментар

Без да се вкарваш в чак такъв размисъл - схемата е идентична на множество коли, и въобще не се влияе от това на каква позиция ти е врътката за габарити Тя е активна само ако си на контакт. Иначе габарита без контакт минава през почти независима верига, директно от акумулатора, през контактния ключ, към габаритите.ето в този пост http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=339849#339849 разгледай ограденото в жълто. Това е само и единствено за габаритите. Като врътнеш ключа наляво, даваш контакт м/у червеното, дето е захранване, и черното най-вдясно, което заминава към габаритите. А врътката за габарити идва през другите 2 точки, дето са вдясно (съответно едната е контакт, другата - стартер)

Коментар

Working...
                    X