Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно алтернатора на Пунто!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно алтернатора на Пунто!

Колеги, казах ми, че алтернатора вие и било от лагерите. Може ли някой да ми драсне два-три реда по въпроса - лесно ли се монтира и демонтира алтернатора, тънкости или затруднения при смяна на лагерите?
    Фиат Пунто 1.1
    Достатъчно бавна и достатъчно бърза!

Зависи с кой мотор си..., не е написано.Операцията не от най-лесните и приятни-намира се от задната страна на ДВГ и мястото е ограничено, да не говорим, че да го извадиш, при големите мотори 1.6 и дизелите се вади или полуос, или хидропомпа.
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Пунто-то е 1.1 93-95год.
      Фиат Пунто 1.1

Коментар

bork написа:
        Пунто-то е 1.1 93-95год.
        При твоя мотор е сравнително най-лесно, но пак си е тегава работата...
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Благодаря за успокоението, но нещо по-подробно? За първи път ми е... До сега съм ремонтирал само Москвич 12-ка, но и там съм стигал само до стартера.
          Фиат Пунто 1.1

Коментар

Като извадиш алтернатора , вече е сравнително лесно, разглобяването не е по-особено от всеки друг алтернатор...да не сгафиш нещо- за по- сигурно се отпояват изводите на статорните намотки от диодния блок, и се вади задния капак,при предния може да те затрудни отвиването гайката на ремъчната шайба...Лагерите се вадят с подходяща скоба, за монтажа става и с тръба.При монтажа на четкодъжателя/комплект с регулатора, четките се фиксират в прибрано положение през отворчето с тънко телче-след монтажа се издърпва телчето и си лягат на пръстените- в противен случай, рискуваш да ги счупиш.В общи линии, това е.
            Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Благодарско!!! Тази информация със сигурност ще ми помогне!
              Фиат Пунто 1.1

Коментар

Working...
              X