Хора да не би да имате проблеми с кутията за бензиновите пари? Не знам какво означава това, ама Pecho така каза Намира се високо в десния калник над мигача в калника.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум при даден контакт
Collapse
X
-
И аз имам шум при включване на контакт, но при мен идва от към врътките за парното и климатроника. Шума остава и при продължително стоене на контакт и след стартиране. Мисля, че моторчето на клапата за свеж въздух спира, защото при натискане на бутона чувам за 2-3 сек. стържене след това простенване от претоварване и посе тишина.Ще помоля и за малко по-подробна информация, която стои зад тези изказвания.HLX написа:ogi28b написа:Звездите ми говорят че имате полуавтоматични климатици. Или климатроници, както са известни още.
Коментар
-
С оглед на годината на колата ти, може би тази информация няма да ти донесе нищо, но все пак:В полуавтоматичните климатици има датичк за температурата в купето. Намира се зад една малка решетка, която е монтирана м/у копчето за включване на компресора и копчето за клапата за външен въздух. За да се премахне влиянието на застоял въздух (защото в конзолата въздуха е по-топъл ), този датчик постоянно се обдухва от малко вентилаторче, което издава специфично бучене, и работи абсолютно винаги. Стига да си на контакт. Без значение дали пускаш парно, , клима, или каквото и да е, то си бръмчи лекичко.
Коментар
-
ogi28b написа:Хора да не би да имате проблеми с кутията за бензиновите пари? Не знам какво означава това, ама Pecho така каза Намира се високо в десния калник над мигача в калника.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
колеги имам същия проблемадски ме изнервя .. но вече свикнах с него .. само че като се заслушам ми идва да изтърбуша таблото и да измъкна този звук един път за винаги незнам от какво е но не е бензинова помпа и .. си мисля че е точно от това за климатика защото и аз се водя с климатроник ... и явно това нещо жужи там дето обдухва .. незнам ама .. ако може да се смени или да се смаже .. някой ако пробва да пише!Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
Fiat Marea 1.6 16v
Коментар
-
ogi28b написа:С оглед на годината на колата ти, може би тази информация няма да ти донесе нищо, но все пак:В полуавтоматичните климатици има датичк за температурата в купето. Намира се зад една малка решетка, която е монтирана м/у копчето за включване на компресора и копчето за клапата за външен въздух. За да се премахне влиянието на застоял въздух (защото в конзолата въздуха е по-топъл ), този датчик постоянно се обдухва от малко вентилаторче, което издава специфично бучене, и работи абсолютно винаги. Стига да си на контакт. Без значение дали пускаш парно, , клима, или каквото и да е, то си бръмчи лекичко.
Коментар
-
ако някой го е правил - да псодели. Иначе ако спре това вентилаторче, датчика ще се обдухва лошо, и застоялия въздух в конзолата ще е с няколко градуса по-топъл. Това ще доведе до погрешни данни към ЕКУто, което ще нагласи клапата за температура на по-студено отколкото е в действителност, и ти ще се чудиш защо ти духа по-хладно отколкото искаш. А то компа ще си мисли че в купето е доста топло, а то няма да е
Коментар
-
Ето инструкция как се обслужва този вентилатор: http://italcars.org/viewtopic.php?f=13&t=319Лошото е, че проблема при мен не е от него и още не мога да хвана от къде идва шума.
Коментар
-
Темата си е от форума.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...943&highlight=Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Това е точно бензиновата помпа отзад и отпред ...трябват и 2 3 секунди за да направи налягане на горивото от около 3 4 бара за да запали двигателя безпроблемно.За това навсякаде в сервизните документи е записано че трябва да се изчака за да постигне оптимално налягане на горивото преди старт...както и борд.комп. да си направи нужните проверки.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар