Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

GPS навигация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

krasio_79bs написа:
    Явно очакванията ти са твърде високи,едва ли ще намериш навигация със 100% точност.За И ГО от личен опит мога да кажа че няма по добра карта от ТА.Гармин имам на телефона с карта на ОФРМ Геотрейд.Не съм доволен от метода на навигиране.Прибирам се от Несебър,задавам и маршрут до бл 55 в Славейков и ме прекарва през Зорница и кръговото на Мираж.На снимката съм отбелязал с червено е ИГО със синьо е Гармин.
    това са бели кахърипиши на karta@offroad-bulgaria.com и им обяснихората са много точни , ще го проверят и ще направят необходимите корекции5.20 ли ползваш?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Картата е по стара версия 4.80 а Гармина е 5.00.50 .Не мисля да го ползвам изобщо,инсталиран беше на телефона като го пазарих от предишният собственик.Закача се много бавно ако се пробваш от нова позиция,понякога ми е отнемало и 3-4 минути на място.Ако имаш по интересно предложение за софтуер и карта за Нокиа 5800 може да ми пишеш едно ЛС да си поиграя някой ден.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

дай мейл да ти пратя нова картаи ми кажи кирилица или латиницавъпреки че е грозен, Гармина върши работа...иначе nDriveкартата е на ТА, т.е. същата като за ИГОсамо че излизат по-рядко...

Коментар

Колеги кои модели телефони имат GPS карти и таксува ли се нещо на какъв принцип работи ???
          Fiat fen

Коментар

много телефони имат ГПС приемниципо принцип услугата е офлайн - т.е. не се плащаестествено има и такива, които дърпат инфо от нетано най-разпространените - Гармин,ИГО,Сиджик,Ндрайв не дърпат нищо от нета

Коментар

Ако ползвам A-GPS само за първоначално позициониране, предполагам някакви смешни килобайтове дърпа или .... ?
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                Ако ползвам A-GPS само за първоначално позициониране, предполагам някакви смешни килобайтове дърпа или .... ?
                Да, в България наистина са смешни тези килобайтове и са някъде в порядъка на няколко стотинки, но в чужбина не така, затова там А-GPS хич не е препоръчителен.
                Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

...

Да се впиша и аз вече като собственик на навигация Взех един Goclever 5066FMBT. Пробвах го и с неговата си програма Mireo ViaGPS3.0, сложих му и ИГО8.3... Прави ми впечатление, че в Плевен дава много грешни маршрути - праща ме в улици, които от години са затворени и задънени. Това и с двата софтуера. Да се надяваме, че важи само в града За ИГО изтеглих някакви карти на ТА от 09.12.2009 - последните като дата, които успях да намеря. Иначе, като интерфейс и удобство за работа Мирео-то ми харесва повече. В сряда пътувам за Истанбул, така че ще го пробвам и на по-дълга дистанция и в непознато място и ще споделя впечатления Ако прихванете сигнал SOS, значи съм аз и безнадеждно съм се изгубил
                  Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                  Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

за Турция има две картиза всеки случай ги имай и двете

Коментар

...

Sev написа:
                      за Турция има две картиза всеки случай ги имай и двете
                      Имам и двете - сякаш не видях съществена разлика в маршрута през Истанбул...

Коментар

...

Току що се завърнах от Истанбул и бързам да споделя впечатленията от навигацията.Ползвах си софтуера с който я закупих Mireo ViaGPS3.0, тъй като (поне за мен) ми е по-лесен и прегледен от IGO-то, което също слагах за проба. В България, естествено, при нашите вечно ремонтиращи се и подлежащи на отклонение пътища, на горката навигация и се налагаше непрекъснато да коригира маршрута. В Турция се справи безпроблемно. То, вярно че от границата до Истанбул си е магистрала, по която си караш и си свиркаш, но в самия Истанбул, си беше изпитание. Все пак стигнах до хотела без грам проблеми. Истинското изпитание беше когато се опитах да закарам колата на един паркинг - трафика ме грабна и докато се усетя, летях и се отдалечавах от хотела в неизвестна посока по булевард с 4-5 ленти в моята посока Добре че си бях поиграл достатъчно преди това с машинката, та с две кликвания зададох да ме води обратно към хотела. И това ми ти чудо като ми нареди да завия надясно, после през едни тесни незнайни улички, където разминаването на две коли е мисия невъзможна, и тъкмо когато се чудех къде ли отивам, изведнъж се оказах на позната улица и след половин минута бях отново пред хотелаИзвод: Навигацията си върши работата по възможно най-добрия начин. И ако в България, и специално - в Плевен, все ме праща в затворени, еднопосочни или задънени улици, това е повече проблем на картографите и на това, че България не представлява някакъв кой знае какъв приоритет за тях Все пак, машинката реагира адекватно и бързо на промените в маршрута. И щом се оправих в Истанбулския трафик, ашколсун, аферим, машаала П.П. Между другото - мъкнех си навигацията с мен и при пътуванията насам-натам без кола и мога да кажа, че това чудо дори на корабчето през Босфора ми показваше маршрутите на фериботите Та се ориентирах към кой точно от Принцовите острови отивам

Коментар

излезе новата карта на ТА за ИГОhttp://depositfiles.com/files/xkwltn9va

Коментар

Аз съм супер доволен от ИГО. Ползвах го в Плевен, София, Русе, Пловдив, Стара Загора, ЛУКОВИТ, и куп по-малки градчета и няма фатални грешки. Съветвам ви да зададете начина за изчисление на маршрут по критерия "Най-лесен".
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

emzo написа:
                              A-GPS е система, която триангулира позицията на устройството спрямо силата на сигнала от базовите станции, ако самите те поддържат A-GPS функционалност (имат зададени координати). Не дърпа никакви килобайти, байти или битове. Работи дори без сим карта, ако телефона поддържа работа без такава. Килобайти и трафик се генерират при употреба на навигационни софтуери, които поддържат само или почти само онлайн карти - това са обикновено Google Maps и OVI Maps.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Интернет в GoClever 5066 FMBT

Междувременно, ровейки из нета, попаднах на едно полезно ревю на въпросния GoClever 5066FMBT: http://vladimiriliev.com/goclever-50...зненада ме фактът, че същата навигация има възможност за интернет връзка през блутут с мобилен телефон. Моята машинка нямаше тази опция. След още малко търсене, попаднах на файлове за ъпдейт от един полски сайт и обяснение за ъпдейтването в друг сръбски сайт.Линк към файловете:http://download.goclever.net/serwis/506 ... update.zipОбяснение за инсталацията на сръбски:http://www.gps-srbija.com/viewtopic.php?t=2549С няколко думи: Файловете се разархивират и на празна SD карта се копират xip.nb0 и gpsapp.msk. Поставя се картата в навигацията и се включва. Инсталацията започва автоматично и трае около 2 минути. По време на инсталацията излиза син екран с бели букви и се изписва реда на извършваните операции...ВНИМАНИЕ: При тази операция се форматира вътрешната памет на устройството, така че ако имате инсталиран софтуер, направете си бекъп.В резултат - в менюто MUltimedia имате допълнителна опция за конектване към интернет и икона за Интернет Експлорер както е показано в горното ревю на колегата...

Коментар

Working...
                                X