Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стилото...отказ на предния плафон!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Стилото...отказ на предния плафон!

    Леко съм изнервен от факта, че предния плафон в купето престана да функционира! Проверих крушката-здрава е. Проверих за кофти контакт в плафона-всичко си е ОК (то даже и прах няма). Малко описание на функциите за осветление в купето на стилото: има два плафона-преден и заден. Задния си работи нормално, т.е. като отвориш коя да е врата си светва и след затваряне си загасва след определено време (не съм го засичал колко). Предния си работеше по същия начин, докато не отказа. Предпазителя е ОК защото е общ за двата плафона. На предния плафон има още две лампи с бутони (за водача и пасажера), които си работят нормално.Направа да падладеиш!Не съм сигурен дали има някаква връзка, но забелязах, че плафона не работи след като ми беше падал акумулатора понеже колата седя един месец без да я карам. Не съм го зареждал със зарядно (не е откачан от клемите), просто ми дадоха ток и той се позареди като покарах малко. Окото му вече е зелено, т.е. зареден е. Да не се е ушашкала електрониката нещо, знам ли?!?Някакви идеи?
    Fiat Stilo 1.8 16V

    #2
    никой нищо не се сеща?!?
    Fiat Stilo 1.8 16V

    Коментар


      #3
      Ще използвам темата на колегата за да питам нещо свързано с плафона, колата е на приятел 3 врати Стило 1.9 JTD. Нова му е и все още я разучава и утре ще дойде да правим обслужването.Иска да знае как може да си настрои плафона в купето да НЕ се включва при отварянето на врата. При Бравата преди и сега на Пунтото си има копче на плафона, ама на Стилото няма такова и не можах да му кажа как става. Някой ако може да сподели има ли някаква скрита комбинация.
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

      Коментар


        #4
        кола

        Изтеглете мануал за колата там пише
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

        Коментар


          #5
          kluchar изтеглих го, даже го пратих и на момчето да гледа и той да не пропусна нещо, но там пише само че плафона е автоматичен и са дадени времената според това кое и как си отворил/затворил по вратите. Нищо не можах да намеря как да го направиш да не се пуска при отваряне на врата. Може би става само с Екзаминер да се програмира.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

          Коментар

          Working...
          X