Здравейте, пичове!Проблемът е следният. Ксенонът ми свети постоянно, когато си включа фаровете. Обаче ако ми се наложи и подам дълги, гасне и върна ли пак на къси - тъмно. Трябва да ги изключа и пак да ги включа фаровете, за да имам светлина. Интересното е, че около 10 секунди, след като съм си пуснал фаровете, къси-дълги си работят. Но след този интервал от време проблемът е пак на лице. Та, ходих наляво-надясно по майстори. Резултатът беше почесване. Моля, някой от форума да, ако е наясно с разрешаването на този проблем, да ми помогне. От София съм, Овча купел 2. Събота и неделя сутринта съм на разположение. Моля, помогнете да го оправим това нещо. Засега дълги не ми трябват. но човек никога не знае... Не искам да бъркам аз, защото съм далеч от тази материя. Предпочитам някой, който е запознат, да си свърши работата. Плащам си като поп, съмнение в това няма.Благодаря, много!!!Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенонът гасне на дълги, хайде да го оправим
Collapse
X
-
spark написа:Разгледай в раздела Автоелектроника проблема е обсъждан и решение намерено. И при мен е така, ксенона премигва като мина на дълги.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
u_bo
-
ogi28b написа:Когато си на контакт, без да включваш никакви светлини, ако присветнеш със светлинния клаксон, целия ли фар свети, в смисъл ксенона пали ли, или свети само вътрешната част на фара - дългите?NOW: ???
Коментар
-
svetkos_ написа:ogi28b написа:Когато си на контакт, без да включваш никакви светлини, ако присветнеш със светлинния клаксон, целия ли фар свети, в смисъл ксенона пали ли, или свети само вътрешната част на фара - дългите?NOW: ???
Коментар
-
За момента не мога да помогна с нищо повече, в такъв случай. Може би трябва да се обърнеш към този който е продал и монтирал ксенона, да не би в него да има някакъв проблем. А дали го прави при включване на дълги, и при присветване, или само при дълги, но при присветване - не? Остава да викнеш някой с теб, и като правиш експерименти, той да стои зад колата, а ти да включиш задни светлини за мъгла, и после къси-дълги-къси-дълги. Когато ксенона изгасне, човекът много внимателно да гледа дали задните светлини за мъгла примигват в този момент.
Коментар
-
ogi28b написа:За момента не мога да помогна с нищо повече, в такъв случай. Може би трябва да се обърнеш към този който е продал и монтирал ксенона, да не би в него да има някакъв проблем. А дали го прави при включване на дълги, и при присветване, или само при дълги, но при присветване - не? Остава да викнеш някой с теб, и като правиш експерименти, той да стои зад колата, а ти да включиш задни светлини за мъгла, и после къси-дълги-къси-дълги. Когато ксенона изгасне, човекът много внимателно да гледа дали задните светлини за мъгла примигват в този момент.NOW: ???
Коментар
-
Възможно е в лоста да имаш лека повреда, и когато бутнеш лоста напред или назад, за миг да прекъсва захранването, от там ксенона гасне. Ако има такова нещо, в момента на бутане на лоста напред или назад, задните светлини за мъгла също ще губят ток, и ще примигват леко. Прикрепването на релета почти сигурно няма да ти помогне, нито някакво пипане по "ключето" . При теб релето е прикрепено още в завода, а ключето е "пипнато" фабрично, пак там.
Коментар
-
ogi28b написа:Възможно е в лоста да имаш лека повреда, и когато бутнеш лоста напред или назад, за миг да прекъсва захранването, от там ксенона гасне. Ако има такова нещо, в момента на бутане на лоста напред или назад, задните светлини за мъгла също ще губят ток, и ще примигват леко. Прикрепването на релета почти сигурно няма да ти помогне, нито някакво пипане по "ключето" . При теб релето е прикрепено още в завода, а ключето е "пипнато" фабрично, пак там.NOW: ???
Коментар
-
Че те дългите ти със сигурност са по-слаби от ксенона на къси, за какво са ти???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар