Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с неясен за мен произход...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с неясен за мен произход...

Проблема ми е следния: По неизяснени за мен причини докато фиатеца е в движение веднъж два пъти месечно (карам го всеки ден до работата) се случва, че внезапно нормалния звук на двигателя става доста глух и увеличен, мощността пада и с пълна газ едвам лови 90 при много бавно ускорение. Положението остава непроменено да загасване на двигателя. След последващо запалване всичко си е нормално. До онзи момент когато пак се повтори същата ситуация, без конкретна причина. Според мен в това положение мотора работи с по-малко цилиндр или не6то от сорта и най-вероятно в електрониката отговорна за управлението на мотора нещо куца. Шото след рестарт на двигателя нещата се оправят. Случва се и нещо в обратния смисъл, което незнам дали има връзка с първото, но понякога типото започва да работи на по-високи обороти от нормалното и то пак се случва докато колата е в движение, а не примерно при начален старт на двигателя. И след рестарт отново няма проблем. Ако някой може да ме светне по вапроса или на къв доктор да я закарам, благодаря предварително.
    Bioconcept

Първия проблем е или бедна смес или голямо закъснение на запалването, и причините са много. По-вероятно е първото. Втория проблем е в моторчето за празен ход. Бях правил тема как се ремонтира. Дори не е необходимо да се отваря.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

Благодаря за бързия отговор. Но, ако както казваш причините са много от каде да започна? В тоя смисъл кои са първите неща, които е редно да се погледнат и пипнат, че картинката да се изясни и да стесним тея много причини до една две после да преценя до колко модат да бъдат отстранени?Благодаря предварително.
      Bioconcept

Коментар

Working...
      X