Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не ми свети лампичката на таблото за включени фарове на къси

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да започнем от заглавието на темата: Не ми свети лампата за къси светлини. Моят отговор - Лампа за вклчени къси светлини няма. Демек как искате да свети нещо което го няма? Ако автора не е задал точно въпроса си, съжалявам, но не е моя грешката. На картинките постнати от Vladim се вижда повече от ясно - лампа 7 (или 8 в долното табло) е за габарити. Тя светва когато вклчиш на габарити. Когато вклчиш къси - нищо по таблото не се променя - нито светва нещо, нито нещо гасне. Лампа 9 е за дълги.Абе на вас не ви ли се потят стъклата случайно, че търсите някакви лампички ? Модерирано от екипа на fiat-bg.org

Коментар

Работата ясна - не ми свети лампата за включени габарити и от там и къси Предполагам е изгоряла крушката или диод и някой сменял ли е да каже какъв е цокъла, че не ми се разглабя табло само за да взема крушка, после да сглобявам таблото и обикалям магазини и после пак разглабяне и наново.
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
        Работата ясна - не ми свети лампата за включени габарити и от там и къси Предполагам е изгоряла крушката или диод и някой сменял ли е да каже какъв е цокъла, че не ми се разглабя табло само за да взема крушка, после да сглобявам таблото и обикалям магазини и после пак разглабяне и наново.
        Лампата е 1.2W/12V без цокъл, на външен вид е като тази за габаритите отпред само че по малка разбира се.За да свалиш таблото първо свали капака на бушоните и двете кори на волана. Като погледнеш над бушоните се вижда винт, това е скритият винт за който говорят колегите. После с шестограм се развиват пет болтчета, три от горната страна на таблото и два от долната, от към волана. Така вече можеш да махнеш пластмасата около таблото, тя е цяла заедно с духалката на парното. От към парното има нещо като щипка, леко подпъхваш една отверка и излиза.След това самото табло се държи на четири болтчета, същите като тези които държат пластмасата, с шестограма ги развиваш и го издърпваш напред, вадиш буксите и сменяш за препоръчване всички лампи, за да не разглобяваш пак след време.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

СПАМilko-gd добре е обяснил за, какво иде реч. По моя препоръка смени задължително крушките за осветлението на таблото!Модерирано от екипа на fiat-bg.org
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            Мисля, че с тези спорове не си помагаме. Вместо да казваме всичко директно - увъртаме.
            Еми нали го казах още в първия си пост в тази тема, пък ти написа точно обратното. Ето така стават излишните спорове за които говориш - някой като мен пише кратко точно и ясно отговора, а някой като теб пише нещо което само той си смята за вярно, и човека с проблема се обърква - дали, или. spark - не ти работи контролната лампа за включени габарити, така ли излиза последно? Ако ти работят левия заден габарит, и дясната светлина на задния номер, тогава проблема е в изгоряла лампа, вероятно. Ако и посочените светлини също не работят - провери бушона.

Коментар

ogi28b написа:
              На таблото НЯМА лампичка за включени къси светлини.
              Ако този отговор даваш на този въпрос "Не ми свети лампичката на таблото за включени фарове на къси" бих казал, че си особено изчерпателен и насочваш колегата да си реши проблема. Модерирано от екипа на fiat-bg.org

Коментар

Буквално погледнато, Оги е прав, защото на заглавие, че не работи лампичката на късите, той отговаря, че няма такава лампичка, т. е. самото заглавие поначало е грешно. Аз до този момент също не се бях замислял, че това наистина е лампата за габаритите, въпреки че и на мен ми се наложи да я сменям преди няколко месеца. Ама какво се ядосвате в крайна сметка, нали се изясни кой какво е имал предвид, а и приказка да става :D
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

SPAMМодерирано от екипа на fiat-bg.org

Коментар

Колеги, форумът предлага и "Лични съобщения", свободни за ползване. Другите ви постове от този тип се изтриват.Модерирано от екипа на fiat-bg.org

Коментар

spark написа:
                      Не си играй с лампички ами направо си сложи диоди. Като си ги копуваш вземи такива с какъвто цвят трябва да свети самата лампа а не бели. Можеш направо да ги запоиш заедно със съпротивлението на платката на километража. Като отзад дупката на цокъла да я затвориш с едно тиксо. Бъди сигурен че повече няма да ти се налага да сваляш табло. Има доста теми за диодите така че поггледни там и си отдели малко време за работа но си я направи вечна. Само единствено тая на дигиталния километраж няма как да стане с диод, че там е друга история и е дълго за обяснения.
                      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
                      X