Заговори се за пръскалки на чистачки, а и наближава зимата. На мен на няколко пъти ми се е случвало да ми се обледят пръскалките - при минусови температури е ужасно ги размразяваш. По-новите коли вече се продават с подгряващи пръскалки. Имате ли идея точно как е реализирано - дали се подгрява самата пръскалка, или маркучето под нея? Но общо взето най-хубаво е ако успее да се загрее пръскалката, защото нея я духа вятъра и капките разтопен сняг стават на бучки. Не знам тези осветления на пръскалките, които фолксвагенджиите много ги обичат, дали се монтират допълнително или се подменя самата пръскалка - ако се монтират допълнително, защо на мястото на лампата да не може да се сложи нагревателче?За нагревателче съм започнал да проверявам из интернет - има различен по дебелина кантал (има дори и плосък кантал), все някой от калибрите му трябва да пасне и на миниатюрната пръскалка Ако сте мислили за нещо подобно, или пък ви дойде идея, ще се радвам да я споделите тук.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отопляеми пръскачки на чистачки - ПРОЕКТ
Collapse
X
-
Според мен няма как да стане това дето го мислиш, какъв нагревател може да се сложи в миниатюрната пръскалка, че да е толкова силен и при бързото преминаване на водата да успява да я загрява, пък и когато колата загрее тя почва да топли и съда с водата за чистачките и смятам че това е достатъчно.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
u_bo
IvoMarea написа:vsd написа:Колега, като си сипеш зимна течност пак ли ти замръзват. При мен замръзват само ако карам с вода или течността не е достатъчно концентрирана.
Коментар
-
аз бях пускал тази тема миналата година. зимата като се прибирах полудях, джама ми замръзва, чистачките стават буци лед, пръскалката и тя малка бучка. тогава търсих и си им аготови за бмв бях намерил. много по-лесно е от сам да си ги правиш, иначе идеята с кантала и аз я имах по-добр еси купи готови и приключи.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:аз бях пускал тази тема миналата година. зимата като се прибирах полудях, джама ми замръзва, чистачките стават буци лед, пръскалката и тя малка бучка. тогава търсих и си им аготови за бмв бях намерил. много по-лесно е от сам да си ги правиш, иначе идеята с кантала и аз я имах по-добр еси купи готови и приключи.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
pakumba написа:аз бях пускал тази тема миналата година. зимата като се прибирах полудях, джама ми замръзва, чистачките стават буци лед, пръскалката и тя малка бучка...Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
IvoMarea написа:pakumba написа:аз бях пускал тази тема миналата година. зимата като се прибирах полудях, джама ми замръзва, чистачките стават буци лед, пръскалката и тя малка бучка. тогава търсих и си им аготови за бмв бях намерил. много по-лесно е от сам да си ги правиш, иначе идеята с кантала и аз я имах по-добр еси купи готови и приключи.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Идеята за отопляеми пръскалки и мен ме заинтересува и не бих се отказал да си монтирам и аз такова нещо. Даже до сега не бях и чувал че се прави. Но понеже идва зимата да споделя какво практикувах до момента.В една тубичка от тия с пръскалмите за миене на прозорци наливам чист спирт и като се наложи да размразявам направо пръскам по стъклото. А като се е случило с колегата направо изливам спирта в казанчето с течноста за миене и всичко е ОК. Е малко мирише на спирт ама като да се спасиш от положение става.Като си намеря отопляеми може и да не си нося спирт вече ама ще си имам едно на ум че техника се троши ама спирта не се разваля.
Коментар
-
и аз сипвах син спирт допълнително в казанчето, обаче пак ми дойде слабичка течносттам щото като попадне на джама и ставаше на лед за 2-3 секунди :D ам межу другото може да се помисли за прекарване на маркуча по дръг път, защото ми се струва, че и той може да замръзва при екстремна ситуация.писах в ланчиа горума на 1-2 колеги да видим дали имат. ако се намерят ще ви уведомяLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
lov написа:Е малко мирише на спирт ама като да се спасиш от положение става.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:lov написа:Е малко мирише на спирт ама като да се спасиш от положение става.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар