Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

GPS навигация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    emzo написа:
    Ако ползвам A-GPS само за първоначално позициониране, предполагам някакви смешни килобайтове дърпа или .... ?
    A-GPS е система, която триангулира позицията на устройството спрямо силата на сигнала от базовите станции, ако самите те поддържат A-GPS функционалност (имат зададени координати). Не дърпа никакви килобайти, байти или битове. Работи дори без сим карта, ако телефона поддържа работа без такава. Килобайти и трафик се генерират при употреба на навигационни софтуери, които поддържат само или почти само онлайн карти - това са обикновено Google Maps и OVI Maps.
    При пускане на приложение, което иска да ползва GPS модула, ако AGPS е разрешен да се ползва, то той се свързва веднага и винаги (без значение къде си) през избраната в настройките GPRS точка за достъп, освен ако GPS модула вече не е включен (т.е. ползва се от някоя друга програма).Към сървъра за позициониране през GPRS се изпращат информация за мобилните клетки, в чийто обхват в момента се намира телефона, заедно със информацията (клетки и GPS кооординати) събирана докато телефона преди е бил с включен GPS. По такъв начин в сървъра за локализация се прави приблизителна карта на мобилните клетки.След това според получената информация и точния час сървъра за локализация връща информация през GPRS към телефона за сателитите върху, които телефона да се съсредоточи да следи сигнала и да си прави изчисленя за попълване на алманаха (таблични изисленя за позиционирането) и ориентировъно местоположение (ако такова е налично от някой друг изпратил AGPS данни за настоящото място.Колкото повече хора ползват GPS си с включен AGPS, както и колкото по-често се позлва на дадено място, толкова по-точна и пълна става картата на клетките и съответно по-бъзво става локалирането около това дадено място.С прости думи оствен по-бърз начален fix, AGPS помага на теб и на други хора по-нататък да получат още по-бързо и точно информацията за началното си позициониране.Размера на раменените данни (няколкото KBs) през GPRSа (изпратени и получени) зависи от натрупаната информация във вашия телефон и от събраната в сървъра за локализация за изпратените клетки.Аз лично повече от 6-7 KB общо не съм засичал в логовете на телефона си (най-често 1+3), а ползвам GPS често. (Дори и при камерата съм включил да добавя GPS координати в EXIF на файла на снимката.)П.П. Вече Ови Мапс имат доста подробна карта на България която не е онлайн а си я качаваш на телефона и не ти генерира никакъв интернет трафик. Колкото за Гугъл Мапс там по-скоро се изисква интернет, макар , че някъде срещнах , че и за тази навигация има карти които можеш да си инсталиаш на телефона.
    Фиат Пунто 1,2 HSD

Коментар

Някой може ли да ми каже как да изключа досадното гласово предупреждение за превишена скорост? С изключване на опцията безопасен режим, не става. Проблема се появи след инсталиране на файл с местоположение на камерите по пътищата. Става дума не за предупреждение за налични камери, а за превишаване на скоростта. Ужасно дразнещо е. GPS-a е Garmin 255W.
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Инструменти-настройки-точки за близост-предупреждения за близо и от там има бутон "Смени...".Като влезеш долу в средата има опция ’Аудио" и от там му задаваш "Единичен тон".Така няма да ти повтаря постоянно,а само по веднъж.
        COUPE 1.8 16V
        Volvo XC90 T6

Коментар

Re: Интернет в GoClever 5066 FMBT

karloson написа:
          Междувременно, ровейки из нета, попаднах на едно полезно ревю на въпросния GoClever 5066FMBT: http://vladimiriliev.com/goclever-50...зненада ме фактът, че същата навигация има възможност за интернет връзка през блутут с мобилен телефон. Моята машинка нямаше тази опция. След още малко търсене, попаднах на файлове за ъпдейт от един полски сайт и обяснение за ъпдейтването в друг сръбски сайт.Линк към файловете:http://download.goclever.net/serwis/506 ... update.zipОбяснение за инсталацията на сръбски:http://www.gps-srbija.com/viewtopic.php?t=2549С няколко думи: Файловете се разархивират и на празна SD карта се копират xip.nb0 и gpsapp.msk. Поставя се картата в навигацията и се включва. Инсталацията започва автоматично и трае около 2 минути. По време на инсталацията излиза син екран с бели букви и се изписва реда на извършваните операции...ВНИМАНИЕ: При тази операция се форматира вътрешната памет на устройството, така че ако имате инсталиран софтуер, направете си бекъп.В резултат - в менюто MUltimedia имате допълнителна опция за конектване към интернет и икона за Интернет Експлорер както е показано в горното ревю на колегата...
          Хех, не знаех, че си от форума на Фиат От референциите към сайта ми видях темата.Аз от 3-4 дни в свободното време се хванах да пиша свое собствено меню. Goshell ми омръзна бързо, а и е бъгав на места Ето го:А тук в действие: http://vbox7.com/play:ce4c7f43Прилича малко на iPhone (заради иконите), но така ми е удобно. Разбира се още не е завършено, но се надявам скоро и това да стане (вероятно до седмица) Проблемът е липсата на време.

Коментар

botze написа:
            При пускане на приложение, което иска да ползва GPS модула, ако AGPS е разрешен да се ползва, то той се свързва веднага и винаги (без значение къде си) през избраната в настройките GPRS точка за достъп, освен ако GPS модула вече не е включен (т.е. ползва се от някоя друга програма).Към сървъра за позициониране през GPRS се изпращат информация за мобилните клетки...през GPRSа (изпратени и получени) зависи от натрупаната информация във вашия телефон и от събраната в сървъра за локализация за изпратените клетки.Аз лично повече от 6-7 KB общо не съм засичал в логовете на телефона си (най-често 1+3), а ползвам GPS често. (Дори и при камерата съм включил да добавя GPS координати в EXIF на файла на снимката.)П.П. Вече Ови Мапс имат доста подробна карта на България която не е онлайн а си я качаваш на телефона и не ти генерира никакъв интернет трафик. Колкото за Гугъл Мапс там по-скоро се изисква интернет, макар , че някъде срещнах , че и за тази навигация има карти които можеш да си инсталиаш на телефона.
            Цитирал си ме мен, което означава, че ВЕРОЯТНО си прочел какво съм писал. Все още твърдя, че AGPS работи БЕЗ излишен трафик - доказателството е iPhone Maps, като iPhone е без SIM карта - т.е. НЯМА как да има направени каквито и да е GPRS настройки. Моля, четете и проверявайте съжденията и мненията си. Самият АЗ продължавам да твърдя, че AGPS не товари с трафик!
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Потвърждаам написаното защото бях изтрил всички настройки на GPRS. Локализира си мястото и си дръпна картите през Wi-Fi без никакъв проблем от ГугълМапс. Даже после рацъках картите при различни увеличения в същия район. Говорим в радиус 20-30 километра и после където и да го включа и при изключени сим карти защото имам такава опция си ме локализираше макар и с голяма грешка. Ползваше тези които съм разглеждал и ги е запаметило. И за по точна локаизатия иска запускане на GPS приемника. Картите си ги тегли ако си задал такова нещо по начин който си избрал. Така че трафик само ако ползваш оператора си за връзка с нета.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

profusion написа:
                Хех, не знаех, че си от форума на Фиат От референциите към сайта ми видях темата.
                Аз си помислих, че може да имаш нещо общо с форума, докато разглеждах из сайта ти и мернах облика на fiat-bg.org С добра и полезна работа си се захванал около навигатора - аз не смея много да пипам, щото не разбирам толкова, но пробвах една камара неща... Все пак, навигатора го ползвам предимно като навигатор и само ме е яд, че нещо не успях да подкарам по-новите карти за Mireo.
                Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?
                  Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                    На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?
                    Igo има такажа опция на която се отбелязват мисля 6 различни типа камери(патрул,стационарна,светофар с камера и тн.).Отбелязва се също посоката на камерата и ограничението на скоростта.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                      alvanovo написа:
                      Igo има такажа опция на която се отбелязват мисля 6 различни типа камери(патрул,стационарна,светофар с камера и тн.).Отбелязва се също посоката на камерата и ограничението на скоростта.
                      Лесно ли става отбелязването и как точно се определят координатите? Може ли да се зададе разстояние за предупреждение?

Коментар

alvanovo написа:
                        krasio_79bs написа:
                        alvanovo написа:
                        Лесно ли става отбелязването и как точно се определят координатите? Може ли да се зададе разстояние за предупреждение?
                        Лесно става ама сега не мога да ти го обясня.Ще направя едно клипче как се прави и ще ти пусна линк.Разстоянието не съм сигурен дали може да се задава.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                          alvanovo написа:
                          krasio_79bs написа:
                          alvanovo написа:
                          Лесно става ама сега не мога да ти го обясня.Ще направя едно клипче как се прави и ще ти пусна линк.Разстоянието не съм сигурен дали може да се задава.
                          На камерите кацени на картата сигнализацията се включва 750-900 метра преди тях. Ако е стандартно и тук ще е толкова - достатъчно е това.

Коментар

karloson написа:
                            само ме е яд, че нещо не успях да подкарам по-новите карти за Mireo.
                            Има начин - копираш пиратска версия 3.1 на SD и слагаш каквито искаш карти. Тази в навигацията не чете нелицензирани карти. Пък и да четеше няма място, където да ги събере. Вътрешната памет при мен е около 150 МБ, предполагам и при теб е толкова, а Mireo + карти за цяла Европа е 2 GB. Попада ми някъде последната версия заедно с пълния пакет карти. В Pocketbulgaria е по-старата.П.С. Менюто е готово, но се колебая дали да го пусна за ползване.

Коментар

profusion написа:
                              karloson написа:
                              само ме е яд, че нещо не успях да подкарам по-новите карти за Mireo.
                              Има начин - копираш пиратска версия 3.1 на SD и слагаш каквито искаш карти. Тази в навигацията не чете нелицензирани карти. Пък и да четеше няма място, където да ги събере. Вътрешната памет при мен е около 150 МБ, предполагам и при теб е толкова, а Mireo + карти за цяла Европа е 2 GB. Попада ми някъде последната версия заедно с пълния пакет карти. В Pocketbulgaria е по-старата.П.С. Менюто е готово, но се колебая дали да го пусна за ползване.
                              Аз изтеглих версия 3.1 и в папка maps имаше както файловете на картите, така и лицензионните файлове (.lic) към всяка карта, но не стана номера в 3.0 да изкопирам само новата папка мапс - явно лиценза е валиден за 3.1 версията. Сега съм сложил ИГО с някакви последни карти от 03 2010, но не знам защо Миреото си ми е някак по-удобно.Апропо - нали ходих до Турция, открих една особеност при търсенето на адрес в Истанбул при Мирео - задавам му да търси дадена улица в Истанбул и ми връща отговор че няма такъв резултат. Когато задам примерно за град Юскюдар, което си се води квартал на Истанбул, или пощенския код на съответния квартал тогава ми дава резултат.П.П. Инсталирах версия 3.1 и картите от 2009 09, но се разочаровах от версията и по-специално - от търсенето на адрес... Посмъртно не можах да открия кв.Хаджи Димитър в София и конкретен блок...
                              Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                              Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Колеги, имам проблем с един goclever 4335. Влизам в windowsa, инсталирам програми и прочие и като го изключа и включа нищо не се пази.Променях регистрите за да се запазват промените на десктопа но нищо... Всичко се ресетва както си е фабрично. Какво да му приложа, че да се оправи?
                                "Без сърца, сме просто машини"
                                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                                X