Искам да помоля някой колега които притежава ELM327 или някоя друга схема да ми прочета някой неща от колата че се стягам за път.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги някой да е притежател на ELM327
Collapse
X
-
ogi28b написа:Ела да ти го видя с прост мултицет, стига да ми осигуриш достъп до него. Дали е с виза или с мултицет - мери се едно и също!
Коментар
-
Това "Бобо" някакъв критерий ли е за нещо, или е мерна единица? Тази програма "Бобо" получава същите данни които ти получаваш с твоето измерване. Само с разликата че от дебитомера до компютъра ако има прекъснат кабел, лоша връзка или нещо подобно, ще показва каквото си иска. Освен ако проверката на дебитомера не е направена със специализирана калибрирана апаратура за тест на дебитомери, струваща стотици левове, всякакъв друг тест е плод на нашето въображение. Един вид ако ти с мултицета си си измерил "толкова" напрежение при "такива" обороти, когато закачиш виза, или мастъркард, или нещо друго, програмата ще търси точно тази стойност, и ще ти я преобразува в каквито си искаш мерни единици. Разликата е само в дисплея на който виждаш резултата. Но ако някъде се губи линията м/у дебитомера, и дисплея на лаптопа, нормално е да показва квото си иска. Което пък значи че с КАКЪВТО И ДА Е дебитомер , пак ще е боклук, ще показва каквото си иска, и най-важното - колата ще върви както си иска.Слагаха ли ти друг дебитомер , който гарантирано работи, и дава стойности в нормите?
Коментар
-
Не пратиха ме да си купя и да се върна , но аз несъм привържаник на този метод.А най интересното е че според него колата трябваше да литне като ми откачи дебитомера , но уви колата стана супер ленива. Притиснението ми е това което и ти казваш че дебитомера може да работи корекно след като измервам теси стоиности, но ECU-то да неги приема така дали от прекъснат кабел дали от софтуер или просто е станала някаква грешка в момента.А ако погледна стоиносто от друг диагностичен уред ще добия представа за цялата система след дебитомера как работи, след като знам че самия тои има добри показатели.Отворен съм за всякакви препоръки и идей.
Коментар
-
rosenmvr написа:дебитомера може да работи корекно след като измервам теси стоиности, но ECU-то да неги приема така дали от прекъснат кабел дали от софтуер или просто е станала някаква грешка в момента.
Коментар
-
Здравейте !"Диагностика при Бобо..." това заслужава отделна тема! И аз съм минал през там - по повод на това, че мареята (от подписа) пушеше много силно, направо ме беше срам да се движа по улиците. Та Бобо я подкара, а тя съответно си пушеше като за световно. После я закачи на своя диагностичен лаптоп и след известно време чаткане върху клавишите "ESC" и "ЕNTER" БОБО издаде присъдата си:дебитомерът дава данни каквито си иска, следователно скапан дебитомер, следователно дай я тука да видим какво е, може катализатора да се задръстил, да сложиш една тръба, а и дебитомера е сдал багажа, а турбото ... уж духа ... и тн и тн ....Както и да е, дадох някакви пари за "диагностиката" и си заминах и повече не стъпих при Бобо. А мареята спря да пуши - по неизвестни за науката причини. Не че съвсем не пуши, като се настъпи на първа и втора, но не е това, кавото беше (лоша нафта най-вероятно .. от ОМВ). Може и да и е скапан дебитомерът, но си върви с доста приличен разход, който на дълъг път със 115-130 спада до 5.2 -5.3/100. Максимума за скорост обаче, който успях да постигна (в Германия на една права и без много коли магистрала) е 160 км/ч на пета (по километраж), с педал за газта, натиснат до пода. Колата си е на километри ... По един друг повод (демпферна шайба на коляновия вал) дадох колата на ремонт (след Бобо) и по случай влизането в сервиза са направили и комп. диагностика, но не ми казаха, че има проблем с дебитомера ...
Коментар
-
Re: Колеги някой да е притежател на ELM327
rosenmvr написа:Искам да помоля някой колега които притежава ELM327 или някоя друга схема да ми прочета някой неща от колата че се стягам за път.Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар