Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Машинка за миене на фарове - преработка с ключ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Машинка за миене на фарове - преработка с ключ?

Здравейте, колеги,През уикенда се опитах да променя нещо по системата за миене на фаровете - по принцип пръсалката на фаровете се пуска когато са изпълнени едновременно 2 условия: фаровете са пуснати и се дръпне лостчето за измиване на предното стъкло.Лошото е, че през зимата когато сме задължени да караме постоянно на фарове, невинаги фаровете ни са мръсни, а техните пръскалки хич не жалят зимната течност - конструкцията им е да мият със силна струя с голям дебит.Прочетох по електрическата инсталация - от куплунга на лостчето за чистачките е 6-ят кабел отдолу нагоре. И си викам - ще го резна този кабел и ще сложа прекъсвач на него. Така когато искам да ми се мият фаровете при пуснати фарове, ще затварям прекъсвача, иначе ще си стои изключен. Резнах кабела и страничният Дефект беше, че като пръсне вода на стъклото, чистачките престанаха да се включват автоматично.Значи трябва да се прекъсне още по-натам веригата. По принцип има начин да прекъсна кабела точно преди самата помпичка за фаровете, но ще трябва да прокарвам 2 кабела от шофьорското място чак до предния десен фар и става много сложна работата.
    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Да ти кажа нещо, малко е офтопик де, но все пак: като взех бравата и ми беше много гадно че чистачките не тръгват автоматично. Сега обаче ми се струва много по-разумно да е така, защото много често по стъклото и по перото има фин слой пясък, който почва да чегърта по стъклото когато чистачките тръгнат автоматично. Научих се да пръскам по стъклото, и да изчаквам малко водата да се стече, и да намокри хубаво перото, и едва тогава ръчно да пускам чистачките. Това няма как да стане ако тръгват автоматично - водата не може да се стече и да намокри тоя пясък и перото тръгва на сухо. Другото което е - винаги се налага малко след основното миене , чистачките да минат още веднъж или два пъти, за да оберат остатъчни капки, така че след като така и така ще ги пускам ръчно, ми е по-удобно изцяло да са ми ръчно. Покарай така, пробвай, може и да ти се стори добре.

Коментар

ogi28b написа:
      Да ти кажа нещо, малко е офтопик де, но все пак: като взех бравата и ми беше много гадно че чистачките не тръгват автоматично. Сега обаче ми се струва много по-разумно да е така, защото много често по стъклото и по перото има фин слой пясък, който почва да чегърта по стъклото когато чистачките тръгнат автоматично. Научих се да пръскам по стъклото, и да изчаквам малко водата да се стече, и да намокри хубаво перото, и едва тогава ръчно да пускам чистачките. Това няма как да стане ако тръгват автоматично - водата не може да се стече и да намокри тоя пясък и перото тръгва на сухо. Другото което е - винаги се налага малко след основното миене , чистачките да минат още веднъж или два пъти, за да оберат остатъчни капки, така че след като така и така ще ги пускам ръчно, ми е по-удобно изцяло да са ми ръчно. Покарай така, пробвай, може и да ти се стори добре.
      БРАВО много точно казано и наистина е вярно! Че да не стане няколко месеца и нов прозорец :P
      Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Хм, при мен пръска доста обилно върху предното стъкло и чистачките не тръгват веднага, а след около секунда-две, дори на моменти и при по-високи скорости е гадно, че не тръгват веднага. При вас не е ли така? Това, за което говори Оги при мен дефакто си е реализирано - чистачките тръгват след като стъклото се е намокрило обилно.Поздрави

Коментар

Airfan написа:
          Хм, при мен пръска доста обилно върху предното стъкло и чистачките не тръгват веднага, а след около секунда-две, дори на моменти и при по-високи скорости е гадно, че не тръгват веднага. При вас не е ли така? Това, за което говори Оги при мен дефакто си е реализирано - чистачките тръгват след като стъклото се е намокрило обилно.Поздрави
          Е, нашите колици са прости!! Макар, че това е супер идея няколко секунди след пръскането да тръгват и чистачките ... така няма да се налага да се концентрира вниманието върху тях ами върху пътя !

Коментар

kazan написа:
            Airfan написа:
            Е, нашите колици са прости!! Макар, че това е супер идея няколко секунди след пръскането да тръгват и чистачките ... така няма да се налага да се концентрира вниманието върху тях ами върху пътя !
            Не са прости, недей така. На мен ми харесва, но понякога пречи, особено като караш зимата на магистралата - пръскаш и една секунда си сляп ако не ги пуснеш ръчно.

Коментар

Airfan написа:
              kazan написа:
              Airfan написа:
              Не са прости, недей така. На мен ми харесва, но понякога пречи, особено като караш зимата на магистралата - пръскаш и една секунда си сляп ако не ги пуснеш ръчно.
              Има и предимства и недостатъци

Коментар

все едно поста на оги аз съм го писал. правя същите работи- чакам да се намокри добре стъклото. до работа има много строежи и всеки ден колата ми е покрита с яко прах, джама задължително се мие. предпочитам да неми тръгват автоматично. на темпрата бяха автомат- ами супер тъпо е- особенно ако клапанчетата дето държат водата не бачкат, тя докато дойде водата чистачките са минали 2 пъти вече. след това пръскаш колкото пръскаш и чистиш и после още 5 минути ми търкат- мерси. те кат циганчетата по кръстовищата- не щта д ачистиш- няма не щта много по-удобно е да пръснеш на джама и да бутнеш лоста нагоре, да задържиш 1 секунда и като го пуснеш те спират. тва е
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

На пунтото и аз пръскам и чакам.То за това е и направено.Виж на мареата с тия 8 струй от 2те пръскалки и лекото закъснение си е за автоматично тръгване на чистачките.недостатъка е че 4+ литра заминават бързичко при пуснати фарове
                  Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                  Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                  Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Пиши го 5+ л. Та следя темата с интерес.

Коментар

Airfan написа:
                      Резервоарчето за течността побира 7 л.
                      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

То стана цял БИДОН :P

Коментар

IvoMarea написа:
                          Airfan написа:
                          Резервоарчето за течността побира 7 л.
                          Може, на щеката е разграфено до 5 и не съм пълнил до горе.Голям спам направихме тук.... Може да ни разчистите ако е необходимо.

Коментар

Working...
                          X