не бях в течение, но така или иначе ако е да ти върши работа, мисля, че и с крушка става
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление в багажника - подобрение със светодиоди
Collapse
X
-
ogi28b написа:Ето какво си направих, с помощта на 36 броя светодиоди от CREE - C503C-WAN (0.02А; 3.2V), и съответнитe съпротивления. Свети учудващо добре, очаквах по-малко. Като си направя още едно такова, ще ги сложа в плафона отпред. Малко скъпо излиза, ама като си науми човек нещо...F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
Такива имаше. 240 нямаше в магазина от който пазарувах компонентите. Имаше 120, и ми се видя същото с 2 по 120. Можеше и 260 ли, 270 ли е следващия, който може да сложа, но ми се искаше да съм максимално близо до спецификациите на светодиода по книжка - 20 мА/ 3.2 В , 14.4 максимално напрежение в изправна кола.Аз пък от електроника грам не вдявам - само копирам - тоя ми казал нещо, оня друго, там съм прочел трето.. и комбинирам, и така. Сигурно има доста по-добри варианти, например с ШИМ през такъв светодиод могат да се пропускат на импулси до 100 мА ток. Аз веднъж го подложих на 70 мА постоянен ток, изпуши бързо, но пък светеше.... "майка си и баща си"
Коментар
-
Поиграх си малко и с осветлението на бутоните за ел. стъкла. Сега и седемте светят перфектно. Дори малко силно като че ли. На 1 снимка е съвсем тъмно, за да не влияе другата светлина на камерата, а на втората - свети осветлението в колата, което също е от новия модел, със светодиоди, и е доста силно. И с него - пак се вижда колко по-силно светят бутоните.
Коментар
-
нещо интересно. няма връзка с темата, но все пак е интересно - как се правят "ангелски очи" със светодиодиhttp://video.google.com/videoplay?do...gel+Eye+Rings#F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Поиграх си малко и с осветлението на бутоните за ел. стъкла. Сега и седемте светят перфектно. Дори малко силно като че ли. На 1 снимка е съвсем тъмно, за да не влияе другата светлина на камерата, а на втората - свети осветлението в колата, което също е от новия модел, със светодиоди, и е доста силно. И с него - пак се вижда колко по-силно светят бутоните.
Коментар
-
както обещах одеве колеги ето и снимки от крайния резултат .... сложих допълнителен прекъсвач понеже причината да не работи осветлението беше че прекъсвача който е вграден в механизма за затваряне на багажника се беше прецакал ... и го побългарихме малко нещо на последната снимка кадето се вижда крайния резултат не е много добра ... всъщност е много по светло но незнам защо излиза толкоз тъмноAUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
ogi28b написа:Поиграх си малко и с осветлението на бутоните за ел. стъкла. Сега и седемте светят перфектно. Дори малко силно като че ли. На 1 снимка е съвсем тъмно, за да не влияе другата светлина на камерата, а на втората - свети осветлението в колата, което също е от новия модел, със светодиоди, и е доста силно. И с него - пак се вижда колко по-силно светят бутоните.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
ogi28b написа:Разбира се, че съм ги сменил, всеки светодиод си има самостоятелни характеристики. Сложил съм 560 ома, на светодиоди 20 мА/3.2 Волта, изчислено спрямо 14.4 В в колата. Не го прави като мен с такива 5 мм, защото стават твърде силни. Май и аз ще ги сменя тези. 3 мм ще е по-добре.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар