Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осветление в багажника - подобрение със светодиоди

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Верно ли пишеш първия си пост след 2 години, за да рекламираш сайт за изчисление на светодиоди?!

Коментар

Ето как съм решил аз проблема в комбито със осветеността в багажника http://peugeotclub.info/forum/viewto...34Имайте в предвид, че е още в процес на разработка и се мандахерцатоще кабелите и ключа. Но за момента ще са така.не е фиат но принципа е еднакъв не зависимо от марката.

Коментар

ако искам да си сменя диодите на бутоните за огледалата на Фиат Браво как се свалят,цялата конзола ли се сваля?

Коментар

Да.

Коментар

някой сменял ли е светодиода на бутоните за огледалата? В смисъл дали има място за 5 мм светодиод както при бутоните за стъклата.Ще бъда благодарен ако някой ми помогне и за манипулацията по свалянето на средната конзола!

Коментар

Няма място. Пак 3 мм, ама по-силни и става екстра.

Коментар

щом може да се сложи светодиод утре ще пробвам,макар че тая конзола ме притеснява,особенно скоростния лост и ръчната спирачка, днес си сложих нови светодиоди на бутоните за стъклата (оранжеви 5 мм) довечера ще видим ефекта,макар че и през деня се виждат доста ясно, странно е че и без да съм включил фаровете светят, може и така да е било до сега не съм забелязвал,ще направя снимки.

Коментар

slavmaster написа:
                  тая конзола ме притеснява,особенно скоростния лост и ръчната спирачка,...
                  Не виждам причина да се притесняваш. Бутона за огледалата е най-лесният бутон за вадене може би в цялата кола .Лостовете на скоростите, и ръчната не се пипат при ваденето му. Само повдигаш пластмасата на която е монтиран, и воала.
                  slavmaster написа:
                  странно е че и без да съм включил фаровете светят, може и така да е било до сега не съм забелязвал.
                  Така са, светят и без да са включени фаровете.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

какви светодиоди слагате SMD ли са
                    "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

nikolce написа:
                      slavmaster написа:
                      тая конзола ме притеснява,особенно скоростния лост и ръчната спирачка,...
                      Не виждам причина да се притесняваш. Бутона за огледалата е най-лесният бутон за вадене може би в цялата кола .Лостовете на скоростите, и ръчната не се пипат при ваденето му. Само повдигаш пластмасата на която е монтиран, и воала.
                      slavmaster написа:
                      странно е че и без да съм включил фаровете светят, може и така да е било до сега не съм забелязвал.
                      Така са, светят и без да са включени фаровете.
                      Колега за тази "пластмаса" ли ми говориш?
                      Прикачени файлове

Коментар

Да, точно тази. Повдига се от към лоста на ръчната, удебеленият край. Можеш да си помогнеш с тънка плоска отверка, ама при мен излизаше и само с ръка. То всъщност, под нея се намира един от главните болтове които държат цялата конзола, ти ще го видиш. За бъдеще да знаеш, ако решиш да си слагаш конзола с подлакътник от мареа.Иначе самото копче, се държи на малки щипки от двете страни, лесно излиза.Ще се справиш, успех. И да не забравиш снимките.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Мерси колега, тя работата била за смях ама ако всичко е било нормално,днес на един фиат го извадих на ръка за 5 секунди, моето не е излизало защото е било лепено, извадих го но не съм разглобявал бутоните защото е тъмно, утре ще ги мислим, дано мога да събера диод вътре, станно ми стана че вътре под капачето видях една букса която е подготвена за нещо но не зная за какво, някой има ли идея?

Коментар

Ако искате да си смениете светлините на бутона за регулиране на огледалата, можете да го направите като измъкнете капачето на който е самия бутон.Става съвсем лесно и просто с ръка се надига от задната страна и се дърпа назад (към ръчната).Изважда се куплонга на буксата,избутва се бутона. Самия бутон се разглобява с тънка отвертка има по две чопчета от двете страни, виждат се съвсем ясно.Приложил съм снимка (не е много добра) как изглежда бутона отвътре.Мога да кажа че има два свето диода един до друг от тънките мисля че са 3 мм единия стои малко по нависоко и е за регулирането на посоките (големия кръгъл джойстик) , малкия е за сменяне на огледалата. Едини направо влиза в прозрачен пластмасов отражател за равномерна светлина.И двата светят зелено и са вързани само с един резистор.Лесно могат да се премахнат и да се ползва същото съпротивление. Успех на всички аз ще ги сменям друг ден че днес всички магазини почиват.
                            Прикачени файлове

Коментар

Вече ще ми е светло в багажника

Вчера си купих 2 плачки с SMD светодиоди 1.5 W и ги залепих отстрани в багажника ефекта е много добър стана светло .http://***Модерирано***
                              Прикачени файлове
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X