Не ми свети лампичката на таблото за включени фарове на къси и габарити. На дълги свети, значи не е изгоряла. Предполагам проблема е в самата "врътка" на лоста. Не че е кой знае какъв проблема, но ако това лостче се разглабя що да не го видя. Някой да е отремонтирал такъв проблем?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не ми свети лампичката на таблото за включени фарове на къси
Collapse
X
-
Да ти кажа, не съм много сигурен че няма. Би трябвало е да една зеена лампичка(на всички коли е зелена - фар с наклонени чертички), и също така ламБата за дълги е синя(фар с прави чертички), абе 3 години си мислех, че нямам лампа на таблото на темпрата, и един ден като се прибирахме от Бургас, и баба Темпра натоварена с 5 човека(ние с жена ми, iee с жена си и ///// ) влезнахме в едно много яко изрязване на асфалта , след силен сблъсък, видях непозната лампа на таблото. После се усвестих че това си е за късите.... ама бях забравил за нея.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
spark написа:Май са отделни лампичките, на къси и габарити като че ли са с едни разпръснати черти настрани а на дълги с едни насочени напред нещо като =DНякой свалял ли е таблото и маха ли се волана и ако да какFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колеги нека уточним нещата - лампа за къси НЯМА Има лампичка за габаритите - представлява две малки кръгчета, вляво и вдясно от които излизат по 3 чертички. Лампата е зелена. Тъй като габаритите работят и на "къси", затова тази лампа често се бърка с такава за "къси". Лампата за къси представлява зелена лампа, с формата на фар, от който НАЛЯВО излизат 3 чертички, насочени надолу. Подобна е на лампата за предни фарове за мъгла, само че при нея има и една вълнообразна вертикална линия. Лампата за дълги е синя, както знаете. Разликата м/у лампите за къси и дълги е в наклона на 3-те чертички - при дълги са хоризонтални, а при къси - както казах - наклонени надолу. И цвета. Кратък точен и ясен отговор на темата е: Лампа за къси светлини няма в браво/а и нейното търсене е безпредметно. Има например в Пежо 206, където пък няма за габарити.Ако все още някой твърди че лампата за габарити отговаря и за късите, следващия ми пост ще бъде направо с точни и ясни картинки
Коментар
-
Оги и той малко се омагьоса в писанията си :D уж няма лампа, а пък после я описва :D ...ако го формулираме правилно:при пускане на габарити светят "две малки кръгчета, вляво и вдясно от които излизат по 3 чертички"при къси свети същата лампа, може би защото светят и габаритите в същото времеили просто от ФИАТ са решили да няма втора лампа
Коментар
-
Не ми се спори дали като пусна габарите светва индикация, или не. Или пък дали индикацията светва при включването на късите - ще го видя утре в колата, ако се сетя. Във секи случай индикация има, Оги! И тук не ставаше въпрос за спор, кога, каква лапма светва, а че на колегата не му свети конкретната индикация, това е. Ето малко неща от сервизното ръководство.Сега забелязах, че таблото на колегата е от старият тип, крушките не са аналогични - поне индикациите за светлините! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар