Здравейте на всички.Съвсем на скоро си купих Браво 1.4 12v, но имам много неприятен проблем не ми работи нито скоростомера нито километража и реално нямам никаква представа за скорост и изминати километри.Чува се едно леко притракване в таблото зад стрелките на уредите но никаква реакция от тях.Иначе оборотомер и температура си работят.От тук там разбрах че не е с жило ами с някакви електромагнити или нещо от рода.Голям съм лаик в тази област така че ако някой ми помогне и ми обясни в какво може да се състои проблема и как бих могъл да го реша ще съм много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно скоростомер и километраж на Фиат Браво
Collapse
X
-
Относно скоростомер и километраж на Фиат Браво
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Етикети: –
-
Да, значи има един датчик на скоростната кутия който подава импулси, като всеки импулс е = на 1 метър с фабричните гуми. На базата на този сигнал, процесора в таблото си смята разни неща, и подава сигнали към стрелката и към километража. Щом и двете не работят - вероятно този датчик не работи, или пък има проблеми със свързването - лош контакт, или откачена букса. Започни с това. А работи ли ти уредът за отчитане на обороти?
-
Да оборотомера и всичко останало си работи.Но има едно странно тракане като на прескачаща зъбчатка зад таблото.А къде точно се намира този датчик и ако се е скапал аз сам мога ли да го сменя да речем?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
пич аз преди 2 седмици купих купе с неработещ километраж. значи нито скорост нито изминати километри. Така пробвах с друг датчик за да видя дали не е от него-не бачкаше, разколачих таблото и свалих контролния панел със всички уреди, измерих веригата от датчика до таблото с мултицет-имаше галванична връзка, иииии накрая беше ясно-табло.разколачих го на съставните му части, измерих и зачистих всички вериги дето можах (всичко вътре беше като чисто ново от завода ,не ми се вярваше че не бачка )сложих всичко обратно на таблото -пак не бачка...иии накрая, в моргата ....на ви тия 150лв и си взех друго табло с уговорка да го върна ако не бачка. еее проработи ..най-накрая. датчика за километрите е някъде на скоростната кутия, трябва да можеш да го видиш (не знам къде е при теб, изтегли си маняуал от даунлоад секцията).направи тия упражнения и ще се оправиcoupe 1,8 16V
Коментар
-
Да със сигурност се чува и се увеличават оборотите на тракането пропорционална със скоростта.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
ако е така... разглабяй табло и ще разбереш.нооо чудя се нещо. каза че и двете не работят,а те са на отделни моторчета, стрелката трябва да е захваната директно за едното, недоумявам защо не показва моментната скорост поне ...знае ли човек може да е заседнало нещо някаде и да не дава на стрелката да мръднеcoupe 1,8 16V
Коментар
-
Ами не зная дали нещо е заседнало или някоя запчатка нещо е прескочила но определено се чува като примерно тънка пластмаска в спици на велосипед.Надявам се схвана какво имам в предвид?Надявам се през уйкенда да ми остане време да отворя таблото и силно се надявам да не се стига до подмяната му а да е някакъв по лек проблем и да успея сам да го отстраня.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
-
Смених таблото с ново но не ми разрешиха да го върна ако не работи и то.Зачистих с контактен спрей буксите но проблема си остава.Май ще се окаже че сигурно ще е от този датчик на скоростната кутия.Някакви други идеи?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар