Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светва лампата за светлините.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светва лампата за светлините.

Пунто 2 1.9 JTD , започна доста често да ми светва лампата за светлините когато натискам спирачка.Преди известно време се появяваше доста рядко и предимно когато съм натиснал педала почти до края.Но напоследък свети при всяко спиране.Някакви идеи или подобни проблеми при някой ?

Някой гледал ли е когато спираш, отзад дали не светва всичко, а не само стопа? напръскай отзад на конзолата буксите и цоклите на лампичките с контактъен спрей и ги почисти. Това може да не оправи проблема, обаче..

Коментар

няма нищо нередно , всичко свети , няма расминаване , отварях и стоповете , бяха като нови , чисти , никаква клей или нещо подобно , само дето от време на време ми светка

Коментар

И аз имам този проблем, но с ТД 100. Свети ту едната, ту другата а на моменти никоя.
        Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Кой проблем точно имаш, и какво е това "ту едната, ту другата" ? Гуми ли, врати ли , какво ? Опиши по-подробно за да опитаме да помагаме.

Коментар

Светва ми индикацията за единия, или другия изгорял стоп. А 2-та си светят. На моменти не свети никоя от индикациите.
            Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Като почисти хубаво ту едната, ту другата букса, маса към купе, и легло на лампа, проблемът пак ли остана ?

Коментар

Ами не съм ги чистил. Не ми се вярва, че може да дава такъв проблем от зацапани контакти, но ще пробвам с почистване на клемите и фасунките на крушките.
                Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Пробвай, гарантирам че по-лошо няма да стане, може само към по-добре да отиде. Някои ми се присмяха , като си пуснах снимките с почистването основно на всички маси и легла на лампите и буксите, но пък никога не съм имал проблеми от такова естество, и не смятам да имам някога. Профилактиката му е майката.

Коментар

Прав си, с течение на времето всичко се окислява малко, или много. Не караме нови коли и малко или много си искат поддръжка.
                    Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Подобен проблем имам и аз с Браво .. Като натисна спирачката ми светкаше преди леко лампичката на копчето за задния стоп(За магла ли е ,незнам как се води точно) и от днес започна да свети по-силно , също така започна да двети леко и лампичката за лявия мигач като натискам спирачката.Интересното е ,че като съм натиснал спирачката и лампичката свети леко и цъкна мигача той не тръгва.Като пусна спирачката започва да си цъка..... Утре ще взема да почистя всичко..
                      Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Ти отзад значи си като дискотека. Като натиснеш спирачката, и няма маса - токът си намира маса от друго място, като свързва 2-3-4 лампи последователно, те пък са свързани успоредно със съответните лампички по таблото, и затова ги виждаш да мъждукат леко. Почисти си хубаво масите и контактите, особено на левия стоп.

Коментар

ogi28b написа:
                          Ти отзад значи си като дискотека. Като натиснеш спирачката, и няма маса - токът си намира маса от друго място, като свързва 2-3-4 лампи последователно, те пък са свързани успоредно със съответните лампички по таблото, и затова ги виждаш да мъждукат леко. Почисти си хубаво масите и контактите, особено на левия стоп.
                          Почистих хубаво всичко и няма и помен от тоя проблем Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Re: Светва лампата за светлините.

ogycska написа:
                            Пунто 2 1.9 JTD , започна доста често да ми светва лампата за светлините когато натискам спирачка.Преди известно време се появяваше доста рядко и предимно когато съм натиснал педала почти до края.Но напоследък свети при всяко спиране.Някакви идеи или подобни проблеми при някой ?
                            Колега този проблем мисля че се появява и когато е била сменена някоя от крушките и нейното съпротивление е различно. Тогава се предизвиква тази аномалия. Надявам се да съм бил полезен.
                            Fiat Punto MK2 HGT 1.8 16V
                            Опитвам се да стана малко преди да си легна ....хаха
                            Аз съм животно и имам страхотен нюх- обуняние на сляп и зрение на глух !!!

Коментар

за съпротивлението е така, но не е от това, масата се губи някъде , и е оправено.Проблема беше това )) дано да е полезно на някой занапред!

Коментар

Working...
                              X