jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS навигация
Collapse
X
-
Фиат Пунто 1,2 HSD
-
Някой може ли да ми каже как да изключа досадното гласово предупреждение за превишена скорост? С изключване на опцията безопасен режим, не става. Проблема се появи след инсталиране на файл с местоположение на камерите по пътищата. Става дума не за предупреждение за налични камери, а за превишаване на скоростта. Ужасно дразнещо е. GPS-a е Garmin 255W.
Коментар
-
Re: Интернет в GoClever 5066 FMBT
karloson написа:Междувременно, ровейки из нета, попаднах на едно полезно ревю на въпросния GoClever 5066FMBT: http://vladimiriliev.com/goclever-50...зненада ме фактът, че същата навигация има възможност за интернет връзка през блутут с мобилен телефон. Моята машинка нямаше тази опция. След още малко търсене, попаднах на файлове за ъпдейт от един полски сайт и обяснение за ъпдейтването в друг сръбски сайт.Линк към файловете:http://download.goclever.net/serwis/506 ... update.zipОбяснение за инсталацията на сръбски:http://www.gps-srbija.com/viewtopic.php?t=2549С няколко думи: Файловете се разархивират и на празна SD карта се копират xip.nb0 и gpsapp.msk. Поставя се картата в навигацията и се включва. Инсталацията започва автоматично и трае около 2 минути. По време на инсталацията излиза син екран с бели букви и се изписва реда на извършваните операции...ВНИМАНИЕ: При тази операция се форматира вътрешната памет на устройството, така че ако имате инсталиран софтуер, направете си бекъп.В резултат - в менюто MUltimedia имате допълнителна опция за конектване към интернет и икона за Интернет Експлорер както е показано в горното ревю на колегата...
Коментар
-
botze написа:При пускане на приложение, което иска да ползва GPS модула, ако AGPS е разрешен да се ползва, то той се свързва веднага и винаги (без значение къде си) през избраната в настройките GPRS точка за достъп, освен ако GPS модула вече не е включен (т.е. ползва се от някоя друга програма).Към сървъра за позициониране през GPRS се изпращат информация за мобилните клетки...през GPRSа (изпратени и получени) зависи от натрупаната информация във вашия телефон и от събраната в сървъра за локализация за изпратените клетки.Аз лично повече от 6-7 KB общо не съм засичал в логовете на телефона си (най-често 1+3), а ползвам GPS често. (Дори и при камерата съм включил да добавя GPS координати в EXIF на файла на снимката.)П.П. Вече Ови Мапс имат доста подробна карта на България която не е онлайн а си я качаваш на телефона и не ти генерира никакъв интернет трафик. Колкото за Гугъл Мапс там по-скоро се изисква интернет, макар , че някъде срещнах , че и за тази навигация има карти които можеш да си инсталиаш на телефона.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Потвърждаам написаното защото бях изтрил всички настройки на GPRS. Локализира си мястото и си дръпна картите през Wi-Fi без никакъв проблем от ГугълМапс. Даже после рацъках картите при различни увеличения в същия район. Говорим в радиус 20-30 километра и после където и да го включа и при изключени сим карти защото имам такава опция си ме локализираше макар и с голяма грешка. Ползваше тези които съм разглеждал и ги е запаметило. И за по точна локаизатия иска запускане на GPS приемника. Картите си ги тегли ако си задал такова нещо по начин който си избрал. Така че трафик само ако ползваш оператора си за връзка с нета.
Коментар
-
profusion написа:Хех, не знаех, че си от форума на Фиат От референциите към сайта ми видях темата.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
alvanovo написа:На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?
Коментар
-
krasio_79bs написа:alvanovo написа:На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
alvanovo написа:krasio_79bs написа:alvanovo написа:На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?
Коментар
-
krasio_79bs написа:alvanovo написа:krasio_79bs написа:alvanovo написа:На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
karloson написа:само ме е яд, че нещо не успях да подкарам по-новите карти за Mireo.
Коментар
-
profusion написа:karloson написа:само ме е яд, че нещо не успях да подкарам по-новите карти за Mireo.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Колеги, имам проблем с един goclever 4335. Влизам в windowsa, инсталирам програми и прочие и като го изключа и включа нищо не се пази.Променях регистрите за да се запазват промените на десктопа но нищо... Всичко се ресетва както си е фабрично. Какво да му приложа, че да се оправи?"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар