днес със Илко направихме малко замервания, за което му благодаря :D става въпрос за случаите, кога при включване на консуматори ксенона едва забележимо мигаИлко донесе осцилоскоп и премерихме пада на напрежение:- при включване на мигачи, задния реотан и подобни...и на двете коли резултата беше еднакъвоказа се че пада на напрежение е около 0,2 волтаабсолютно нормалноявно това по някакъв начин влияе на баластитеи така работят, поне тези от pc-link.bizИлко не беше го забелязал, но то е едва доловимоако не се взира чивек, няма вариант да го видисега ще направя един експеримент с кондензатори, близо до баластада видим какъв ще е резултатаочаквайте продължениеоще веднъж благодаря на Илко че се отзова
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно "мигането" на ксенона при включване на...
Collapse
X
-
То и аз същото му казах но малко е неразумно да се слагат там диоди. Ще загуби 0,4В Самото премигване според мен се дължи не толкова на спада от 200мВ, а на някакви преходни процеси които смущават баласта.Предполагам че кондензатор поставен близо до баласта може би ще помогне. Всъщност при включване на консуматор светлината се усилва малко !!!Иначе това примигване е толкова е незабележимо че до сега не го бях забелязал ...
Коментар
-
ilkor написа:Преди да ми го покаже Sev и аз него забелязвах. Трябва да е тъмно и да спреш срещу стена. На пътя не се вижда лесно.Ние пробвахме като включвахме нагревателя за стъклото. В момента на включване свелината малко се усилва за момент.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар