Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенонът гасне на дълги, хайде да го оправим

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ксенонът гасне на дълги, хайде да го оправим

Здравейте, пичове!Проблемът е следният. Ксенонът ми свети постоянно, когато си включа фаровете. Обаче ако ми се наложи и подам дълги, гасне и върна ли пак на къси - тъмно. Трябва да ги изключа и пак да ги включа фаровете, за да имам светлина. Интересното е, че около 10 секунди, след като съм си пуснал фаровете, къси-дълги си работят. Но след този интервал от време проблемът е пак на лице. Та, ходих наляво-надясно по майстори. Резултатът беше почесване. Моля, някой от форума да, ако е наясно с разрешаването на този проблем, да ми помогне. От София съм, Овча купел 2. Събота и неделя сутринта съм на разположение. Моля, помогнете да го оправим това нещо. Засега дълги не ми трябват. но човек никога не знае... Не искам да бъркам аз, защото съм далеч от тази материя. Предпочитам някой, който е запознат, да си свърши работата. Плащам си като поп, съмнение в това няма.Благодаря, много!!!Поздрави!
    NOW: ???
    Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
    Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Разгледай в раздела Автоелектроника проблема е обсъждан и решение намерено. И при мен е така, ксенона премигва като мина на дълги.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
      Разгледай в раздела Автоелектроника проблема е обсъждан и решение намерено. И при мен е така, ксенона премигва като мина на дълги.
      Батка, със сигурност е дискутирано. Но искам да се намери човек, тук, който да ми оправи проблема. Разбира се, срещу съответна финансова компенсация за отделеното време. И да чета, след като не разбирам нищо, няма смисъл.

Коментар

ако си с кола преди 1998 - лека преработка на схемата и си готов.пиши лично на ogi28b

Коментар

Да похвърляме малко боб? Залагам за Браво 1.4 ’97-ма. В краен случай Типо 1.6.

Коментар

ogi28b написа:
            Да похвърляме малко боб? Залагам за Браво 1.4 ’97-ма. В краен случай Типо 1.6.
            Извинявам се, че не съм посочил. Заплеснал съм се. Никой не печели от тотото. Колата е Браво 1.2 16В ’00

Коментар

Когато си на контакт, без да включваш никакви светлини, ако присветнеш със светлинния клаксон, целия ли фар свети, в смисъл ксенона пали ли, или свети само вътрешната част на фара - дългите?

Коментар

ogi28b написа:
                Когато си на контакт, без да включваш никакви светлини, ако присветнеш със светлинния клаксон, целия ли фар свети, в смисъл ксенона пали ли, или свети само вътрешната част на фара - дългите?
                Не мога да кажа. След около 3 часа, като се прибирам от работа, ще го изпробвам. Имам някакъв мътен спомен, че гасне. Но ще го пробвам и ще напиша веднага.

Коментар

svetkos_ написа:
                  ogi28b написа:
                  Не мога да кажа. След около 3 часа, като се прибирам от работа, ще го изпробвам. Имам някакъв мътен спомен, че гасне. Но ще го пробвам и ще напиша веднага.
                  Така, сега бях до колата, набързо. Прави абсолютно същото и на контакт само. Около 10 секунди къси-дълги-къси си работят, но след това ксенонът угасва. Аааааааааааааа, сега разбрах въпроса ... Само дългите светват при това положение. Ксенонът пали само и единствено като завъртя ключето за фаровете.

Коментар

За момента не мога да помогна с нищо повече, в такъв случай. Може би трябва да се обърнеш към този който е продал и монтирал ксенона, да не би в него да има някакъв проблем. А дали го прави при включване на дълги, и при присветване, или само при дълги, но при присветване - не? Остава да викнеш някой с теб, и като правиш експерименти, той да стои зад колата, а ти да включиш задни светлини за мъгла, и после къси-дълги-къси-дълги. Когато ксенона изгасне, човекът много внимателно да гледа дали задните светлини за мъгла примигват в този момент.

Коментар

ogi28b написа:
                      За момента не мога да помогна с нищо повече, в такъв случай. Може би трябва да се обърнеш към този който е продал и монтирал ксенона, да не би в него да има някакъв проблем. А дали го прави при включване на дълги, и при присветване, или само при дълги, но при присветване - не? Остава да викнеш някой с теб, и като правиш експерименти, той да стои зад колата, а ти да включиш задни светлини за мъгла, и после къси-дълги-къси-дълги. Когато ксенона изгасне, човекът много внимателно да гледа дали задните светлини за мъгла примигват в този момент.
                      Ксенона си го купих от сайта ПС-Линк. Монтирах го сам. Един приятел си го е сложил, както мен, но няма този проблем. При някои колеги, нямам спомен кои, е имало същия проблем. Спомням си, че са прикрепвали някакви релета и са правили промени в ключето. Но пак повтарям, говоря по спомен и некомпетентно. Май ще връщам крушките... и като се има пари ще си взема нещо качествено... Пък този може да иде на фаровете за мъгла, примерно . Иначе ще накарам някой да застане зад колата да гледа. Благодаря за отделеното време.

Коментар

Възможно е в лоста да имаш лека повреда, и когато бутнеш лоста напред или назад, за миг да прекъсва захранването, от там ксенона гасне. Ако има такова нещо, в момента на бутане на лоста напред или назад, задните светлини за мъгла също ще губят ток, и ще примигват леко. Прикрепването на релета почти сигурно няма да ти помогне, нито някакво пипане по "ключето" . При теб релето е прикрепено още в завода, а ключето е "пипнато" фабрично, пак там.

Коментар

ogi28b написа:
                          Възможно е в лоста да имаш лека повреда, и когато бутнеш лоста напред или назад, за миг да прекъсва захранването, от там ксенона гасне. Ако има такова нещо, в момента на бутане на лоста напред или назад, задните светлини за мъгла също ще губят ток, и ще примигват леко. Прикрепването на релета почти сигурно няма да ти помогне, нито някакво пипане по "ключето" . При теб релето е прикрепено още в завода, а ключето е "пипнато" фабрично, пак там.
                          Видяло се е, че ще връщам крушките . Явно сам съм си воновен, тъй като скоро си мислех да си взема тези Осрам Найт Брейкър или каквито са там, но това е друга тема на разговор. Поне да имам дълги. Никога не се знае кога може да ти потрябват... Още веднъж, благодаря за вниманието.

Коментар

Че те дългите ти със сигурност са по-слаби от ксенона на къси, за какво са ти???
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ами сигурно защото светят по-... хм... дълго
                              Alfa 159 SW 2.4 Ti
                              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                              X