Ти направо върху Win-а ли инсталираш? Странно, при положение, че има доста по-интелигентни начини за "отключване" на устройството.Сложи един Goshell и виж какъв ще е резултатът.http://www.gpspassion.com/forumsen/t...OPIC_ID=135036
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS навигация
Collapse
X
-
alvanovo написа:На кои навигации ще имам опция, която да ми дава възможност да си отбележа камерите по пътищата - ръчно. И като ги наближа примерно на 1км да ме предупреждават за камерата със сигнал?
Коментар
-
MioMap2008
Тъй като Goclever-а ми фабрично си дойде със софтуер на Mireo ViaGPS3.0, който въпреки несъвършенствата му си харесвам, реших да пробвам новата разработка на Мирео: МиоМап 2008 и Мио Спирит. След няколкодневно лутане из форуми и преправяне на .ini и .sys файлове, успях да подкарам и двете версии на навигацията.Mio Spirit по-опростена и орязана версия (нещо като Амиго на Иго). Не ми хареса вида на менютата - приличаше на нещо набързо сглобено с прозорци излизащи извън границите на екрана, така че се налага скролиране. Повече се заиграх с MioMap 2008: Вида на картата е същия като на Мирео ViaGPS - опростен без някакви "шарки и краски", ползва същите картови файлове. Менюто е направено с големи бутони, което е удобно; неудобството е, че ако по време на път се налагат някакви корекции, пада доста кликане докато се върнеш обратно в картата. Имам само един по-сериозен проблем, като не съм сигурен дали е от програмата, или поради някакви грешни настройки или кофти файл: При търсене в България "център на град" не разпознава нито един град - излиза надпис "Няма открит такъв град Плевен". В същото време при търсене по адрес си открива града и адреса. При търсене на по-малки населени места (примерно село Пелишат или град Славяново), открива ги само ако в полето за град се напише съответния общински център, а в полето за улица - населеното място, което търсим: примерно град->Плевен, улица->Пелишат - намира на картата село Пелишат в община Плевен.Забелязах, че проблема с търсенето по "център на град" го няма при картите на други държави. Например - веднага си намери центъра на Кавала, Гърция. Затова си мисля, че проблема може да е в картата. Пробвах с две карти: bulgaria_mm_200909_eeu.cpf, с която не можеше да се открие номер на блок в даден квартал. Другата е на Телеатлас bulgaria_ta_200912.cpf - с нея няма никакъв проблем търсенето на даден блок в квартал. И при двете карти съществуват проблемите с търсенето, които описах по-горе.Като събера повече впечатления на по-дълъг път, ще пиша допълнително....Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Аз съм по-доволен от картата на ММCN обаче за ИГО. Също така го предпочитам пред оригиналната навигация."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Малко впечатления по захващане на сателитите. Поводът беше че си пуснах на телефона неограничен интернет и реших да се възползвам за да ми позиционира по-бързо GPS-а. Това на телефон Nokia N95.В настройките на Positioning methods имам избор:1. Bluetooth GPS2. Assisted GPS3. Integrated GPS4. Network basedДо сега ми беше включен само Integrated GPS. Позициониране 5-10 минути ако GPS-ът не е включван 1 ден.Включих Assisted GPS и Network based обаче няма абсолютно никаква промяна.Сложих си една програма - FieldTest която показва около 40 екрана с техническа информация за клетката и съседните 5-6-7-8 ... клетки.За клетката ми показва че няма GPS информация. Просто такава информация не се приема от телефона. Пробвах с различни програми като изключвам / включвам Integrated GPS и другите опции в различни комбинации. Вече съм абсолютно убеден че клетките не излъчват GPS информация. Имам силни подозрения че софтуерът им има такава възможност обаче не се излъчва информация за положението на клетките. Това са наблюдения за клетки на Глобул в София. По-точно информация вероятно има, може би не от всички клетки и не за всички потребители. Преди повече от година имах такъв случай - викам такси по телефона и в същото време заключвам и влизам в асансьора. Точно в този момент говоря с операторката и започвам да и обяснявам къде е адреса, тя ме прекъсна и направо ми каза адреса. Останах изумен. В тоя момент нямах включен GPS.Друг случай за сравнение. Миналата година бяхме по северното черноморие и един ден се разходихме до Констанца. Там бях без роуминг и нямах GSM връзка с оператор. Просто телефонът си стоеше включен понеже ползвах GPS-а. В един момент забелязвам на основния екран под часовника някакъв надпис. Вгледах се и се оказа че това е име на улица. Огледах се наоколо и се оказа че се намирам точно на тази улица. И до сега нямам точно обяснение обаче предполагам че клетките не само ми засичат положението ами ми връщат по някакъв начин текст с името на улицата. Изключих GPS-а и навигацията обаче информацията продължаваше да върви по екрана, и да се сменя като премина на друга улица. Такова нещо в България не съм виждал. А е много удобно за туристи, например да обяснят къде се намират.Излиза че на GPS информация от клетките не може да се разчита.Нека ако някой има наблюдения или по-конкретна информация да сподели.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Здравейте колеги,обръщам се към вас с една молба. Сложих си навигация на Стилото и много бих искал да я ползвам и по предназначение,а не само като мп-3 плеър.За съжаление устрйството е свалено от кола в Англия и има диск с карта само за там.Молбата ми е можете ли да помогнете да се намери карта за БГ макар и не толкова подробна (може би)? Какви са възможностите да тръгне и как трябва да стане това.Тъй като не сам запознат разчитам на вашето компетентно мнение и помощ.Предварително благодаря!Fiat Stilo 1.2 - 16v
80hp - 6 Speed '02
Коментар
-
mayora написа:Здравейте колеги,обръщам се към вас с една молба. Сложих си навигация на Стилото и много бих искал да я ползвам и по предназначение,а не само като мп-3 плеър.За съжаление устрйството е свалено от кола в Англия и има диск с карта само за там.Молбата ми е можете ли да помогнете да се намери карта за БГ макар и не толкова подробна (може би)? Какви са възможностите да тръгне и как трябва да стане това.Тъй като не сам запознат разчитам на вашето компетентно мнение и помощ.Предварително благодаря!Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар