Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си изчистя пръскачките на чистачките?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    van_dal написа:
    В никакъв случай не ръчкаш с клечка за зъби, топлийки и темподобни, защото се повреждат дупчиците. Пръскалките се свалят много лесно сваляш кората покриваща двг и те са там, стискаш и вадиш и после по процедурата с оцета.
    В доста от случаите оцета не помага.В първата железария и най-тънкото свредло елате да видите за какво пръскане става дума.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #17
      Моите предни пръскалки ги чистя с много тънка игла и продухване. Има сравнително дълъг ефект процедурата. Иначе съм сменил и двете възвратни клапанчета, понеже едното се беше счупило и течеше от него течността.Със задната чистачка се мъчих няколко дни, но така и не можах да я отпуша, затова си купих нова - беше 3 лв., а ме улесни отвсякъде. Отзад четирите струи вода при мен пръскат по-слабо отколкото отпред, но е напълно достатъчно - още преди чистачката да мине половината път и частта от стъклото, където чисти чистачката, е почти напълно мокра. ivan_dmx, ако не успееш да продухаш старата, може и ти да си вземеш една нова. Даже, като я сменях аз, се оказа, че може да се смени и без да се свалят пластмасите, които са отстрани. Само тази зад третия стоп, след което леко се напъва другата и достъпът до пръскалката е готов. Свалена, самата задна пръскалка изглежда така.

      Коментар

      Working...
      X