crush написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS навигация
Collapse
X
-
ilkor написа:Ето как се правят истинските навигационни карти: с автомобил оборудван с камери заснемащи всички особености на пътя. А видеото от тях се анализира и се разпознават всички пътни знаци, прегради, сгради, за да се получи навигационна карта. А не с мотор и завързан за каската GPS приемник, както е правена тази на Гармин ...emzo написа:...А иначе пари за карта не давам, но това е друга тема.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Ами то идеята е, че няма какво да цъкаш по навигатора докато караш...Обаче ако все пак се наложи да направя нещо в движение, много по-лесно е да го правя от телефонната клавиатура отколкото от тъч скрийна...Пробвал съм с нуви 250 но мислята е невъзможна, поне за мен.Може би феновете на кютеците да се справят по-добре щото са свикнали да боцкат по дисплея На мнение съм обаче, че класическата клавиатура е много по-функционална в движение от виртуалната.И накрая пак ще стигнем до там, че избора се свежда до индивидуалните нужди на ползвателя.То може би и с това трабваше да почнемI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Ами аз в София съм виждал да обикаля микробус окичен с камери и GPS-и. Не вярвам да е бил на Събин Вярно че България е малък пазар в който ако може да се открадне нещо то се открадва, но големите фирми в този бранш вече работят по карти и за нас.А за красотата картата няма отношение. Софтуера на Гармин е на хиляда години назад по стандартите за софтуер.А аз дори не го отричам. Просто казвам че не ме кефи. И човек който не е ориентиран какво иска (понеже до сега не е ползвал) е по добре да си вземе нещо на което може да види повечето възможности които предлагат и другите софуери вместо да си вземе устройство заточено само под една. При това на нереално висока цена.Не съм и против купуването на навигатор. Но смятам че на човек който пътува всеки ден от къщи до работа и обратно и го ползва 5-6 пъти в годината реално това е неоправдано при положение че може да се интегрира в телефона.С фотото е подобен проблема - кел файда че в къщи имам супер-дупер апарат за 2000 лева когато не мога да снимам нещо ей така спонтанно.За професионалистите подобни комбайни не са удачни но за обикновените потребители са тъкмо на място.Аз не бих нарекъл добра навигация тази която ти предлага да направиш подобен десен завой на място с детелина
Коментар
-
ilkor написа:Аз не бих нарекъл добра навигация тази която ти предлага да направиш подобен десен завой на място с детелинаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
ВНИМАНИЕ!Намерението на настоящата карта е да предостави достъпна, точна и актуална информация в електронен вид за вашите GPSустройства. Въпреки стремежът на създателите за постигането на тази цел, пътищата и данните в настоящата карта трябва да бъдат считани единствено за ориентир и вашата навигация не трябва да се базира единствено на тези данни. Създателите на настоящата навигационна карта не носят отговорност за неточности и непълнота на данните в нея. Цитат на изречението от ръководството на картата. Мисля че това изречение го има и на кутийте на навигацийте .. но така и не можах да намеря моята за 100% сигурност ....
Коментар
-
Безброй такива случки има ... например в Англия жена заседнала в река понеже навигаторът настоявал да мине именно през нея. Оказало се че наистина има брод но той бил проходим само в летния сезон когато реката намалявала.Ако става дума за обикновена детелина най вероятно тази странност на навигатора няма да е особен проблем но я си представи ако по сложно кръстовище е въведено като точка в която влизат n броя пътища ... примерно южният пътен възел на В.Търново. Шансът да се справиш там е равен на нула с тоя навигатор А този надпис го има на всички навигации и ги освобождава от съдебно преследване ако някой реши да търси сметка. В iGO то примерно след инсталация за да можеш да ползваш софтуера трябва да се съгласиш с лицензионно споразумение което включва въпросния текст. ... но това не пречи да изберем по хубавата от всички калпави навигации
Коментар
-
Така е. Ама местата със сложните детелини се намират в белите страни, където всиките карти са най-малкото точни.Там вече може в избора на конкретна навигационна с-м да се включат и фактори като 3D View, време за преизчисление, потребителски интерфеис, дали освен да навигира може да ти свари кафе или само да ти изреже ноктите Човек, ако на подобна детелина в Италия ( а не е като да няма) ми беше врътнал и един номер SygicDrive до сега да бях оревал света и да съм си купил Nuvи 760 още там. За добро или злоI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
В Германия имах премежидето да минавам през такива сложни детелини особенно когато трябваше да излезна и влезна в друга а беше страхотен трафик само като гледах на том тома кви ръкави имаше и той ме закара точно в бензиностзнцията без грешка. Даже като се сетя как ме прекара през цял Берлин и то без никаква грешка а то като незнаеш езика си е голямо предимство. Просто навигацията е нещо великолепно особенно в чужбина а и в Търновския край щото там е такава бъркотия кръстовища без знаци на каде водят там преди съм се губил.Обичам си работата.
Коментар
-
Абе не е да няма знаци. Знаци има, даже на асфалта пише кой път къде отива, ама нали ние сме много умни и можем да караме и без знаци Те за това точно там съм виждал коли да връщат назад по еднопосочните уши ... първо не гледат знаците, а после и пестят бензин за 500 м на колкото е в най лошия случай възможността за обръщане.Именно в такива ситуации е важно и софтуера и картата да са на ниво - да искаш да сбъркаш но те да не ти дават
Коментар
-
Че Igo е по-красив и по-удобен за ползване не го отричам.Видях и новата карта, но като знам какво чакане беше за тази карта, съм убеден, че много по-скоро ще видим OFFRM 4.70, отколкото нова карта за Igo.p.s. пак да споделя, че гармин мобайл хт едвам го понасям.p.s.2 - някой колега беше писал за избор на у-во, на което могат да се качат различни навигационни програми.Това за момента е най-добрия вариант.Картите с малко търсене се намиратF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар