Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

GPS навигация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

да, предупреждението е супер дразнещо"приближавате стационарен радар"....и го казва по 100 пъти, не намирам от къде се настройва дистанцията...или просто не можеValentin_V - след като ги импортираш - настройки, настройки за сигурност, предупреждение за радар
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Да споделя какво "открих" съвсем случайно.Имам Garmin Nuvi 255W. Вчера направих ъпдейт на софтуера му (не става дума за картите). Гадината след това отказа да прихване който и да е спътник. Не успях да намеря никаква информация за този проблем и в яда си фраснах дисплея. За щастие не успях да го спукам, но след удара на него се бе появила орбитална карта с налични спътници, активноста и нивото им Щях да падна. Може би открих и аз топлата вода, но се оказа, че при задържане върху индикатора за ниво на сигнала за около 3 сек се появява горното. След това навигацията просто запя! Наистина след включване прихваща сигнал за не повече от 10 сек и то в закрито помещение, точно както обещава производителя с новия софтуер. Да не говорим, че се появи нова опция-разширение към бордовите данни - вече и разход на гориво
      Fiat Marea 1.8i 16V
      Fiat Tipo 1.4i 8V
      Fiat Punto 1.6i 8V
      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Да не би да е имала нужда от повеече време? Аз това забелязвам на моя китаец - Когато му се извади батерията, или се ресет-не, има нужда от доста време да стои на едно място, без да се пипа, за да се върже на спътниците, но веднъж като го направи - след това до една минута на открито се връзва и дава "валиден" сигнал. Друго да ви питам - пак за китайските. На моята има отгоре едно копче Меню. То би трябвало да е т. нар. windows-ки клавиш, и когато съм вътре в iGO-то - натискането на това копче трябва да минимизира и-го-то, и да ме върне в менюто на машинката, откъдето мога например да си сменя музиката или да речем ФМ-честотата. Да, ама друг път - дава ми екрана с настройки на и-го-то, и за да си сменя музиката - трябва да изляза от програмата, после пак да вляза.В този ред на мисли - колегата Junkey ми прати един "скин" за и-го, който има иконка с windows-ки клавиш, и натискането му води до минимизиране на програмата, както и аз искам. Обаче като заредя този "скин" при мен - дава някаква грешка, и не се активира. Също така - какъвто и друг "скин" да съм се опитал - винаги дава (може би ! ) една и съща грешка при зареждане, и не може да се зареди "скин"-а, и си стоя с този по подразбиране който е. А има доста по-функционални от него. То, че ще се чете покет-България - ясно, ама някой дали няма ясно и конкретно решение на моя проблем? Защо не се минимизира при натискане на меню-то и защо винаги ми дава някаква грешка при опит за друг "скин"?

Коментар

ogi28b написа:
          Да не би да е имала нужда от повеече време? Аз това забелязвам на моя китаец - Когато му се извади батерията, или се ресет-не, има нужда от доста време да стои на едно място, без да се пипа, за да се върже на спътниците, но веднъж като го направи - след това до една минута на открито се връзва и дава "валиден" сигнал. Друго да ви питам - пак за китайските. На моята има отгоре едно копче Меню. То би трябвало да е т. нар. windows-ки клавиш, и когато съм вътре в iGO-то - натискането на това копче трябва да минимизира и-го-то, и да ме върне в менюто на машинката, откъдето мога например да си сменя музиката или да речем ФМ-честотата. Да, ама друг път - дава ми екрана с настройки на и-го-то, и за да си сменя музиката - трябва да изляза от програмата, после пак да вляза.В този ред на мисли - колегата Junkey ми прати един "скин" за и-го, който има иконка с windows-ки клавиш, и натискането му води до минимизиране на програмата, както и аз искам. Обаче като заредя този "скин" при мен - дава някаква грешка, и не се активира. Също така - какъвто и друг "скин" да съм се опитал - винаги дава (може би ! ) една и съща грешка при зареждане, и не може да се зареди "скин"-а, и си стоя с този по подразбиране който е. А има доста по-функционални от него. То, че ще се чете покет-България - ясно, ама някой дали няма ясно и конкретно решение на моя проблем? Защо не се минимизира при натискане на меню-то и защо винаги ми дава някаква грешка при опит за друг "скин"?
          при мене това М копче забелязах играе роля за ...... ентър ... например като гледам филм и като го натисна пауза го възприема и плей...а когато съм в иго-то не го възприема за нищо освен като изгася колата и спре тока към ГПС-а и ме пита дали да го изгаси и отдоло има отказ и като натисна това "М" натиска отказ-а за др. не съм забелязал да ми върши това копче"М"а и да попитам и аз нещо ... до него имам копче за гъсене не он и оф .. но като го изгася и някой път се пуща някой път трябва да го оф на и пак да го пусна и да стартирам иго-то че кординатите ми .... играчка
          Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
          http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Здаравеите колеги може ли да ми кажете от каде в българия може да се намери от тези китаиски навигации. И доволни ли сте от тях? Благодаря.
            FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
            Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Коментар

RC_MIRO написа:
              Здаравеите колеги може ли да ми кажете от каде в българия може да се намери от тези китаиски навигации. И доволни ли сте от тях? Благодаря.
              От WayteQ,много.Работи както трябва,а вече има от тази фирма и с повече възможности.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56299
                Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
                http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Аз бях с Garmin nuvi но ми го откраднаха Сега съм с нокиа н95 + външен GPS Holox и се справя добре в БГ.Но нямам карта на европа и нз как да си кача.Иначе Garmin nuvi се справяше страшно добре из цяла европа

Коментар

както си качил БГ картата, така става и с европейскатаще прочетеш тук там...трябват ти около 2 ГБ място и си готов

Коментар

Sev написа:
                      както си качил БГ картата, така става и с европейскатаще прочетеш тук там...трябват ти около 2 ГБ място и си готов
                      Че то толкова ми е micro SD-to :D БГ картата си беше в инсталацията с програмата. За сега не съм на зор за нея ако ми по трябва много тогава ще се заема

Коментар

Колеги има ли някой от вас такъв GPS и дошолен ли е ? Характеристики:CPU: SiRF Atlas 400MHz CPU GPS module: SiRF ATLAS III Inside (SiRF is the most used and famous GPS technology company brand) SDRAM:64M Fingertip Touchscreen:Yes Display:4.3" TFT True Color LCD Touch Screen Choose 2D or 3D Map: Yes Antenna: Built-in patch Dimensions: (WxHxD) 13cm x 9cm x 2.5cm Card slot: MMC/SD card (Product with 2GB free SD card) Max up to 8GB Video Formats: WMV, AVI, ASF Audio Formats: WMA, MP3, WAV Picture Browse:JPG, GIF, BMP, PNG E-book: Read txt Cold acquisition time: Approximate 45 seconds AutoLocate: Approximately 2 minutes Update rate: Once per second, continuous GPS accuracy: Position - Less than 10 meters (33 feet), 95% typical velocity - 0.1 meters per second steady state Routes: Automatically calculated Voice navigation: Yes Vehicle power cable: Input 12V Output 5V/1.5A Languages of the Device Menu: English, French, German, Italian, Spanish, Czech, Mungarian, Polish, Romanian, Greek, Dutch, Russian
                        Прикачени файлове
                        FIAT Brava SX 1.9 JTD 105 1999г.
                        Подкрепете в Facebook "Не на скъпите горива в България"

Коментар

Колеги коя карта за iGo е най-добра за извънградско каране? Вчера ходих до едно село и викам чакай да се осланям на GPS-a, но тъй като нямам стойка за захващане към стъклото, HTC-то съм го сложил пред скоростния лост и чакам да ми говори и не го гледам хич. Та на най-важната точка - отбивката за селото ми казва "след 300м завийте надясно", а аз съм на 20-30м от завоя и карам с 80. Веднага набих спирачките щото видях, че след 300м няма никаква отбивка и последва "на следващата пресечка завийте надясно". Т.е. репликите "след 300м" и "на следващата" ги изплю една след друга и то когато вече съм на завоя. В Бургас поне такива проблеми няма, горе-долу уцелва разстоянията и времето когато да предупреди.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз съм с карта на MMCN, която е доста по-пълна от тази на Teleatlas. И в нея разбира се има грешки, но няма начин...
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

грешен оттоворизвънградско - само ТА

Коментар

Някой от София, който разбира би ли се навил да ми погледне gps-a и да му смени софтуера и картите с такива на Гармин (нали те са най-подробни за БГ и Източна Европа), защото в момента ми е безполезен. Марката е NAVIGON, модел 7100. Регистриран съм и в сайта им, но за Източна Европа няма много актуализации на картите. Подробна карта има само за София. Ще си заплатя каквото е нужно, разбира се.
                                преди - TIPO
                                сега - VOLVO XC60

Коментар

Working...
                                X