Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поставяне РЕЛЕ на захранването към бензиновата помпа - РЕШЕН

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Поставяне РЕЛЕ на захранването към бензиновата помпа - РЕШЕН

    Здравейте колеги, някой знае ли къде е бушона, съответно кой е кабела на захранването на бензиновата помпа на Фиат Марея, 1.8, 1997. Имам монтирана газова уредба, но газаджията не знаеше кой е кабела за помпата, понеже бях го помолил да ми сложи реле направо, за да ми изключва помпата, когато съм на газ. Така, сега мисля да си сложа едно, за да ми е по сейфти помпата. На един приятел беше му изгоряла помпата така, макар че имал уж бензин в резорвоара за да се охлажа тя, но въпреки всичко изгоряла. Той си я смени, ама си сложи и реле , няма начин, трябва да се спи спокойно :D. Та ако някой може да даде някакви насочки за кабела или бушона за помпата, ще е добре .
    Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

    #2
    Питай колегата qnisZ - със сигурност ще ти помогне. На мен ми монтира газова уредба на пунтото, а впоследствие, понеже имах проблем с бенз.помпа, ми сложи и такова реле, мисля че ще намери ел.схема и за твоя автомобил. Успех!
    Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

    Коментар


      #3
      Както и да е, с един приятел намерихме бушона, който е за бензиновата помпа. Нека да спомена поне къде се локира самия той. Под предния капак има две места където са поставени различни бушони. Кутията, която търсим е тази, кято се намира непосредствено пред акумулатора(когато сте застанали пред самия автомобили и сте се навели над акумулатора, т.е. левия фар и бронята опират в колената ви ), на малко по-ниско ниво разположение. Махате капачето на кутията и пробвате кой от намиращите се бушони там е търсения за бензиновата помпа. Начинът по който става е, подавате на контакт и слушате дали се чува помпата, както и директно пробвате да запалите на бензин, сами ще се убедите, че това е бушона, ако колата не пожелае да запали . Успех на всички!
      Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

      Коментар

      Working...
      X