BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление в багажника - подобрение със светодиоди
Collapse
X
-
-
vsd написа:Момчета, я кажете ...
Коментар
-
Днес най-сетне се сетихме да щракнем и останалите светодиоди, които тествахме (за стопове и за мигачи). Общото ни мнение е, че светят по-слабо, а петното е по-концентрирано в сравнение със стандартните 21-ватови крушки (на снимките - вляво крушки, вдясно диоди). Тези за плафоните също светят слабо (за плафоните евентуално решение - с блокчета от 9 диода).ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
BO написа::P това ми прилича нещо като от седморката на БлейкFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Засега модулът за телепортация не е активен, но се работи по въпроса. @Vladim: Светодиодите са отделени от филтъра - просто светлината им е насочена. За оризовата хартия: ако отвориш плафона, сам ще се увериш, че в случая няма да има особен ефект - филтърът и така е много плътен и разсейващ (и поглъщаш голяма част от) светлината. Оригинално проблемът е решен като крушките светят нагоре към рефлектор с особена форма, който връща светлината надолу. В случая със светодиодите това не е приложимо, защото блоковете диоди ще оставят неприятни сенки върху филтъра, а и светлината със сигурност ще е мнооого по-слаба.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
@Pecho, че ще се намали светлината с филтърче от оризова хартия, спор няма. Но, че ще играе добре ролята на дифузор мога да гарантирам! :P Между другото откъде и по, колко ги купи тези диоди? Защото и аз замислям да преработя плафона, че да се отърва от пластмасовия рефлектор. В освободеното място ще вградя радар детектора.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Оризовата хартия не че много ще намали светлината - мисля, че няма да има особен ефект (пластмасовото стъкло наистина е много плътно :D). Е не пречи да се пробва (не съм залепил диодите за филтъра), ама няма да е тия дни (пък и честно казано едва ли ще седна да зяпам нагоре дали е равномерна светлината или е на точки ).Диодите ги купих от Световния търговски център Илиянци :D, от същото място, откъдето взехме неотдавна блокчетата от по 9 диода (вж. по-горе в същата тема; ако не се ориентираш, пиши ще ти пратя снимка - вчера се сетих да щракна с телефона). Всъщност и тези са в блок - на печатна платка са налепени диодите и резисторите, отпред има нещо като светлоотразителчета пред всеки диод - всичко това в кутийка (която в случая съм махнал, защото иначе не се събират в плафона). Водят се дневни светлини (само не знам защо в комплекта има и реле - като се вържат през него - мигат ). По принцип цената е 10 лв. (за чифта), ама за хора от Фиат форума е 7,50 лв. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
светодиоди
днесот магазина до нас си избрах сведодиоди много по добри от тези където вчера ги взех а и цената им е поносима смених някой лампички на осветлението около врътките на парното лампичките светят много по малко и греят утре продължавам с правенето ще пробвам да сложа един от 6 лв за габарит малко трудно ще влезе ама даностане
Коментар
-
Оня ден се чудех кво да си купя за колата и от мега-ултра известният китайски магазин ДийлЕкстрийм си поръчах ето това:T10 1.5W 75-Lumen White LED Light Bulb for Vehicles - Aluminum Shell (DC 12V) 2-PackS25-BAY 15D 4.5W 120LM Red 3+24 27-LED Vehicle Brake Light Bulb - Stainless Steel (DC 12V) 2-PackS25 4.5W 150-Lumen White 3+24 27-LED Turning Signal Light Bulbs - Stainless Steel (DC 12V) 2-Pack
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар