Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

GPS навигация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ти направо върху Win-а ли инсталираш? Странно, при положение, че има доста по-интелигентни начини за "отключване" на устройството.Сложи един Goshell и виж какъв ще е резултатът.http://www.gpspassion.com/forumsen/t...OPIC_ID=135036

Коментар

Това ми реши всичките проблеми много ти благодаря!
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

NPD написа:
        Инструменти-настройки-точки за близост-предупреждения за близо и от там има бутон "Смени...".Като влезеш долу в средата има опция ’Аудио" и от там му задаваш "Единичен тон".Така няма да ти повтаря постоянно,а само по веднъж.
        Много благодаря. Върши работа.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

За симбиан с най-добър интерфейс и настройки - Sygic, всичко друго е боза, картата не е пълна, но върши идеална работа.п.с. лично мнение
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

alvanovo написа:
            На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?
            Ето и видео как се добавят камери в IGO. Преди да добавите камери трябва да се позиционирате!!!Без да сте се позиционирали няма да имате менюто за добавяне на камери.http://www.youtube.com/watch?v=J2tzQt8MRW8
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

MioMap2008

Тъй като Goclever-а ми фабрично си дойде със софтуер на Mireo ViaGPS3.0, който въпреки несъвършенствата му си харесвам, реших да пробвам новата разработка на Мирео: МиоМап 2008 и Мио Спирит. След няколкодневно лутане из форуми и преправяне на .ini и .sys файлове, успях да подкарам и двете версии на навигацията.Mio Spirit по-опростена и орязана версия (нещо като Амиго на Иго). Не ми хареса вида на менютата - приличаше на нещо набързо сглобено с прозорци излизащи извън границите на екрана, така че се налага скролиране. Повече се заиграх с MioMap 2008: Вида на картата е същия като на Мирео ViaGPS - опростен без някакви "шарки и краски", ползва същите картови файлове. Менюто е направено с големи бутони, което е удобно; неудобството е, че ако по време на път се налагат някакви корекции, пада доста кликане докато се върнеш обратно в картата. Имам само един по-сериозен проблем, като не съм сигурен дали е от програмата, или поради някакви грешни настройки или кофти файл: При търсене в България "център на град" не разпознава нито един град - излиза надпис "Няма открит такъв град Плевен". В същото време при търсене по адрес си открива града и адреса. При търсене на по-малки населени места (примерно село Пелишат или град Славяново), открива ги само ако в полето за град се напише съответния общински център, а в полето за улица - населеното място, което търсим: примерно град->Плевен, улица->Пелишат - намира на картата село Пелишат в община Плевен.Забелязах, че проблема с търсенето по "център на град" го няма при картите на други държави. Например - веднага си намери центъра на Кавала, Гърция. Затова си мисля, че проблема може да е в картата. Пробвах с две карти: bulgaria_mm_200909_eeu.cpf, с която не можеше да се открие номер на блок в даден квартал. Другата е на Телеатлас bulgaria_ta_200912.cpf - с нея няма никакъв проблем търсенето на даден блок в квартал. И при двете карти съществуват проблемите с търсенето, които описах по-горе.Като събера повече впечатления на по-дълъг път, ще пиша допълнително....
              Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
              Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Аз съм по-доволен от картата на ММCN обаче за ИГО. Също така го предпочитам пред оригиналната навигация.
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Последната карта на ТелеАтлас (2010.03) много се изложи в к-с Златни пясъци! Навигацията (iGO 8.3.4 на Windows Mobile) се шашкаше непрекъснато из алеите на комплекса. Garmin с картата на Geotrade v. 5.21 се представи далеч по-убедително.
                  ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Малко впечатления по захващане на сателитите. Поводът беше че си пуснах на телефона неограничен интернет и реших да се възползвам за да ми позиционира по-бързо GPS-а. Това на телефон Nokia N95.В настройките на Positioning methods имам избор:1. Bluetooth GPS2. Assisted GPS3. Integrated GPS4. Network basedДо сега ми беше включен само Integrated GPS. Позициониране 5-10 минути ако GPS-ът не е включван 1 ден.Включих Assisted GPS и Network based обаче няма абсолютно никаква промяна.Сложих си една програма - FieldTest която показва около 40 екрана с техническа информация за клетката и съседните 5-6-7-8 ... клетки.За клетката ми показва че няма GPS информация. Просто такава информация не се приема от телефона. Пробвах с различни програми като изключвам / включвам Integrated GPS и другите опции в различни комбинации. Вече съм абсолютно убеден че клетките не излъчват GPS информация. Имам силни подозрения че софтуерът им има такава възможност обаче не се излъчва информация за положението на клетките. Това са наблюдения за клетки на Глобул в София. По-точно информация вероятно има, може би не от всички клетки и не за всички потребители. Преди повече от година имах такъв случай - викам такси по телефона и в същото време заключвам и влизам в асансьора. Точно в този момент говоря с операторката и започвам да и обяснявам къде е адреса, тя ме прекъсна и направо ми каза адреса. Останах изумен. В тоя момент нямах включен GPS.Друг случай за сравнение. Миналата година бяхме по северното черноморие и един ден се разходихме до Констанца. Там бях без роуминг и нямах GSM връзка с оператор. Просто телефонът си стоеше включен понеже ползвах GPS-а. В един момент забелязвам на основния екран под часовника някакъв надпис. Вгледах се и се оказа че това е име на улица. Огледах се наоколо и се оказа че се намирам точно на тази улица. И до сега нямам точно обяснение обаче предполагам че клетките не само ми засичат положението ами ми връщат по някакъв начин текст с името на улицата. Изключих GPS-а и навигацията обаче информацията продължаваше да върви по екрана, и да се сменя като премина на друга улица. Такова нещо в България не съм виждал. А е много удобно за туристи, например да обяснят къде се намират.Излиза че на GPS информация от клетките не може да се разчита.Нека ако някой има наблюдения или по-конкретна информация да сподели.
                    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Здравейте колеги,обръщам се към вас с една молба. Сложих си навигация на Стилото и много бих искал да я ползвам и по предназначение,а не само като мп-3 плеър.За съжаление устрйството е свалено от кола в Англия и има диск с карта само за там.Молбата ми е можете ли да помогнете да се намери карта за БГ макар и не толкова подробна (може би)? Какви са възможностите да тръгне и как трябва да стане това.Тъй като не сам запознат разчитам на вашето компетентно мнение и помощ.Предварително благодаря!
                      Fiat Stilo 1.2 - 16v
                      80hp - 6 Speed '02

Коментар

mayora написа:
                        Здравейте колеги,обръщам се към вас с една молба. Сложих си навигация на Стилото и много бих искал да я ползвам и по предназначение,а не само като мп-3 плеър.За съжаление устрйството е свалено от кола в Англия и има диск с карта само за там.Молбата ми е можете ли да помогнете да се намери карта за БГ макар и не толкова подробна (може би)? Какви са възможностите да тръгне и как трябва да стане това.Тъй като не сам запознат разчитам на вашето компетентно мнение и помощ.Предварително благодаря!
                        Най-напред трябва да установим какъв модел е и каква програма ползва въпросният навигатор, за да знаем какви карти да предложим.
                        Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                        Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Навигацията е Магнети-Марели
                          Прикачени файлове
                          Fiat Stilo 1.2 - 16v
                          80hp - 6 Speed '02

Коментар

най-вероятно устройството работи с карта на Навтект.е. БГ е адски постна, подробна е само София
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да,диска който имам е с карта на Англия и е от Навтек. Ако няма друг вариант, макар и не много подробна все пак нали ще работи и върши някаква работа?
                              Fiat Stilo 1.2 - 16v
                              80hp - 6 Speed '02

Коментар

ще вършино не мога да ти помогна със самата карта...иначе съвсем скоро се очаква ъпдейт от Навтек, в който БГ ще фигурира както трябва
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                                X