Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум при даден контакт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум при даден контакт

Здравейте,дали някой е получавал шум или бръждене отпред вдясно при даден контакт, а когато двигателят е запален изчезва.Ако някой може да ми отговори от какво е и дали е нещо сериозно.Благодаря предварително Фиат Брава 1.6 16 V 1996 г.
    Fiat Brava 1.6 16V 103 k

Колеги, и мен ме интересува тази тема. Откакто застудя навън, при включване на контакт сутрин нещо в купето започва да жужи, но не мога да разбера какво е. Като стартирам двигателя изчезва. Понякога вместо жуженето се чува цъкане като от реле, което включва и изключва постоянно (малко по-често, сравнено с мигача). В топлите дни не се е получавало, а и сега като загрее колата го няма. Само сутрин с първото палене.
    FIAT Marea Weekend HLX 2.0 20V (147 hp)
    LPG System BRC Just

Коментар

Колеги това е бензиновата помпа и аз го имам изчаквам 3-4 секунди и спира.
      Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99

Коментар

ммм не знам само защо шума от известно време се увеличи и стърже ужасно... иначе спира след това, така е
        Fiat Brava 1.6 16V 103 k

Коментар

Аз не знам дали при мен спира. Не го изчаквам, за да видя. Паля веднага след като ми изгаснат лампите по таблото и чак тогава спира. Ако наистина е от бензиновата помпа, то къде се намира тя? Аз шума го чувам все е дно е вътре в купето, а не в коша на ДВГ. И има ли й нещо, трябва ли да се ремонтира, сменява или да си карам така?
          LPG System BRC Just

Коментар

Звездите ми говорят че имате полуавтоматични климатици. Или климатроници, както са известни още.

Коментар

ogi28b написа:
              Звездите ми говорят че имате полуавтоматични климатици. Или климатроници, както са известни още.
              Аз имам, но ако се опитваш да насочиш вниманието ни към вентилаторчето за термодатчика, ще кажа, че 100% не е от него. Чува се по-напред и вдясно от него. Поне аз така го усещам. Ще изчакам до утре сутринта, ако пак се появи, за да се опитам да го локализирам по-точно.
              LPG System BRC Just

Коментар

Абе поне със сигурност не е бензиновата помпа. При Дедърите е от клапата на парното зад жабката ако не се лъжа,не знам тук какво ще е.

Коментар

ами шума идва по-скоро някъде зад жабката, какво може да има там..
                  Fiat Brava 1.6 16V 103 k

Коментар

HLX написа:
                    Чува се по-напред и вдясно от него. Поне аз така го усещам. Ще изчакам до утре сутринта, ако пак се появи, за да се опитам да го локализирам по-точно.
                    Там е клапата , да не би да ти превърта оста в нея?

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...light=Дано това да ви бъде от полза

Коментар

fihi написа:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=8916&highlight=Дано това да ви бъде от полза
                        Благодаря, fihi. Симптомите много приличат на моите, но не мога да разбера каква работа има да се върти това моторче при подаване на контакт, при положение че не съм му пипнал копчето? Преди около месец отварях отсека на поленовия филтър и тогава клапата за външния въздуш работеше. Движеше се без никакви затруднения и шумове.И пак, аз ли нещо не разбирам, или това моторче наистина се завърта всеки път като дам контакт и ако усети съпротивление - спира. Ако наистина е така, то инженера, който е дал тази идея е меко казано оуигофуен.
                        LPG System BRC Just

Коментар

При италянските коли има много инжинери олигофрени :D

Коментар

Сутринта пак го слушах. Отново напълно изключвам вентилатора към термодатчика на климатика. Звука идва някъде от краката на предна дясна седалка. Ниско долу и напред. Даже вече не съм сигурен, че е в самото купе. Тропах по всичките чаркове в тази област с надеждата да се промени малко звука и да разбера точно от къде е, но не се получи. Бръмчи си и това е. Изчаках го около 30 сек, но не спря. Когато озавъртях ключа, за да стартирам двигателя, звука стана по-писклив и изчезна след запалването.Все си мисля, че не е от клапата за външния въздух, защото тя е по-високо. Мистерията остава.
                            LPG System BRC Just

Коментар

колеги аз като дам на контакт се чува жужене за около 2-3 секунди и се чув отзад. мислех че е нещо чистачката или нз, но снощи ви четох темата и днеска като го чух пак може би да е бензиновата помпа да зарежда. нз и аз
                              Brava 103HP
                              ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Working...
                              X