Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

AUX вход ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

AUX вход ?

Здравейте Колеги . . .Нов съм в този форум на Fiat !Понеже от около година не можах да си намеря оригинален cd player за Stilo ...Искам да попитам (защото ми казаха , че можело) имали начин към оригиналниякасетофон на Stilo да се сложи мп3 , в такъв смисал да се направи на касетофона даима вход нещо като AUX ??? Мерси Предварително ...
    Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

На всеки касетофон може да се направи такъв вход, като най-лесно е да си прецакаш касетофонната част. Изолираш механиката и закачаш жички за левият и десен канал на главата. Ако си по-светнат ще намериш място между предусилвателя и усилвателя и там ще ги запоиш жичките, защото при закачането към главата ще се наложи най-вероятно да намалиш сигнала с някой резистор - усилването там е много голямо и при подаване на сигнал от изхода на МР3-ката ще се получава премодулиране. Общо взето всеки светнат с електрониката би могъл да ти го направи.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ами ако знаеш къде мога да го занеса да го отворят и да запоят тези жички , но да е къмпредусилвателя и усилвателя за да не прецаквам касетофона(главата) ? ? ?

Коментар

Martin’s написа:
        Ами ако знаеш къде мога да го занеса да го отворят и да запоят тези жички , но да е къмпредусилвателя и усилвателя за да не прецаквам касетофона(главата) ? ? ?
        Еми честно казано... не съм запознат с конкретният модел касетофон, но обикновено се налага да се лишиш от касетофона, т.е. да слушаш касетки в полза на входа. Иначе нищо не се прави безвъзвратно, когато решиш винаги се презапоява и връща първоначалното положение. А, къде може да се направи... нямам идея честно казано

Коментар

Най-вероятно това ще тръгне при теб.А и цената според мен не е толкова висока...http://www.xcarlink.bg/
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Пробвах и това Устройство но уви не се сварза кам касетофона !Хората ми казаха , че имало начин да се сварже някаде ватре и трябвало да проверят и казаха , че ще ми се обадят , но минаха 2 месеца и никои не се обажда

Коментар

Код:
               Вариант 1:[url]http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=2896Вариант[/url] 2: [url=http://www.speedcomputers.biz/index.php?productID=2896] <<<ИМЕ НА ЛИНКА>>> [/url]
              И се получава ето това:Вариант 1:http://www.speedcomputers.biz/index....Вариант 2: <<<ИМЕ НА ЛИНКА>>>

Коментар

Стига с тези трансмитери! За пореден път се опитвам да кажа, че тези устройства са некачествени! Да не говорим, колко са неудобни за ползване! Не виждам кой би решил да слуша касетки в колата си, затова едно бъркане в плеъра и изкарване на кабелче е най-добрият вариант, ако искате да запазите оригиналното си стерео! Разбира се симулацията на чейнджър също не е лоша идея, но тези устройстра според мен трябва да струват по 37, а не по 237лв! Ако операцията с извеждането на кабелчето се направи, като хората, плеъра ще свири качествено за разлика от изпълненията с трансмитери при които се губят високи честоти.

Коментар

Аз в момента съм с трансмитер , а го взех колкото да отбие номера за музика , докатонамеря не6то истинско , но наистина качеството е доста лошо-шуми , брамчи , тракаи т.н.Ами ще поизчакам още малко за да видя имали някакво решение по въпроса !А иначе знам каде да намеря декоративен панел за обикновено cd и да го сложа нали ,но оригиналния панел си е мн красив ...

Коментар

колеги на моята мареа съм си извадил аз такъв вход и е супер.Ако искате може да се разберем да се видим и да обменим опит.Аз и схема бих нарисувал ама интегралните схеми хе са еднакви вътре и затова неможе.Аз съм имал две мареи и касетофоните вътре са изпълнени различно и не отговарят на схемата която бях видял в форума

Коментар

snk1 Здравей колега ... искам да те попитам по кой начин си извадил този вход ?Както по горе са написали с кабелче от главата на касетофона или по др. начин ?Ако мислиш , че има начин както каза със схемите да те намирам не си далеч от мени да сваршиме работата . . .

Коментар

Аз пък ползвам "касета преходник" ако мога така да я нарека, сигурно го знаете този вариянт и нямам никакви проблеми.
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Аз също съм с касетка-преходник. Никакви проблеми...

Коментар

Е добре де ама то дали ще е касетката или трансмитера не е ли едно и сащо от къмстрана на звук-качество-шум-пращене и т.н. ?А като гледам касетка има за 8,15,25,30лв. - и мисля , че не са еднакви ?

Коментар

При касетката сигнала се предава чрез магнитната индукция на главата, което в случая е по-сигурния и по-безшумния пренос отколкото този при FM трансмитера. А при мен е важно и да си запазя свободен изхода за ток от запалката.Има касетки на HAMA - вярни с оригинала.

Коментар

Working...
                              X