Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотомер

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с оборотомер

    Проблема е с Мареа 1.6 16V оборотомера от време на време за 1-2 сек спира да работи и после отново тръгва. Принципно двигателя не работи много добре, сутрин на студена като запаля и си работи нормално първите 20 сек докато са по високи оборотите, след като ги свали и започва да се тресе двигателя, при топъл двигател малко по добре работи. Възможно ли е тези прекъсвания да се дължат на лоша връзка някъде по компютъра и другият въпрос е може ли баласта които е за ксеноновите фарове да влияе по някакъв начин на компютъра и от там да идва лошата работа.

    #2
    Неравномерната работа на двигателя може да се дължи на поне пет елемента, като главният заподозрян е стъпковият мотор.Има случаи, в които баластите, особено евтините, пречат на част от електрониката, но чак на ЕКУ не съм чувал. Може би трябва да си прогониш връзките по таблото и датчика за оборотомера.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      Ще хвана да напръскам насякъде с контакт шпреи и ще видя какво ще стане. Иначе самият баласт е на 10см от самият комп. и не знам тои да не прави нещо и от там да идват всички проблеми

      Коментар

      Working...
      X