Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Алтернатора.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с Алтернатора.

    Здравейте.Неотдавна един колега ми даде неговото радио.След като го монтирах когато работи и на радио и касетофон се чува виенето на двигателя.При него този проблем не го е имало.Това ме навежда на мисълта че имам проблем в алтернатора.Но какъв по точно ,четки ,диоди или нещо друго.Радиото е оригинално за VW Vento.

    Fiat Tempra 149A3.046

    #2
    Проблема не е при теб, а във филтрите, които липсват на въпросното радио. Предполагам приятелят ти си е спестил част от оригиналните кабели, на които се намира филтъра на захранването... Ама що пък да не си смениш колата покрай тоя касетофон???
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    Коментар


      #3
      ... Ама що пък да не си смениш колата покрай тоя касетофон???[/quote] Абе тя си е за смяна,ама чак пък нова кола заради един алтер...ъъъъъ касетофон.

      Fiat Tempra 149A3.046

      Коментар


        #4
        колегата горе е прав за случая. аз обаче искам да споделя една случка, на която нямам обяснение. преди години карах уно, по което не пипах нищо, щото не ме интересуваше. така си слушах радиото, без проблеми, по едно време започна ей така леко да вие, без да съм пипал по колата все повече виеше/от радиото де, не се чуваше под капака/ една нощ, валеше и беше студено/демек алтернатора натоварен на макс/ на 200 км от нас ми блокира предния лагер на алтернатора и скъса ремъка и разпори целия алтернатор като сложих другия радиото не виеше. какво е обяснението, че го чувах на колоните? очевидно е, че лагера е затягал все повече и повече, но по-натам как се обяснява?
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          @pakumba лагера няма нищо общо с виенето, когато е затягал тои е товарил двигателя и само него. Виенето си е било съпроводено от неще друго и просто е случаиност това с лагера. Иначе автора на темата да слага филтри на захранването на музиката и ще се оправи.

          Коментар

          Working...
          X