Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Осветление в багажника - подобрение със светодиоди

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тези вече изглеждат по-сериозни - гледам китайците са взели някакви мерки за охлаждането. Остава да се видят на живо.
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

ilkor написа:
      Оня ден се чудех кво да си купя за колата и от мега-ултра известният китайски магазин ДийлЕкстрийм си поръчах ето това:T10 1.5W 75-Lumen White LED Light Bulb for Vehicles - Aluminum Shell (DC 12V) 2-Pack
      Гледам ги тия 75-Lumen и се чудя колко лумена е нормалната 5W крушка?
      Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX

Коментар

Според Wikipedia:
        A standard 120 V, 100 watt incandescent light bulb emits 1500-1700 lumens, while a standard 230 V model emits 1200-1400 lm.[1] A 23 watt compact fluorescent lamp emits about 1500 lm.
        Та, ако приемем, че стандартната лампа с нажежаема жичка и мощност 100 вата дава 1500 лумена, и екстраполираме данните за 5 вата, получаваме нещо около 75 лумена. Т.е. въпросният диод би трябвало да свети колкото лампата с нажежаема жичка.

Коментар

Четох някакви данни онзи ден, според които добивът от лампа с жичка е около 10-12 лумена/ват. Най-новите разработки в светодиоддната технология казват че са достигнали добив от над 150 лумена/ват. Луминисцентните лампи пък имали добив от 65 лумена/ват. А ксеноновите лампи които слагаме във фаровете си май са около 90-100 лумена на ват.

Коментар

Аз ги купих именно за да ги видим дали са читави.Иначе диоди по 100 лумена вече си имам 6 броя но все още не мога да ги подкарам на пълна мощност (3W) заради проблеми с охлаждането.Просто конструкцията и малкият отвор на габарита не позволява да вкарам вътре алуминиевата подложка-радиатор.

Коментар

Така ...Днес ми дойдоха габаритите и белите големи крушки. Червени са нямали в момента но сега видях че вече са пуснати към мен.Общо взето като доставка нещата станаха бързо - на 8 март ги поръчах и днес 26 ги получих.Дотук с хубавите неща Габаритите, рекламирани като 1,5W консумират при захранване 12V само 50mA което означава 0,6W. И това е консумирана мощност - вътре има най вероятно токоограничаващ резистор в който се губи малко енергия и може да се приеме, че в светодиите отиват 0,5W. Казвам светодиодите понеже наистина вътре в корпуса са 3 кристала разположени върху обща подложка.Въпреки всичко това светят доста ярко и дори в момента не виждам добре след като ги пуснах само за тест насочени към очите ми. Довечера ще видим как се представят във фара.Другата крушка рекламирана като 4,5W консумираше 120mA - 1,5W И докато габаритите според мен ще свършат работа тази ми се вижда доста по слаби за целта си.Ще ги сложа и ще пиша как се представят Довечера на срещата ще са в мен ...Като изработка са добре направени - мощните диоди и на двете бяха монирани на радиатори което предполага че няма да прегряват.Тези колеги които са виждали как светят моите 3W диоди обаче ще се разочароват Явно всички китайски играчки лъжат по отношение на мощността - във форума съм виждал да се продават дори 12 ватови габарити - пълна измама

Коментар

Искам да си сложа плафон да ми свети на сенника. Някой може ли да ми помогне - откъде да взема ток и т.н.Сори за оффтопика
                I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

Маркетинговите измами са нещо нормално за съжаление. Често обаче се спекулира по следният начин: лампа 10W, т.е. че свети като 10W еталонна лампа (да речем по някакво ISO от преди 20 години), иначе е да речем 5W, което всъщност е хубаво, а не лошо Но ако лумените не са същите, а по-малко, тогава лошо
                  FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Ето така изглежда номерът , когато замених светодиодите които собственоръчно си правих, с такива "5-ца" от един велик близкоизточен сайт от далечния жълт изток: (На живо разликата е доста очевадна, но телефонът автоматично е коригирал светлината, и на снимката не изглежда чак толкова....)
                    Прикачени файлове

Коментар

кола

И аз си смених крушките с такива със готови ярки светодиоди и при мен е много по добре а и не гре е толкова едната крушка чак ми беше стопила пластмасата на рефлектора не ми станаха снимките хубави да ви покажа разликата продължавам със смяната и на другите места
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

А как мога да си направя отпред, вместо C да ми пише PK, че вече ЖТД-то стана към petstin konq с тоя тунинг на номера
                        Прикачени файлове

Коментар

Само да не те вземе някой отзад за моторист, навлязал в насрещното! Yellow_Flash_Colorz_PDT_16

Коментар

ogi28b написа:
                            А как мога да си направя отпред, вместо C да ми пише PK, че вече ЖТД-то стана към petstin konq с тоя тунинг на номера
                            хубу, ама да беше качил снимки на крушките преди монтажа.

Коментар

ilkor написа:
                              Оня ден се чудех кво да си купя за колата и от мега-ултра известният китайски магазин ДийлЕкстрийм си поръчах ето това:T10 1.5W 75-Lumen White LED Light Bulb for Vehicles - Aluminum Shell (DC 12V) 2-Pack
                              Аз имах модел причащ на този изкараха 2 месеца и почнаха да премигват. Тези дни мисля да взема някой друг модел да видя колко ще траят.
                              Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
                              Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

Понеже Оги явно още се възстановява от празнуването на рождения ден да кажа аз:Към zihe: Не са такива светодиодите на Оги, а са ето такива:Към u_bo: Той Оги е пуснал по-горе снимки (3-те снимки на номера). Само не е написал легенда към тях: на първата снимка са старите светодиоди, на втората: вляво е нов, вдясно е стар, на третата: с новите светодиоди. Иначе крушките ги изхвърли преди доста време. Ето илюстрация на светодиод (друг вид, но със сравнима мощност) и крушка на Стилото (ама си оставих крушките, защото се задейства индикацията за изгоряла крушка )

Коментар

Working...
                                X