Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монтаж на говорители

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

veso100 написа:
    Мерси много за съветите. Отзад имам място за 10ки. Което ми се вижда срамно малко А да сложа говорители на кората ме притеснява дали няма да натежи много и дали няма да подскача и да има шумове други.
    Един съвет... имам доста опит с озвучаване в автомобили, само да те посъветвам, ако искаш приличен звук не взимай по-малки кръгли 17см. говорители, или 6х9 инча елипси. За дребосъците парите отиват на вятъра обикновено, или ако не си претнциозен... Относно кората - едва ли ще се раздрънка. При мен на бравата площа и е доста по-голяма от при теб, тежеста също. Еми... не се раздрънкала!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Предварително се извинявам за това, че не съм изчел мненията до момента.Ето как аз си реших проблема с липсата на място за говорители на мареатаНаправих си две отливки за 17см колони и всичко заспа :D
      >>JDM<<

Коментар

Моето мнение по въпроса е, да си премериш джобовете какъв диаметър могат да поемат и да ги доизградиш за затворен обем с някаква смола. След това си търсиш съответния диаметър фулрейндж драйвери и ги монтираш. За отгоре - или решетка или някакъв плат, но по-добре решетка, тъй като на вратата е съвсем вероятно да бъдат закачени с крак и да дадат фира. Що се отнася за драйверите, зарежи т.нар. "автомобилни" и търси нещо за обща употреба - примерно Visaton или TVM. Специално Визатон предлагат всякакви размери фулрейндж, като повечето се представят убийствено добре за цените си. Единствено BG17 от гамата им е малко креслив във високите, но имайки предвид, че ще го слагаш в кола, не мисля, че това ще бъде някакъв проблем, а и той май ще дойде голям за този малък обем. FRS8, FR10 и FR13 са доста прилични говорители до около 25 лв./бр. Естествено, трябва да си вземеш 4 омовата версия. Може да се наложи и напъхване на малко вата в обемчетата, но те са малки, така че там няма да имаш почти никакъв разход.
        Shit happens, sometimes...
        Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
        Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Working...
        X