Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

GPS навигация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Услугата Google Map Maker вече е активна за България. Тя позволява на потребителите да допринесат със своите знания на местно ниво за по-детайлна и изчерпателна карта на променящия се свят наоколо... цялата новинаGoogle Map Maker (Google Създател на карти)
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Колеги, имам 2 въпроса:1. iGo Primo - Когато гледам картата, тя е изпълнена с всевъзможни пътни знаци и точки за предупреждения. Излишно е да казвам колко много ме дразнят и как натоварват хардуера и водят до забавяне. Влизам в съответните настройки и спирам всички видове предупреждения за знаци и разните там, които не искам да виждам. Дотук - добре. Изчезват от картата, тя става по-лесна за възприемане и е ок. Обаче това е само до момента, в който реша да изляза от софтуера и след това, при новото влизане - всичко си е пак по старому. Пълно е със знаци, табелки, светофари... Защо не се получава това да запомни настройките и да не ми показва всеки път един куп ненужни знаци? В крайна сметка - не съм малоумен и виждам пешеходните пътеки на пътя, няма да чакам някаква навигация да ме информира за тях. Допълнение: мога да избирам дали предупрежденията да са включени или изключени изобщо, както и да избирам дали да ме предупреждава за всяко едно нещо поотделно, като съответната настройка се запомня, например ако изключа предупреждението за пешеходни пътеки - при следващата провверка си стои изключено, но те въпреки всичко се виждат из цялата карта при следващото стартиране на програмата. имам чувството, че настройката се записва в някой файл, който пък не е разрешен за четене и писане в операцонната система и въпреки моментните промени - след това си е пак старото. Дано да ме разбрахте, че стана е*аси обяснението. 2. Navigon - има ли НЯКАКЪВ начин, какъвто и да е, дори и да е потребителски-неприятен (да не е user-friendly)) да избера две произволни точки от картата, без да знам адресите им или населени места в близост, и да си направя маршрут между тях, за който да видя данните за разстояние, алтернативни маршрути и т. н.? Например искам да разбера данни за маршрута от Брусарци до картинг-пистата за Италфеста в Хасково? Как да стане? Все едно да гледам картата на Гугъл на компютъра, на която избирам точка, дясно копче, "упътвания от тук", появява се маркер, след това избирам другата точка, "упътвания до тук" и след малко виждам маршрута с подробности. И двата софтуера се използват с хардуер Samsung Galaxy S2 (смартфон с ОС Android 4.1.2)Ето снимка по първия проблем:
      Прикачени файлове

Коментар

Мисля, че с Навигон създаването на маршрут е доста интуитивно. От главното меню избираш Route planning -> New route -> Add route point.Тук избираш дали ще търсиш адрес, POI или искаш да посочиш с пръстче на картата (Show map).След като си избереш дадената точка (адрес, POI) -> Add to route.Повтаряш същото и за следващите точки по маршрута (Add route point и т.н.).Накрая цъкаш на Calculate Route и готово!Можеш направо да стартираш навигацията, а можеш и да си съхраниш маршрута (с левия контекстен бутон -> Save route).
        Прикачени файлове

Коментар

За да не ти се показват иконите на картата ,трябва да премахнеш съответният файл от папката със предупреждения.Разделени са по типове(камери за червен светофар,тунел,пешеходна пътека и тн.). Махаш ги от там и си готов.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Е това изглежда като крайна мярка. Повече ми се иска да стане като изключа самата функция от софуера, както си е предвидено това да става, но при мен - не работи по някаква причина. Иска ми се да разбера защо не работи функцията. По-точно - защо като я изключа - настройката за изключено не се запомня.

Коментар

Ползваш ли някакъв скин? Пробва ли преди промените да изтриеш папка "сейф"? Имай предвид ,че в нея са ти всички предварителни настройки-глас,опции за автомобил,потребителски търсения на адреси и тн.При мен със скин GjAk не ми се показват пешеходните пътеки,а в настройките имам освен аудио има визуално предупреждение. Другият вариант е със промени в "сис" файла да се сменят стойностите за визуализация на иконите.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Не мисля, че има някакъв скин, различен от оригиналния. Къде се проверява? Тази папка ли имаш предвид да затрия? (снимка) В .../profiles има папка /01, в нея има разни неща... Ще махна цялата папка от там и ще пробвам.
                Прикачени файлове

Коментар

Не бързай да я махаш.Пуснал съм ти ЛС.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Имам и двете навигации и повече май взе да ми харесва Навигона а и той ми предлага три различни маршрута след като изчисли навигирането.
                    Обичам си работата.

Коментар

iGo не предлага ли други маршрути в списъка "Още..."? И в крайна сметка - на Навигона как правиш маршрут и как избираш начална точка от картата?Ред.: Пропуснал съм мнението на Пешо. Но и да го бях видял - няма възможност за избор на точка от картата с пръстче при планиране на маршрут. Има писане на адрес и POI. Друго няма. Тук вече опираме до версия, като че ли. Моята е:
                      Прикачени файлове

Коментар

Значи вероятно на по-старите версии на Навигон няма възможност за избор на точка от картата. Написаното по-горе се отнася за версия 4.8. Вече има 4.9.

Коментар

Моята е версия 4.6.1 мога да ти я пратя при нея може да избираш и на картата с пръст.
                          Обичам си работата.

Коментар

Донесоха ми Garmin nuvi 40 L/m. Навигацията е от САЩ и има карта само на САЩ. Регистрирах я в сайта на Гармин и до там. Навигацията е с 2 гб карта.Искам да си кача карта на България. Какво трябва да направя? Четох из разни форуми, но навсякъде е пълна каша и не ми става ясно. Карта на България иначе съм си намерил от арена-та. Имам и допълнителни карта с памет от 512 мб , която при необходимост мога да ползвам.Моля за помощ!
                            Play Golf ,but not drive golf!!!
                            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Трябва да свържеш устройството с РС-то, да отвориш папката с картите. Като за новите модели вариянтите са два или да има папка Maps, или в скрита папка .System. Изтриваш си старата карта (най-вероятно се казва gmapsupp.img + gmapsupp.sum) и на нейно място поставяш новата (актуална версия OFRM Geotrade 2013 Q3a). Желатенло е да си изтеглиш незаключена версия, ако нямаш може да се уреди.
                              ex. Tipo 1.6 i.e DOHC
                              ex. Marea Weekend HLX TD100

ex. Nissan Primastar 1,9 dci
                              Mercedes Vito W447
                              Skoda Rapid 1.2 110ps

Коментар

В самата карта памет няма нищо, картата е празна. Същевременно виждам, че на самото устройство има някакви папки, там също няма папка с карти, търсих и за скрита папка- няма такава. Какво да правя? Ако е необходимо мога да дам скрийншот на това което виждам като информация.
                                Play Golf ,but not drive golf!!!
                                Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                                C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Working...
                                X