Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По-силни крушки на светлините за задна скорост...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По-силни крушки на светлините за задна скорост...

Искам да сложа по-силни крушки на светлината за задна предавка, но как?! Светят адски слабо, а често ми се налага да карам и паркирам по тъмно... На един приятел Пежото (307) като се включи на задна така светват крушките, че отзад става като бял ден... Многто искам и аз да постигна някакси същия ефект. Ако просто така сложа по-силни крушки може би ще се стопи някой кабел или ще изгори бушон... дайте акъл как да го вържа и колко по - силни крушки е в рамките на допустимото.Мерси.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

сложи диоди и нищо няма да се топи и ще свети яко. мисля бяха 5 вата крушките за задна. сложи едни диоди 5 в и си ок/ще светят по-силно/ иначе може да монтираш един халоген долу до ауспуха и да го вържеш на задната през реле ))) като тировете
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

за задната стандартно са 20 вата.може като са изгорели , някой умник да ги е подменил с 5 ватови.провери си ги и сложи 20 ватови.може а са ти позацапани стъклата отвътре - погледни и ако има нужда почисти,

Коментар

21 вата са ми крушките... и въпреки това свети слабо
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp

Коментар

u_bo написа:
          .....може а са ти позацапани стъклата отвътре - погледни и ако има нужда почисти,

Коментар

И на Типото и на Алфата, при паркиране на зад в тъмница, бия и тези за мъгла - така вече ми е достатъчно осветено, че иначе все ми е тъмно.
            AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
            AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

msotiroff написа:
              21 вата са ми крушките... и въпреки това свети слабо
              Купи си качествени, маркови крушки и ще има голям ефект. Аз лично съм предоволен от светенето на моите светлини. А за да направиш така, че с диоди да свети повече от тези крушки... според мен трябва сериозна реконструкция и голям брой диоди. Все пак взети заедно двете крушки са 42 вата!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз съм много доволен от светлините си за задна. Все пак ако настина са 21Вата и пак не светят добре имам 3 идеи:1. Измери напрежението на крушките докато светят за 14Волта. Много е възможно някоя връзка да не прави контакт. На мен така ми мъждукаше единия фар.2. Измий стъклата отвътре (и отвън)3. сложи по едно станиолче за рефлектор. Истинско, да не е найлоново.
                FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                FIAT UNO 1.5

Коментар

И последно свали си слънчевите очила и си сложи ако имаш нужда с диоптър. :D Това в рамикте на шегата разбира се.
                  FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                  Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

В събота ще се позанимавам... ще почистя стъклата, ще измеря напрежението и ще видим, дано има резултат... А какви са тези маркови крушки... марка?! Осрам ли, Филипс ли, какви да потърся?
                    M-Benz E 250 TD 150hp
                    M-Benz 200d 75 hp

Коментар

msotiroff написа:
                      В събота ще се позанимавам... ще почистя стъклата, ще измеря напрежението и ще видим, дано има резултат... А какви са тези маркови крушки... марка?! Осрам ли, Филипс ли, какви да потърся?
                      Все едно общо взето, важното е да не са 50ст. от магазина за автоаксесоари на пазара. Въпросните марки имат и по-слециални крушки, които уж светят повече... ако ти се дават повече пари, направо си купи такива
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: По-силни крушки на светлините за задна скорост...

msotiroff написа:
                        Искам да сложа по-силни крушки на светлината за задна предавка, но как?! Светят адски слабо, а често ми се налага да карам и паркирам по тъмно... На един приятел Пежото (307) като се включи на задна така светват крушките, че отзад става като бял ден... Многто искам и аз да постигна някакси същия ефект. Ако просто така сложа по-силни крушки може би ще се стопи някой кабел или ще изгори бушон... дайте акъл как да го вържа и колко по - силни крушки е в рамките на допустимото.Мерси.
                        Мощност на различните крушкиФарове (къси) - 55 W Фарове за мъгла -55 W Предни габарити - 5W Предни мигачи - 21 W (оранжеви крушки) Предни мигачи (на калниците ) - 5W Задни габарити - 5 W Задни плафони - 5W Стоп за мъгла 21W Трети стоп 3 W , но много трудно се намират в магазинитеСветлина за задна скорост 21 W Светлини за номера - 5 W Плафон над предните 2 седалки (конзолен) - 10W (цилиндрична форма) Жабка 5 W , Светлина в багажника 5 W, може и 10WКрушки на таблото 12V 1.2 W Надявам се че така вече ще е по-лесно . Ако някой не е съгласен да ме поправя .

Коментар

Working...
                        X