popai145 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индикатора за airbag
Collapse
X
-
u_bo
-
изключване лампата на air bag
Колеги някой знае ли на какъв принцип се управлява ветлинната индикация на air bag? Става въпрос за Браво 1,6, предполагам принципа е един и същ за доста автомобили. Поради "наводнена" централа,спазвайки всички правила изключих възглавниците, откачих и централата. Последва изненадата за мен, че лампата продължава да си свери при подаване на контакт! Проследих по наличната схема, че се управлява от централата...е като я няма в колата кое кара тази лампичка да свети и как да я изгася без демонтажа и от таблото?
Коментар
-
Re: изключване лампата на air bag
dido79 написа:Колеги някой знае ли на какъв принцип се управлява ветлинната индикация на air bag? Става въпрос за Браво 1,6, предполагам принципа е един и същ за доста автомобили. Поради "наводнена" централа,спазвайки всички правила изключих възглавниците, откачих и централата. Последва изненадата за мен, че лампата продължава да си свери при подаване на контакт! Проследих по наличната схема, че се управлява от централата...е като я няма в колата кое кара тази лампичка да свети и как да я изгася без демонтажа и от таблото?Fiat Ritmo 1.1 1985g. 44kw, Lancia Thema 2.0 i.e 1986g 85kw, Lancia Dedra 1.8 i.e 1992g. 77kw, Fiat Marea 1.8 16v 1997g. 83kw, Alfa Romeo 1.8t.s. 1999g 144ks, Lancia Lynda 1.9jtd 2004g. 115++is, Lancia Phedra 2.2 hdi 2002g 128ks,Fiat Freemont 2.0 multijet2 2014g 140ks
Коментар
-
u_bo
dido79 написа:Колеги някой знае ли на какъв принцип се управлява ветлинната индикация на air bag? Става въпрос за Браво 1,6, предполагам принципа е един и същ за доста автомобили. Поради "наводнена" централа,спазвайки всички правила изключих възглавниците, откачих и централата. Последва изненадата за мен, че лампата продължава да си свери при подаване на контакт! Проследих по наличната схема, че се управлява от централата...е като я няма в колата кое кара тази лампичка да свети и как да я изгася без демонтажа и от таблото?- не знам кой точно е пина- не знам 5 или 12 трябва да се подаде, но високото ниво изключва светенето
Коментар
-
popai145 написа:dido79 написа:Колеги някой знае ли на какъв принцип се управлява ветлинната индикация на air bag? Става въпрос за Браво 1,6, предполагам принципа е един и същ за доста автомобили. Поради "наводнена" централа,спазвайки всички правила изключих възглавниците, откачих и централата. Последва изненадата за мен, че лампата продължава да си свери при подаване на контакт! Проследих по наличната схема, че се управлява от централата...е като я няма в колата кое кара тази лампичка да свети и как да я изгася без демонтажа и от таблото?Моята е с две възглавници и пиропатрони в коланите, буксата е 30 пина. (Лампата) диода е във верига с двойна маса и две съпротивления.Едната си е винаги замасена, другата се замасява в буксата на сдвоеното место под пин 13 и 14. Първо се изключва масата в буксата с пластмасова пластинка пъхната в сдвоеното место под пин 13 и 14. Диода ще свети отново, но малко с по-слаба яркост( изключена е едната верига, маса-резистир-диод). За да изключа другата, която е в таблото е необходимо подаване на +12в. на пин 13. Аз го направих с огънато парче кламер от пин 15 (+12в. захранващи централата през бушон от контактния ключ, замених го за всеки случай с по-слаб 2,5 А). Изолира се кламерчето с лента и готово, дразнещата светлинка е отстранена до намиране на читава централа.
Коментар
-
u_bo
Реклама
Collapse
Коментар