Така е,аз предполагам,че причината е в близо разположената горна част на рефлектора до мястото на крушката и от там топлината която се отделя.Така се препича отразителното покритие и край с (xубавите)фарове.
Xората не са го измислили с фаровете на тези модели ФИАТ. Аз имам и 2 OPEL корсички 92 г. е няма такава светлина с нормални крушки признавам ги Немците. Като взех бравото в началото карах на къси и халогени и пак не виждах пътя сложих xenon пак по-добре е, ама не е това което трябва. А лупата свети с насочен лъч и там не е като при нормалния фар всичко да се губи встрани. Според мен няма значение чисти или мръcни, като се сравняват Двата вида фарове тези с лупата светят за 6-ца. И не говориме за фарове ДЕПО а само оригиналните на FIAT :D
фаровете не с правят от ФИАТ, а от външни фирмипримерно Валео
но се измислят от ФИАТ.ЗЛЕ са измислени.Илюстрация е как реших да сложа ксенон - дадох Бравото за един ремонт и през това време за 8 дни карах АЛЕКО.Беше декември - като си тръгваш от работа е доста тъмно. Та свикнах си аз с ПЕРФЕКТНИТЕ халогенни фарове наАЛЕКО-то и първата вечер като бях с Бравото - изтекоха ми очите, а фаровете за мъгла почти не помагаха - с тях + къси Браво-то беше МНОООГО по-зле отколкото АЛЕКО-то с неговите 2 бр. H4 на ОСРАМ.Същата вечер си поръчах ксенона от сайта и едва дочаках да пристигне.На Джогана от кенон просто няма нужда, както и на много други коли с ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНИ фарове.Факт е, че дори оги , дето хвалеше своите фарове след почистване, преработка на инсталацията и слагане на осрам найтбрейкър - какво направи накрая --> сложи ксенон, защото просто фара на Браво/а , Мареа не е добре измислен.Всеки който е карал кола с добре измислени фарове ще се съгласи - например скоро се возих в Мондео ,по старо от Браво-то ми - на къси с халогенни крушки - дава осветеност ПОЧТИ като моя ксенон.
Така е колега,късите им са жив-зян.С лупа без лупа се тая
....ако и втория е добре осветеността ми е напълно достатъчна...
много зависи по кое време на денонощието си караш колата и по КОЛКО време СЕ НАЛАГА да караш на фарове а ако има и с какво да я сравниш - тогава разбираш дали са добри или не фаровете ти
ами карам на фарове от около 21 до 23 часа извънградско около 150 км в най-добрия случай. случва се да карам на фарове и от 2-3 до към 8-9 сутринта около 250-300 км се връзват при второто положение на фарове- след това се съмва да си призная сравнявал съм ги с на пежо 405 и при направена профилктика и с хубави крушки бравото свети както пежото без някой да му е отделил особенно внимание на фаровете. сега не искам да си хваля фаровете баш пред теб, би трябвало дори ти да кажеш как е с новото покритие от "еверлак"- има ли осезаема разлика?
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Така е колега,късите им са жив-зян.С лупа без лупа се тая
Я помисли пак как свети изчистена лупа пък тогава коментирай
ЗАВИСИ дали и колко са ти изпечени рефлекторите.Разликата между лупа с ново покритие от евертлак и преди е ОГРОМНА !!!предполагам , че разликата между лупа с нов лак и лупа с почистване и объщане на нагорялото ще е по-малка , но ще има разлика.важно е да се отбележи, че мойте лупи ЯВНО бяха карани постоянно на къси - и през деня и вечер - затова и бяха зверски изпечени рефлекторите - както се вижда от снимките.колега пич_с_браво - така на снимка само с твоята кола не може нищо да се каже.ако искаш да ни покажеш колко ти светят фаровете - направи снимка на осветеноста на две коли с лупи една до друга - едната с ксенон , другата да е твойта. Иначе няма как да стане ясно .
много зависи по кое време на денонощието си караш колата и по КОЛКО време СЕ НАЛАГА да караш на фарове а ако има и с какво да я сравниш - тогава разбираш дали са добри или не фаровете ти
ами карам на фарове от около 21 до 23 часа извънградско около 150 км в най-добрия случай. случва се да карам на фарове и от 2-3 до към 8-9 сутринта около 250-300 км се връзват при второто положение на фарове- след това се съмва да си призная сравнявал съм ги с на пежо 405 и при направена профилктика и с хубави крушки бравото свети както пежото без някой да му е отделил особенно внимание на фаровете. сега не искам да си хваля фаровете баш пред теб, би трябвало дори ти да кажеш как е с новото покритие от "еверлак"- има ли осезаема разлика?
имах предвид дали караш на фарове ежедневно .а извънградското , доста често е на дълги
Ми това са късите и халогени не са включвани-ако някой не вярва да заповяда вечер в София жк.Люлин ще направя демонстрация
Да,заради такива като тебе дето са си дигнали късите в небето псувам всяка вечер,ще извиняваш но късите ти трябва да са много по надолу !
Колега късите на колегата изобщо не светят в небесата.Огледай добре снимката и ще разбереш горе долу на какво разстояние свети левия му фар/20 метра/.Ако фаровете са му вдигнати нагоре това петно пред него на пътната настилка изобщо няма да го има.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Ами колега Sev кажи ми,защо на фатовете ми пише FIAT а не VALEO примерно. Нещо немога да разбера на OPEL си пише на стъклото VALEO ,а на FIAT-a ми пише FIAT. :D
то и на касетофона пише Фиат, ама е Грундиг...отзад на фара си пише Валео
Факт е, че дори оги , дето хвалеше своите фарове след почистване, преработка на инсталацията и слагане на осрам найтбрейкър - какво направи накрая --> сложи ксенон, защото просто фара на Браво/а , Мареа не е добре измислен.
Това не е вярно изобщо. А какво не му е добре измислено?ред.: На моите фарове си пише Валео с маркери за дата от годината на производство на колата - 99та
Факт е, че дори оги , дето хвалеше своите фарове след почистване, преработка на инсталацията и слагане на осрам найтбрейкър - какво направи накрая --> сложи ксенон, защото просто фара на Браво/а , Мареа не е добре измислен.
Това не е вярно изобщо. А какво не му е добре измислено?ред.: На моите фарове си пише Валео с маркери за дата от годината на производство на колата - 99та
Оги, за мен критерий дали са недоре или добре измислени е начина по който светят с добри халогенни крушки - и то поне 7 - 10 години след датата на производство !!!Съвсем не е рядкост когато карам вечер да видя кола с нормални фарове , които светят много добре = сравнимо с ксенон.Но за Браво/а и Мареа това не може да се каже.
Съвсем не е рядкост когато карам вечер да видя кола с нормални фарове , които светят много добре = сравнимо с ксенон.Но за Браво/а и Мареа това не може да се каже.
такова нещо не съм виждал на стара колатака светят новите фарове, примерно на Фабия фаровете са много добри и бих казал че светят като моя ксенонредовно наблюдавам колите от терасата, преди да са пуснали уличното осветление
Коментар