да, предупреждението е супер дразнещо"приближавате стационарен радар"....и го казва по 100 пъти, не намирам от къде се настройва дистанцията...или просто не можеValentin_V - след като ги импортираш - настройки, настройки за сигурност, предупреждение за радар
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS навигация
Collapse
X
-
Да споделя какво "открих" съвсем случайно.Имам Garmin Nuvi 255W. Вчера направих ъпдейт на софтуера му (не става дума за картите). Гадината след това отказа да прихване който и да е спътник. Не успях да намеря никаква информация за този проблем и в яда си фраснах дисплея. За щастие не успях да го спукам, но след удара на него се бе появила орбитална карта с налични спътници, активноста и нивото им Щях да падна. Може би открих и аз топлата вода, но се оказа, че при задържане върху индикатора за ниво на сигнала за около 3 сек се появява горното. След това навигацията просто запя! Наистина след включване прихваща сигнал за не повече от 10 сек и то в закрито помещение, точно както обещава производителя с новия софтуер. Да не говорим, че се появи нова опция-разширение към бордовите данни - вече и разход на гориво
Коментар
-
Да не би да е имала нужда от повеече време? Аз това забелязвам на моя китаец - Когато му се извади батерията, или се ресет-не, има нужда от доста време да стои на едно място, без да се пипа, за да се върже на спътниците, но веднъж като го направи - след това до една минута на открито се връзва и дава "валиден" сигнал. Друго да ви питам - пак за китайските. На моята има отгоре едно копче Меню. То би трябвало да е т. нар. windows-ки клавиш, и когато съм вътре в iGO-то - натискането на това копче трябва да минимизира и-го-то, и да ме върне в менюто на машинката, откъдето мога например да си сменя музиката или да речем ФМ-честотата. Да, ама друг път - дава ми екрана с настройки на и-го-то, и за да си сменя музиката - трябва да изляза от програмата, после пак да вляза.В този ред на мисли - колегата Junkey ми прати един "скин" за и-го, който има иконка с windows-ки клавиш, и натискането му води до минимизиране на програмата, както и аз искам. Обаче като заредя този "скин" при мен - дава някаква грешка, и не се активира. Също така - какъвто и друг "скин" да съм се опитал - винаги дава (може би ! ) една и съща грешка при зареждане, и не може да се зареди "скин"-а, и си стоя с този по подразбиране който е. А има доста по-функционални от него. То, че ще се чете покет-България - ясно, ама някой дали няма ясно и конкретно решение на моя проблем? Защо не се минимизира при натискане на меню-то и защо винаги ми дава някаква грешка при опит за друг "скин"?
Коментар
-
ogi28b написа:Да не би да е имала нужда от повеече време? Аз това забелязвам на моя китаец - Когато му се извади батерията, или се ресет-не, има нужда от доста време да стои на едно място, без да се пипа, за да се върже на спътниците, но веднъж като го направи - след това до една минута на открито се връзва и дава "валиден" сигнал. Друго да ви питам - пак за китайските. На моята има отгоре едно копче Меню. То би трябвало да е т. нар. windows-ки клавиш, и когато съм вътре в iGO-то - натискането на това копче трябва да минимизира и-го-то, и да ме върне в менюто на машинката, откъдето мога например да си сменя музиката или да речем ФМ-честотата. Да, ама друг път - дава ми екрана с настройки на и-го-то, и за да си сменя музиката - трябва да изляза от програмата, после пак да вляза.В този ред на мисли - колегата Junkey ми прати един "скин" за и-го, който има иконка с windows-ки клавиш, и натискането му води до минимизиране на програмата, както и аз искам. Обаче като заредя този "скин" при мен - дава някаква грешка, и не се активира. Също така - какъвто и друг "скин" да съм се опитал - винаги дава (може би ! ) една и съща грешка при зареждане, и не може да се зареди "скин"-а, и си стоя с този по подразбиране който е. А има доста по-функционални от него. То, че ще се чете покет-България - ясно, ама някой дали няма ясно и конкретно решение на моя проблем? Защо не се минимизира при натискане на меню-то и защо винаги ми дава някаква грешка при опит за друг "скин"?
Коментар
-
Колеги има ли някой от вас такъв GPS и дошолен ли е ? Характеристики:CPU: SiRF Atlas 400MHz CPU GPS module: SiRF ATLAS III Inside (SiRF is the most used and famous GPS technology company brand) SDRAM:64M Fingertip Touchscreen:Yes Display:4.3" TFT True Color LCD Touch Screen Choose 2D or 3D Map: Yes Antenna: Built-in patch Dimensions: (WxHxD) 13cm x 9cm x 2.5cm Card slot: MMC/SD card (Product with 2GB free SD card) Max up to 8GB Video Formats: WMV, AVI, ASF Audio Formats: WMA, MP3, WAV Picture Browse:JPG, GIF, BMP, PNG E-book: Read txt Cold acquisition time: Approximate 45 seconds AutoLocate: Approximately 2 minutes Update rate: Once per second, continuous GPS accuracy: Position - Less than 10 meters (33 feet), 95% typical velocity - 0.1 meters per second steady state Routes: Automatically calculated Voice navigation: Yes Vehicle power cable: Input 12V Output 5V/1.5A Languages of the Device Menu: English, French, German, Italian, Spanish, Czech, Mungarian, Polish, Romanian, Greek, Dutch, RussianFIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"
Коментар
-
Колеги коя карта за iGo е най-добра за извънградско каране? Вчера ходих до едно село и викам чакай да се осланям на GPS-a, но тъй като нямам стойка за захващане към стъклото, HTC-то съм го сложил пред скоростния лост и чакам да ми говори и не го гледам хич. Та на най-важната точка - отбивката за селото ми казва "след 300м завийте надясно", а аз съм на 20-30м от завоя и карам с 80. Веднага набих спирачките щото видях, че след 300м няма никаква отбивка и последва "на следващата пресечка завийте надясно". Т.е. репликите "след 300м" и "на следващата" ги изплю една след друга и то когато вече съм на завоя. В Бургас поне такива проблеми няма, горе-долу уцелва разстоянията и времето когато да предупреди.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Аз съм с карта на MMCN, която е доста по-пълна от тази на Teleatlas. И в нея разбира се има грешки, но няма начин..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Някой от София, който разбира би ли се навил да ми погледне gps-a и да му смени софтуера и картите с такива на Гармин (нали те са най-подробни за БГ и Източна Европа), защото в момента ми е безполезен. Марката е NAVIGON, модел 7100. Регистриран съм и в сайта им, но за Източна Европа няма много актуализации на картите. Подробна карта има само за София. Ще си заплатя каквото е нужно, разбира се.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар