Идеи най-различни тук подмятате за подобрения, но на мен ни се въртят доста по-сериозни проекти в главата... така ми се въртят, че понякога направо ме тормозят! Ето ви няколко идеи над, които да поразмишлявате!1. Разходомер! На първо място за моментен разход на гориво, че е по-лесно за изпълнение.2. Сигнализация за линейки с включени сирени! Малко безумно звучи, но според мен е много полезно имайки предвид, някой колеги, а и аз самият, как понякога си усилваме музиката. Катастрофите с линейки зачестиха, мисля, че не е трудно да се направи устройство рагиращо на звука от сирените. Как ще се калибрира и ще работи към всички сирени... това вече е загадка! :D 3. Това е малко гадничко... бутон с, който за момент фаровете ще се вдигат във висока, фиксирана позиция и ще се свалят в нормална. Това е за всички, които карат на дълги, или ксенона им свети в небесата.И някакви други идеи имах, но ми изфиряха от главата. Като си дойдат на мястото ще споделя!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проекти, проекти... ха сега да ви видя, колко сте дейни!? ;)
Collapse
X
-
Айде и една от мен. Вграден лаптоп, и няколко лесни за превключване програми. 1. Едната да показва, обороти, налягане на масло, моментен разход, както и няколко комбинирани разхода за определени дистанции, всичко това съчетано с 2. ГПС приемник и емулатор на лаптопа все едно е ГСМ с операционна система за да се подкарат всички актуални и нови карти за ГПС-и.....ииииии понеже говорим за цял компютър, 3. може да се сложат 2 камери, една обикновенна за отзад и една инфрачервена за поглед напред(вечер или при мъгла), 4. Освен всичко това могат да си се слушат всички музики като дискове вече не са нужни.5. За капак на всичкото, лаптопа да се разглоби и монитора му да се подава с бутон, на удобно за шофера място(нещо като монитора на Слави(от шоуто на Слави)), а клавиатирата и тъчпада на мишката да са на някакво барче над ръчната, където няма дати се налага да си отклоняваш погледа когато шофираш.Какво ще кажете за идеята ми. От доста време ми се върти в главата.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
а аз отдавна се каня да сложа зумер на температурата, който да се включва с 2 степен на вентилатора- тя при мен за 1 год се е пуснала 1-2 пъти.също мисля д асложа волтметър, но не съм измислил естетиката как да стане, не искам да е допълнителен уреда, а по някаква хава да е в таблото ама как точно не знам.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
phoenix написа:Айде и една от мен. Вграден лаптоп, и няколко лесни за превключване програми. 1. Едната да показва, обороти, налягане на масло, моментен разход, както и няколко комбинирани разхода за определени дистанции, всичко това съчетано с 2. ГПС приемник и емулатор на лаптопа все едно е ГСМ с операционна система за да се подкарат всички актуални и нови карти за ГПС-и.....ииииии понеже говорим за цял компютър, 3. може да се сложат 2 камери, една обикновенна за отзад и една инфрачервена за поглед напред(вечер или при мъгла), 4. Освен всичко това могат да си се слушат всички музики като дискове вече не са нужни.5. За капак на всичкото, лаптопа да се разглоби и монитора му да се подава с бутон, на удобно за шофера място(нещо като монитора на Слави(от шоуто на Слави)), а клавиатирата и тъчпада на мишката да са на някакво барче над ръчната, където няма дати се налага да си отклоняваш погледа когато шофираш.Какво ще кажете за идеята ми. От доста време ми се върти в главата.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Искам да ви ВИДЯ как си слагате голям компютър/GPS И го гледате в някое задръстванеSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
хубави идеики колеги и аз имам 1 идея която вече е реалносто в колата си имам 2 филтара не ги знам точно за какво са мисля че за алармата.Та под седалките и над педалите и в краката на пасажера имам светлини които са вързани към тези филтри и като бутна колата и те светват много е готино и като си вътре като плеснеш във въздуха пак светкат голяма работа е има и 1 копче което го спира това и го прави на цветомузика Поздрави .Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
Re: Проекти, проекти... ха сега да ви видя, колко сте дейни!
Vladim написа:1. Разходомер! На първо място за моментен разход на гориво, че е по-лесно за изпълнение.3. Това е малко гадничко... бутон с, който за момент фаровете ще се вдигат във висока, фиксирана позиция и ще се свалят в нормална. Това е за всички, които карат на дълги, или ксенона им свети в небесата.!
Коментар
-
pakumba написа:а аз отдавна се каня да сложа зумер на температурата, който да се включва с 2 степен на вентилатора- тя при мен за 1 год се е пуснала 1-2 пъти.също мисля д асложа волтметър, но не съм измислил естетиката как да стане, не искам да е допълнителен уреда, а по някаква хава да е в таблото ама как точно не знам.
Коментар
-
Ето това http://www.infoboardbg.com/изпълнява първа точка в темата на колегата и още много допълнителни гъделчета :D но всичко става бавно , човека обеща и за Фиат да направи Специално ще бъде пусната тема когато това се случи.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
jenshen73 написа:Искам да ви ВИДЯ как си слагате голям компютър/GPS И го гледате в някое задръстванеFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
lov написа:pakumba написа:а аз отдавна се каня да сложа зумер на температурата, който да се включва с 2 степен на вентилатора- тя при мен за 1 год се е пуснала 1-2 пъти.също мисля д асложа волтметър, но не съм измислил естетиката как да стане, не искам да е допълнителен уреда, а по някаква хава да е в таблото ама как точно не знам.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
stenli написа:Този датчик има един недостатък - как ще отчете обратно върнатото гориво в резервоара? На неговия принцип има доста по-достъпни и предполагам по-евтини датчици - от Трабант и Вартбург, но пак остава проблема с обратното гориво.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:phoenix написа:Айде и една от мен. Вграден лаптоп, и няколко лесни за превключване програми. 1. Едната да показва, обороти, налягане на масло, моментен разход, както и няколко комбинирани разхода за определени дистанции, всичко това съчетано с 2. ГПС приемник и емулатор на лаптопа все едно е ГСМ с операционна система за да се подкарат всички актуални и нови карти за ГПС-и.....ииииии понеже говорим за цял компютър, 3. може да се сложат 2 камери, една обикновенна за отзад и една инфрачервена за поглед напред(вечер или при мъгла), 4. Освен всичко това могат да си се слушат всички музики като дискове вече не са нужни.5. За капак на всичкото, лаптопа да се разглоби и монитора му да се подава с бутон, на удобно за шофера място(нещо като монитора на Слави(от шоуто на Слави)), а клавиатирата и тъчпада на мишката да са на някакво барче над ръчната, където няма дати се налага да си отклоняваш погледа когато шофираш.Какво ще кажете за идеята ми. От доста време ми се върти в главата.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Vladim написа:stenli написа:Този датчик има един недостатък - как ще отчете обратно върнатото гориво в резервоара? На неговия принцип има доста по-достъпни и предполагам по-евтини датчици - от Трабант и Вартбург, но пак остава проблема с обратното гориво.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар