Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS на Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с ABS на Мареа

От скоро съм член на форума а от няколко седмици и собственик на Фиат Мареа.Колата е 1,6-16v 2001 г. и ABS-а и се държи странно.Обикновенно всичко е наред но понякога светва лампата на ABS-а заедно с червената лампа за проблем в спирачките.Двете лампи са една до друга в средата на таблото и когато светят ABS-а не работи а иначе спира нормално.В събота изминах над 250 км.без проблем но след това так светнаха и веднъж светнали не гаснат докато не спреш и не изгасиш двигателя, а когато пак запалиш първоначално изгасват но след това панякога пак светват и двете.Спирачната течност е в нормите. Някъде бях чел че когато светят и двете заедно има определен вид повреда.Моля помогнете!!!!!!!!!!
    Купих си ФИАТ
    http://images.spritmonitor.de/290451.png

Най-елементарното - еднакви ли са ти 4-те гуми?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Двете лампички ако светят, това означава проблем с EBD-то или иначе казано разпределението на спирачното усилие.

Коментар

BO написа:
        Защо пък еднакви?По двойки - мостове да ,но и 4 еднакви.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Тук може да прочетеш повече за спирачната с-ма на колата:http://fiat-bg.org/Downloads/Books/B...dfОбърни внимание на стр. 15 и 16 - там е описана работата на системата за разпределяне на спирачното усилие (EBA).
          Прикачени файлове
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Tornado написа:
            BO написа:
            Защо пък еднакви?По двойки - мостове да ,но и 4 еднакви.
            Защото, за да работи цялата система изправно, то трябва и 4-те гуми да са еднакви. Особено за ЕБД-то.А както виждам, системата му отчита точно там грешка. И това беше първия и най-елементарен въпрос.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Сигурен съм, че колегата ВО има предвид 4 еднакви по размери гуми, а не едните да са 14, а другите 15 цола, примерно.

Коментар

Виж тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...hlight=ebdАз все още решение не съм намерил, но не съм и търсил проблема, щото нещо все ме домързява
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                X