Проблема е разрещен. В празната мемори карта се създава папка GARMIN и в нея се слага вече отключения файл (картата) с разширение на файла img. След това се рестартирва устройството и се избира от менюто новата карта. "Това е ! " (както казвахва в онази реклама)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS навигация
Collapse
X
-
Вчера си поиграх малко с iGo, защото имах един досаден проблем - когато стартирам отново софтуера, картата е пълна с всевъзможни знаци и предупреждения, които не искам да са там, и които при предишното включване съм отметнал да не се виждат от настройките: пешеходни пътеки, деца, влак, светофар, забранен завой... сума ти глупости, които не искам да виждам и товарят картата. След като няколко колеги ми изпращаха свои сборки и след няколко часа опити с различни комбинации, накрая открих, че по някаква причина проблемът идва от един ред в sys.txt-а, които обяснява нещо за POI-обектите. В крайна сметка от всички сборки, които ми пратиха, сглобих една, която работи добре на телефон Samsung Galaxy S2 (800*480), картите мисля, че са най-новите на Навтек, има "скинове" GJak и dimka, има 6-7 вида български език, има множество цветови комбинации за картата. sys.txt-а е почти напълно чист - такъв, какъвто самата програма го генерира при първоначален старт. Направих само една промяна за резолюцията - 800 х 480 с видима лентата за съобщения (notification bar). Вероятно би работила и на други резолюции, но не съм пробвал. В sys.txt-a имаше 1280 х 800. Само трябва да се активира с изтриване на един знак във файла. Ако не ме мързи, мога да се поразчета малко за различните неща, които могат да се добавят с проста редакция на sys.txt-a и да стане още по-готина за употреба. В крайна сметка получих едно доста прилично iGo 9.6.22, което може да работи както с оригинален изглед, така и с подобренията на GJak и dimka. Случайно се озова и в дропбокс-а ми. Ако някой има нужда, мога без да искам да му копирам линк за сваляне.Докато се занимавах с това, уж пробно изтеглих и iGo ANS Navigator. Сложих му и на него най-новата карта, която съвсем случайно ми пристигна по скайпа отнякъде. Дръпнах му и българския превод. В интерес на истината - взе, че ме грабна с простия си интерфейс и липсата на един милион допълнителни бутончета по екрана с картата. Така и не станах фен на разните "скинове". Предпочитам да виждам единствено карта и маршрут на нея. Та тази комбинация също се намира нейде из дропбокса ми и е почти свободно достъпна.
Коментар
-
Разбира се, даже като събирах и четох за моята сборка преди няколко дни, си имаше написано точно какво се пише в sys.txt-а, за да се разпъне на 1920. Моята вчера я инсталирах на SGS3, май е 1280 по 800Ето и едно полезно инфо: в някои от сборките за Андроид, например моята едната е такава, в основната директория с iGO има празен файл с размер 0 Б и с име ".nomedia". Това се води системен файл и с повечето файлови мениджъри не се вижда, освен ако специално не се настрои мениджърът да се виждат тези системни файлове. Функцията на този файл е да покаже, че в тази папка, в която е файлът, както и всички папки под нея (в йерархичната структура), не съдържат мултимедийни файлове. Внимавайте този файл да не попадне в основната директория на външната карта или на телефона ви, защото ако това стане - изведнъж "Галерията" ще спре да "вижда" всички картинки в съответната папка, и докато се чудите защо не са там, ще псувате доста и ще триете кеш и данни на галерията без резултат. Такава грешка може да стане ако без да искате - разархивирате сборката не в папка иГо, а едно ниво нагоре - в главната папка. Сега някой да не си помисли, че на мен ми се е случило?! Просто се сетих да ви споделя. От друга страна - ако искате дадени снимки да не ги виждате в галерията - просто си копирайте такъв файл в съответната папка. Аз например имам сума ти папки с музика, в които има по една снимка - обложка на албума, и галерията ми беше заприличала на нищо. Сложих си файла в папка /music и медия-скенера вече не сканира тази папка и съответно не показва обложките на албумите в галерията. Това малко се отклони от темата за навигацията, но го пиша тук, защото попаднах на няколко такива сборки и е възможно да стане фал. Колегите, които ми писаха ЛС за линковете - обърнете внимание на написаното. =============Отзиви за сборките, за които говоря по-горе:1. иГо Примо - работи добре, а като забележка мога да отчета това, че когато е включено с кабел към радиото на колата - звукът на навигатора (Камен, Анелия, Невена) - е изключително тих, въпреки че съм увеличил звука на софтуера докрай. За мен не е проблем, защото предпочитам да мълчат.2. иГо АНС - когато навигаторът трябва да каже нещо - спира останалия звук от телефона, казва каквото има да казва и продължава звукът от телефона. Т.е. ако слушам музика например и съм включил кабела за да я слушам в колата, музиката спира, а навигаторът говори през говорителя на телефона, независимо, че е включен с кабел в същия момент. Това е досадно, ако слушам музика от телефона, защото песента прекъсва честичко. При примото няма такъв проблем. Явно АНС-а има други приоритети. Като недостатък и на двете мога да отчета това, че ако няма зададен маршрут и се върна към началния екран без да излизам от самото иГо - то спира да чете данни от GPS модула, в резултат на което той се изключва. То не е точно изключване, ами просто спира да изчислява позиция. Ако има зададен маршрут - не прекъсва.
Коментар
-
van02 написа:колеги,дайте някаква карта на Бг. за нуви ,че новата магистрала я няма на моята.Ще съм благодарен и ако ми кайете от къде да си я изтегляI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Поне в Бургас не може. В моя квартал има 5 блока при търсене,а иначе на картата се виждат всички.По добро от Иго не съм срещал до момента. ПП. Молба към модераторите да слеят темата със съществуващата в раздел "Автоелектроника"-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32449
Коментар
-
Моята поне на стария телефон хтц беше Иго и много добре работеше а на новия уж по нов андроид нито една версия на Иго не можах да инсталирам .Инсталирах му Navigon Europe Работи одлично и има бахти яката графика и 3д згради подържа много подробна информация дава ползвам я предимно с колелото щото в колата имам голямо Иго 6 инча.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар